Wasze opinie o studiach nagrań
- isolatedsound
Witam, przymierzamy się właśnie do popełnienia metalowego krążka i chciałbym zasięgnąć języka osób obytych w temacie. O studiu Herz krążą wręcz legendy jeżeli chodzi o nagrywanie metalu. Czy mozecie je potwierdzić/rozwiać? Mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tego tematu jako reklamę czy antyreklamę, bo nie takie są moje intence. Jeżeli jednak mogłoby to wzbudzić kontrowersje, to slijcie mi prywatne wiadomości lub maile. Z góry dziękuję za radę.
Muzyka nie ma granic:)
Re: Wasze opinie o studiach nagrań
...Witam, przymierzamy się właśnie do popełnienia metalowego krążka i chciałbym zasięgnąć języka osób obytych w temacie. O studiu Herz krążą wręcz legendy jeżeli chodzi o nagrywanie metalu. Czy mozecie je potwierdzić/rozwiać? Mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tego tematu jako reklamę czy antyreklamę, bo nie takie są moje intence. Jeżeli jednak mogłoby to wzbudzić kontrowersje, to slijcie mi prywatne wiadomości lub maile. Z góry dziękuję za radę....
Chodzi Ci o studio Hertz w Białymstoku? czy jakieś inne?
Chodzi Ci o studio Hertz w Białymstoku? czy jakieś inne?
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Herz. super brzmienie, tylko kserowane. każdy zespół brzmi tak samo.
...Herz. super brzmienie, tylko kserowane. każdy zespół brzmi tak samo....
"HERZ" nie mogę znaleźć w internecie wcale...
Za to tu: http://www.hertz.bialystok.pl/klienci.htm
byłem. Ale szybko z tamtąd wyszedłem :) Studio jest w piwnicy. Chcieli gitarę mi nagrać POD'em a perkusję Ddrumem. Tyle to mogę zrobić sam w domu. I jakiś owłosiony "zwierzak" się z nas śmiał bo powiedzieliśmy że dziewczyna u nas śpiewa a nie facet...:lol: Z resztą, w ogóle nie graliśmy (i nie gramy) metalu..
byłem. Ale szybko z tamtąd wyszedłem :) Studio jest w piwnicy. Chcieli gitarę mi nagrać POD'em a perkusję Ddrumem. Tyle to mogę zrobić sam w domu. I jakiś owłosiony "zwierzak" się z nas śmiał bo powiedzieliśmy że dziewczyna u nas śpiewa a nie facet...:lol: Z resztą, w ogóle nie graliśmy (i nie gramy) metalu..

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
......Herz. super brzmienie, tylko kserowane. każdy zespół brzmi tak samo....
byłem. Ale szybko z tamtąd wyszedłem :) Studio jest w piwnicy. **********************
A co? w piwnicy niby nie może być studio?
byłem. Ale szybko z tamtąd wyszedłem :) Studio jest w piwnicy. **********************
...
W piwnicy najlepiej przechowywać babcine konfitury...
...
W piwnicy najlepiej przechowywać babcine konfitury...
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
Z tego co wiem, to każdy zespoł jest kręcony tak samo. Te same wzmacniacze, te same presety. Bębny z padów. Tak mi opowiadali goście którzy tam nagrywali. Brzmienie klarowne, czyste (bez mięcha) ale takie jest podobno dobre jeśli chodzi o metal. . Słyszałem kilka produkcji z tego studia. Odniosłem wrażenie że to jeden zespół nagrał te wszystkie płyty.
...Witam, przymierzamy się właśnie do popełnienia metalowego krążka i chciałbym zasięgnąć języka osób obytych w temacie. O studiu Herz krążą wręcz legendy jeżeli chodzi o nagrywanie metalu. Czy mozecie je potwierdzić/rozwiać? Mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tego tematu jako reklamę czy antyreklamę, bo nie takie są moje intence. Jeżeli jednak mogłoby to wzbudzić kontrowersje, to slijcie mi prywatne wiadomości lub maile. Z góry dziękuję za radę....
Moze troche OT, ale polecam studio Kokszoman/Zlota Skala w Warszawie. Studio nalezy do kolesia z Neumy - ktory zakladal legendarny juz Kobong. Teraz z tego co wiem, nagrywaja tam chlopaki z Gortal.
powodzenia
Moze troche OT, ale polecam studio Kokszoman/Zlota Skala w Warszawie. Studio nalezy do kolesia z Neumy - ktory zakladal legendarny juz Kobong. Teraz z tego co wiem, nagrywaja tam chlopaki z Gortal.
powodzenia
tak jest.. aktualnie gortale..
rowniez slyszalem o niezlej slawie kokszomana.. maja sporo miejsca w studio..
rowniez slyszalem o niezlej slawie kokszomana.. maja sporo miejsca w studio..
the Sun Personality
Pasjonat muzyczny, mikser in the box.