Korygować charakterystykę wzmacniacza?
Pusciałem na wzmacniacz szum biały, a nastepnie nagrałem to co z niego wyszło. na wykresie wyszło ze jest podbita czestotliwosc 250 hz i to bardzo mocno.
zastanawiam się co teraz zrobić zeby miksom nie brakowało niczego w tym pasmie bo zakładam ze podswiadomie mogłem w miksie troche tych 250 odejmować skoro były podbijane przez wzmak. hmm... dobrze myslę??
zastanawiam się co teraz zrobić zeby miksom nie brakowało niczego w tym pasmie bo zakładam ze podswiadomie mogłem w miksie troche tych 250 odejmować skoro były podbijane przez wzmak. hmm... dobrze myslę??
Re: Korygować charakterystykę wzmacniacza?
Pusciałem na wzmacniacz szum biały, a nastepnie nagrałem to co z niego wyszło. na wykresie wyszło ze jest podbita czestotliwosc 250 hz i to bardzo mocno.
Przepusciles tylko przez wzmacniacz, tzn. zrodlo szumu do wejscia wzmacniacza, a z jego wyjscia brales probke?
Jesli tak, to cos masz nie tak ze wzmacniaczem, skoro podnosi akurat taki fragment pasma...
Przepusciles tylko przez wzmacniacz, tzn. zrodlo szumu do wejscia wzmacniacza, a z jego wyjscia brales probke?
Jesli tak, to cos masz nie tak ze wzmacniaczem, skoro podnosi akurat taki fragment pasma...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
zapodałem na wzmacniacz szum biały, a z niego wyjsciam słuchawkowym wyszedłem do wejcia na karcie. no i to co pokazał analizator w Cubase to własnie szpila dosc gruba przy 250 hz.
...zapodałem na wzmacniacz szum biały, a z niego wyjsciam słuchawkowym wyszedłem do wejcia na karcie. no i to co pokazał analizator w Cubase to własnie szpila dosc gruba przy 250 hz....
Może to wina wlasnie wyjścia sluchawkowego? Mozliwe ze tez jest to wina twojej karty
Może to wina wlasnie wyjścia sluchawkowego? Mozliwe ze tez jest to wina twojej karty
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
a co sie dzieje, jak pominiesz wzmacniacz i podasz szum bezp. na wejscie karty?
sprawdzales tradycyjnie? np. sinus sweep 20Hz-20kHz?
sprawdzales tradycyjnie? np. sinus sweep 20Hz-20kHz?
...a co sie dzieje, jak pominiesz wzmacniacz i podasz szum bezp. na wejscie karty?
sprawdzales tradycyjnie? np. sinus sweep 20Hz-20kHz?...
ale ja robie to po to zeby zbadac co jest ze wzmacnieczem, to chyba tak się robi prawda? tak się sprawdza charakterystykę wzmacniacza ? mam starego technicsa su-z400 i ns 10.
ale ja robie to po to zeby zbadac co jest ze wzmacnieczem, to chyba tak się robi prawda? tak się sprawdza charakterystykę wzmacniacza ? mam starego technicsa su-z400 i ns 10.
ale ja robie to po to zeby zbadac co jest ze wzmacnieczem, to chyba tak się robi prawda?
Nie
no to jak? przecież podając sygnał z wyjscia karty na jej wejscie nie sprawdze wzmaka. pomyśl albo przeczytaj mój post od początku.
no to jak? przecież podając sygnał z wyjscia karty na jej wejscie nie sprawdze wzmaka.
ale sie dowiesz, czy blad nie lezy gdzie indziej
pomyśl albo przeczytaj mój post od początku....
I Tobie to polecam...
ale sie dowiesz, czy blad nie lezy gdzie indziej
pomyśl albo przeczytaj mój post od początku....
I Tobie to polecam...
Czy miedzy wzmacniaczem a kolumnami powinienem mieć zapiety EQ z ustawieniem korygujacym wadę wzmacniacza?