Mikrofony po raz n-ty

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Ptaszyna
Re: Mikrofony po raz n-ty

Post autor: Ptaszyna » piątek 02 gru 2005, 15:02

Gdybyś kolego był zainteresowany dyskusją to zapraszam do dystrybutora, czyli music toolz, na pewno udostępni chętnie mikrofon do testu i sam sobie uwiarygodnisz sytuację.

Pozdrawiam...

Lipny ten dystrybutor, na stronie www mikrofony sa a juz w cenniku na tej samej stronie ich nie ma...

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » piątek 02 gru 2005, 15:17

......Sprawdź jeszcze Groove Tubes słyszałem z bardzo wiarygodnego źródła (realizator którego nazwiska nie podam), że rewelacja!!!

Niesamowicie wiarygodne źródło......

Gdybyś kolego był zainteresowany dyskusją to zapraszam do dystrybutora, czyli music toolz, na pewno udostępni chętnie mikrofon do testu i sam sobie uwiarygodnisz sytuację.

Pozdrawiam...

Wiesz, jeśli piszesz, że słyszałeś z wiarygodnego źródła "coś o czymś", to powinieneś te "źródło" możliwie najbardziej uwiarygodnić.

Równie dobrze mógłbym napisać, że mikrofony MXL990 biją na głowę wszystkie Neumanny na ten przykład, i że wiem to z bardzo wiarygodnego źródła, ale nie powiem skąd
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » piątek 02 gru 2005, 15:37

Lipny ten dystrybutor, na stronie www mikrofony sa a juz w cenniku na tej samej stronie ich nie ma...

...

A co to jest?

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » piątek 02 gru 2005, 15:44

Wiesz, jeśli piszesz, że słyszałeś z wiarygodnego źródła "coś o czymś", to powinieneś te "źródło" możliwie najbardziej uwiarygodnić.

Równie dobrze mógłbym napisać, że mikrofony MXL990 biją na głowę wszystkie Neumanny na ten przykład, i że wiem to z bardzo wiarygodnego źródła, ale nie powiem skąd ...

Jesli bylaby to prawda, nic nie staloby na przeszkodzie, zebys mogl tak napisac.

A w tym konkretnym przypadku, jesli nie znasz GT57, chyba nie masz wielu podstaw do negowania i podwazania takich opinii. Chyba, ze chcesz sobie tylko pogadac...

Nie kazdy ma ochote na publikowanie swojego nazwiska, stad tak wiele tutaj nick-ow, panie "netes"...

Ptaszyna

Post autor: Ptaszyna » piątek 02 gru 2005, 16:29

A co to jest?...

A gdzie tu jest?

Awatar użytkownika
Che

Post autor: Che » piątek 02 gru 2005, 16:38

A ja poleciłbym Ci mikrofony Oktava. Posiadam parę Mk-012 i są doskonałe. co prawda nie mam porównania z rode czy z neumannem i tym bardziej GT, ale mam porównanie z MXL i Studio project i Shure i niestety ale Oktava w mojej opini daje zdecydowanie lepsze rezultaty brzmieniowe. Brzmienie jest bardzo pełne, zrównowazone, nie traci "szplką" jak to jest z MXL. Zdaniem wielu realizatorów Oktava oferuje mikrofony spokojnie porównywalne z "klasykami" typu Neumann czy AKG.

Posiadam rówineż inne modele Oktavy i równiez nie mam im nic do zarzucenia.

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » piątek 02 gru 2005, 17:33

Jesli bylaby to prawda, nic nie staloby na przeszkodzie, zebys mogl tak napisac.

A w tym konkretnym przypadku, jesli nie znasz GT57, chyba nie masz wielu podstaw do negowania i podwazania takich opinii. Chyba, ze chcesz sobie tylko pogadac...

Nie kazdy ma ochote na publikowanie swojego nazwiska, stad tak wiele tutaj nick-ow, panie "netes"...

...

Nie podważam i nie neguję (nie wiem skąd te wnioski), ale jeżeli ktoś wyraża jakąś opinię na temat danego produktu, to chyba zależy mu na tym, aby twórca tematu zainteresował się nim rzeczywiście, a wypowiedź typu "bardzo dobre bo realizator, którego nazwiska nie podam je chwalił" raczej nie zakrawa na zachęcającą i sama przez się mówi, że to może być jednak nieprawda (przykładowo obiło się komuś o uszy "gdzieś tam", że "coś tam", a teraz piszę, że "znajomy realizator..."). Gdyby np. pojawiło się w tej wypowiedzi "Proszę posłuchać "tych i tych" utworów realizowanych przez tą właśnie osobę, której niestety nazwiska nie podam, bo..." zmienia już całkowicie postać rzeczy. Nazwisko nie musi być wcale podane. A chyba wszystkim kupującym nowy sprzęt zależy, żeby opierać swoje decyzje (szczególnie co do dość drogiego sprzętu) na prawdziwych przesłankach popartych czystymi faktami, a nie zasłyszanymi opiniami.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » sobota 03 gru 2005, 01:10

...A co to jest?...

A gdzie tu jest?...

Absolutnie masz racje. To nic, ze na stronie ceny są umieszczone. Fakt, ze nie ma ich w sciagnietym pdf-e wyklucza ta firme z grona wiarygodnych i rzetelnych dystrybutorow. Nie wynagrodzi tego nawet to, ze moga Ci udostepnic towar na trzy dni testow, zebys sam mogl sie przekonac o jego wartosci. Zenada.

Najarales sie, czy co?

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 03 gru 2005, 01:18

ze co?....

nie pal tyle..ceny sa przeciez w tym linku...

ps.chyba kilka osob tu lubi przypalic hehe

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » sobota 03 gru 2005, 01:24

Nie podważam i nie neguję (nie wiem skąd te wnioski),..

Z tekstu Twojego postu. Stosujesz kryteria polskich urzednikow skarbowych, ktorzy w kazdym widza klamce i przestepce.

ale jeżeli ktoś wyraża jakąś opinię na temat danego produktu, to chyba zależy mu na tym, aby twórca tematu zainteresował się nim rzeczywiście, a wypowiedź typu "bardzo dobre bo realizator, którego nazwiska nie podam je chwalił" raczej nie zakrawa na zachęcającą i sama przez się mówi, że to może być jednak nieprawda

A nie mowilem...

A chyba wszystkim kupującym nowy sprzęt zależy, żeby opierać swoje decyzje (szczególnie co do dość drogiego sprzętu) na prawdziwych przesłankach popartych czystymi faktami, a nie zasłyszanymi opiniami....

Opowiadasz farmazony. Dlaczego uwazasz, ze zaslyszane opinie maja byc od razu nierzetelne? Wiele dociera do nas opinii zaslyszanych czy przeczytanych. Dlaczego mialyby byc mniej wiarygodne od tych wyrobionych na wlasnych doswiadczeniach? A co jesli nie mam racji, jesli moja opinia jest odosobniona? Kazdy ma prawo do wyglaszania swojego zdania, a im bardziej zrodlo jest wiarygodne, tym lepiej. A jezeli takie opinie sie powtarzaja, oznacza to dla zainteresowanego wiele.

ODPOWIEDZ