Phonic Xelix Board - mikser FireWire
Panowie (i Panie) czy ktoś już używał miksera PHINIC xelix board 18, bo jesli tak to ciekaw jestem waszych opinii. Szczerze mówiąc napaliłem sie na niego, 16 niezależnych kanałow to jest coś, cena też zachęcajaca, brzmienie urządzeń phonic`a dla potrzeb domowego studia w mojej opinii ( choć może zbyt ogólnikowo się wyrażam) akceptowalne.
JoU
JoU
Re: Phonic Xelix Board - mikser FireWire
Mi również ślinka cieknie na samą myśl i chyba sprzedam jeden klawisz i kupie sobie ten mixerek :) .
O opinie raczej trudno, bo to świeżutki towar w Polsce.
Alternatywą jest Behringer DDX3216 lub Mackie Onyx, ale Phonic wychodzi taniej spokojnie o 1,500 zł
PS Cubase LE w prezencie :)
O opinie raczej trudno, bo to świeżutki towar w Polsce.
Alternatywą jest Behringer DDX3216 lub Mackie Onyx, ale Phonic wychodzi taniej spokojnie o 1,500 zł
PS Cubase LE w prezencie :)
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
co najwyzej mozesz to porownac z mackie onyx bo behringer ddx to zupelnie co innego(procz tego ze tez mikser)
ja bym sie tak nie napalal....jakos wiekszosc mikserkow phonica z ktorymi mialem do czynienia byla ponizej nawet behringera........
moze sie poprawili
ja bym sie tak nie napalal....jakos wiekszosc mikserkow phonica z ktorymi mialem do czynienia byla ponizej nawet behringera........
moze sie poprawili
...ja bym sie tak nie napalal....jakos wiekszosc mikserkow phonica z ktorymi mialem do czynienia byla ponizej nawet behringera........
moze sie poprawili ...
Nie chce mi się wierzyć, że to będzie coś dobrego. Za 2 tys. z hakiem mamy mikser, przedwzmacniacze i interfejs. To bardzo tanio, jak na dobry produkt.
Ps: Cholernie odobają mi się takie mikserki. Można na nich zrobic koncercik i jeszcze go nagrać, tylko, że konkurencji dla Onyxa chyba na razie nie ma niestety. Ale myślę, że długo nie trzeba będzie czekać...
moze sie poprawili ...
Nie chce mi się wierzyć, że to będzie coś dobrego. Za 2 tys. z hakiem mamy mikser, przedwzmacniacze i interfejs. To bardzo tanio, jak na dobry produkt.
Ps: Cholernie odobają mi się takie mikserki. Można na nich zrobic koncercik i jeszcze go nagrać, tylko, że konkurencji dla Onyxa chyba na razie nie ma niestety. Ale myślę, że długo nie trzeba będzie czekać...
mi tez sie nie chcialo wierzyc jak bralem ddx'a....ale milo mnie zaskoczyl
i zamiast tego phonica wolalbym dolozyc i wziasc to cyfrowe gowienko.....
i zamiast tego phonica wolalbym dolozyc i wziasc to cyfrowe gowienko.....
...jasne, DDX jest do wzięcia z Allegro (ze sklepu, z gwarancją) za niecałe 3100zł.
...
był moment ze na Allegro nowy nie uzywany z gwarancja był do kupienia za 2950 ,
...
był moment ze na Allegro nowy nie uzywany z gwarancja był do kupienia za 2950 ,
był moment ze na Allegro nowy nie uzywany z gwarancja był do kupienia za 2950 , ...
Wszystko ładnie pięknie, tylko żeby przesłać separowane sygnały z tego miksera, potrzebny jest jakiś dodatkowy interfejs, czy może się mylę.
Jak więc przebiega wielokanałowa rejestracja przy pomocy tego behringera, w waszym przypadku?
JoU
Wszystko ładnie pięknie, tylko żeby przesłać separowane sygnały z tego miksera, potrzebny jest jakiś dodatkowy interfejs, czy może się mylę.
Jak więc przebiega wielokanałowa rejestracja przy pomocy tego behringera, w waszym przypadku?
JoU
...był moment ze na Allegro nowy nie uzywany z gwarancja był do kupienia za 2950 , ...
JoU...
rzeczywiscie cos TAKIEGO PHONIC zrobił. ale to chyba za now urzadzenie , aby ktos mógł cos powiedziec na ten temat
JoU...
rzeczywiscie cos TAKIEGO PHONIC zrobił. ale to chyba za now urzadzenie , aby ktos mógł cos powiedziec na ten temat
był moment ze na Allegro nowy nie uzywany z gwarancja był do kupienia za 2950 , ...
+ karta ADAT do mixera + karta ADAT do PC... (ile te 2 kart kosztują?)
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,