Jakie słuchawki do podania "klika"?
No wlasnie, jak w temacie. Ktore Waszym zdaniem zapewniaja na tyle duze izolowanie, by "klik" nie przedostawal sie do mikrofonu wokalisty czy tez gitarzysty akustycznego?
Re: Jakie słuchawki do podania "klika"?
Witam.
Jeżeli chodzi tylko i wyłacznie o metronom, to zdecydowanie najcichsze są słuchawki wkładane do ucha (nie wiem czy mają jakąś fachową nazwę). Ogólnie im większa membrana, tym głośniej je słychac "na zewnątrz". Myślę, że wystarczą w tym przypadku zwykłe multimedialne słuchawki za kilkanaście złotych dołaczane do discmanów itp.
Herezji chyba nie wygłaszam... :)
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi tylko i wyłacznie o metronom, to zdecydowanie najcichsze są słuchawki wkładane do ucha (nie wiem czy mają jakąś fachową nazwę). Ogólnie im większa membrana, tym głośniej je słychac "na zewnątrz". Myślę, że wystarczą w tym przypadku zwykłe multimedialne słuchawki za kilkanaście złotych dołaczane do discmanów itp.
Herezji chyba nie wygłaszam... :)
Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki
-
- Kontakt:
Pchełki są dosyć głośne na zewnątrz... ale mogą sie przydać... najwazniejsze to by ów drummer czy ktokolwiek słyszał wyraźnie i nie przeszkadało mu to i innym...
Widziałem wynalazki z pchełkami, ja jednak obstawiałbym na tradycyjne słuchawki. Masa tego jest, do takich celów już za parenaście złotych kupisz... mają duże powierzchnie otaczające ucho - więc też są wygodniejsze niż "pchełki" :)
Jak komu wygodnie.
Widziałem wynalazki z pchełkami, ja jednak obstawiałbym na tradycyjne słuchawki. Masa tego jest, do takich celów już za parenaście złotych kupisz... mają duże powierzchnie otaczające ucho - więc też są wygodniejsze niż "pchełki" :)
Jak komu wygodnie.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
Aha, czyli to ma fachową nazwę :) Pchełki. Ale z własnego doświadczenia wiem, że tak jak pisałem - na zewnątrz pchełki słychac znacznie mniej niż zwykłe słuchawki. Po pierwsze mają o wiele mniejszy przetwornik, po drugie są bliżej błony bębenkowej i żeby uzyskac zadowalającą głośnośc (w tym wypadku różnicę między tym co się słucha a otoczeniem) nie trzeba słuchac bardzo głośno.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki
- mr-hammond
kolega perkusita stosuje oprócz zwykłych słuchawek , wytłumiacze takie jak robotnicy maja , wtedy klik sie nie przedostanie :) ale i on chyba duzo nie słyszy :) oprczócz metronomu . Ma to wady i zalety ale skuteczne :)
nie wiem jaka kasa dyspomujesz ? mimo to polecam....
niezle - Bayerdynamic DT 770 Pro
i Sennheiser HD 280 Pro
calkiem przyzwoicie izoluja , lecz nie za calkiem przyzwoita cene
1.okolo 700 zl
2.450 zl
Pozdrawiam
DAVI
niezle - Bayerdynamic DT 770 Pro
i Sennheiser HD 280 Pro
calkiem przyzwoicie izoluja , lecz nie za calkiem przyzwoita cene
1.okolo 700 zl
2.450 zl
Pozdrawiam
DAVI
Hmmm, wlasciwie to sklaniam sie chyba w strone zakupu dobrych sluchawk zamknietych bo juz kilka razy by mi sie przydaly, np przy pracach live a mam tylko polotwarte ( i z tych klik wchodzi w mikrofon niemilosiernie ).
kasa ? .... jaka ? 

...kasa ? .... jaka ?
...
Ehś, no nie jestem na bierzaco z cenami, od 6 lat mam AKG K 240DF Studio - Monitor... I bardzo je cenie za charakterystyke...
Cos naprawde dobrego ale bez wyglupow, do 1000PLN?

Ehś, no nie jestem na bierzaco z cenami, od 6 lat mam AKG K 240DF Studio - Monitor... I bardzo je cenie za charakterystyke...
Cos naprawde dobrego ale bez wyglupow, do 1000PLN?
hehe
ja ci polecam firme ogolnie :Bayerdynamic pytaj kolesi o modele ;p ja mam DT770 Pro mi wystarczaja , fajnie izoluja , naprawde , i sa wygodne ! i kosztuja ponizej 1000 ;p hehe bedzie dobzre :)
Pozdrowko
DAVI
ja ci polecam firme ogolnie :Bayerdynamic pytaj kolesi o modele ;p ja mam DT770 Pro mi wystarczaja , fajnie izoluja , naprawde , i sa wygodne ! i kosztuja ponizej 1000 ;p hehe bedzie dobzre :)
Pozdrowko
DAVI