Sonar5 czy Cubase SX3?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:
Re: Sonar5 czy Cubase SX3?

Post autor: fabian » czwartek 24 lis 2005, 09:48

roznice jakosciowe pomiedzy tymi progsami sa tak niewielkie, ze trudno sie sugerowac z opiniami forumowiczow.. raczej wybor powinien byc pokierowany osobistymi preferencjami w latwosci obslugi i ergonomii..
the Sun Personality

3h

Post autor: 3h » czwartek 24 lis 2005, 11:12

.........

I chyba dzieki tej funkcji freeze i oczywiscie innym bajerom, takim jak miedzy innymi funkcja Track Icons (jak w Logic 6), wybiore Sonara v5 Studio Edit... Ta wersja jest tansza od Producer Edit...

Dzieki Wszyskim za dobra checi, ale tak wyszlo ze musialem zdecydowac sam. Pozdrawiam.

Dla zainteresowanych polecam Sonar Demo:

http://www.cakewalk.com...

Hmm... A gdzie masz zamiar kupić Sonara w Polszu?

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » czwartek 24 lis 2005, 12:24

............

I chyba dzieki tej funkcji freeze i oczywiscie innym bajerom, takim jak miedzy innymi funkcja Track Icons (jak w Logic 6), wybiore Sonara v5 Studio Edit... Ta wersja jest tansza od Producer Edit...

Dzieki Wszyskim za dobra checi, ale tak wyszlo ze musialem zdecydowac sam. Pozdrawiam.

Dla zainteresowanych polecam Sonar Demo:

http://www.cakewalk.com...

Hmm... A gdzie masz zamiar kupić Sonara w Polszu?...

Bez urazy, ale gdzieś Ty był przez ostatnie 10 lat - na Ukrainie???

No i na 100% nie kupie go w kiosku z prasą.

Dziś wystarczy użyć, nie wiem czy znasz, takiej jednej wyszukiwarki Google i zrobić prosty wpis CAKEWALK. Ale w razie problemów ze znalezieniem Google, to podaje: www.rolandpolska.pl

I jak pisałem, bez urazy!!!

3h

Post autor: 3h » piątek 25 lis 2005, 11:26

Bez urazy, ale gdzieś Ty był przez ostatnie 10 lat - na Ukrainie???

No i na 100% nie kupie go w kiosku z prasą.

Dziś wystarczy użyć, nie wiem czy znasz, takiej jednej wyszukiwarki Google i zrobić prosty wpis CAKEWALK. Ale w razie problemów ze znalezieniem Google, to podaje: http://www.rolandpolska.pl

I jak pisałem, bez urazy!!!

...

Ha. Dzięki stary, umiem korzystać z googli. Chodziło mi generalnie o to że produkty Cakewalka są traktowane po macoszemu w kraju nad Wisłą. Dystrybutor nawet nie podaje cen na stronie (wiem że można maila skrobnąć z zapytaniem o cenę ale nie o to chodzi). Możesz być łaskawy i podać aktualną cenę Sonara Studio Edition? W PeeLeNach, bo w $ znam.

3h

Post autor: 3h » piątek 25 lis 2005, 11:30

wybiore Sonara v5 Studio Edit... Ta wersja jest tansza od Producer Edit...

Ba. Na stronie dystrybutora jeszcze jest Sonar 3.

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » piątek 25 lis 2005, 17:11

...wybiore Sonara v5 Studio Edit... Ta wersja jest tansza od Producer Edit...

Ba. Na stronie dystrybutora jeszcze jest Sonar 3....

Ba, ba! W ofercie na stronce maja S3, ale nie ma problemu, musisz

zamowic i w ciagu 7 dni masz wesje 5 St.Edit. Z tego co wiem to

wersja Sonar 5 Producer kosztuje okolo 2800zetow, a S 5 Studio

okolo 2000zl. ale nie mowie ze na 100% tyle, moze byc taniej. Czekam

na info od Roland Polska z aktualnymi cenami. Jak juz dostane to sie odezwe. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » sobota 26 lis 2005, 15:40

...CUBASE SX istnieje duzo dluzej jak Sonar

Hmm, nie wiem skąd ta informacja, sonar w wersji 1 pojawił się w 2001 r. test tego prgramu był w EiS 7/2001 bodajże, a cubase sx1 rok później, test w EiS był też w numerze wakacyjnym o ile pamiętam właśnie w 2002r.

No chyba że chodziło ogólnie o to że cubase istnieje dłużej niż cakewalk.
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » sobota 26 lis 2005, 18:27

. Chodziło mi generalnie o to że produkty Cakewalka są traktowane po macoszemu w kraju nad Wisłą. Dystrybutor nawet nie podaje cen na stronie (wiem że można maila skrobnąć z zapytaniem o cenę ale nie o to chodzi).

Dystrybutora polskiego postanowiłem już ostatecznie nie brać pod uwagę. Do mnie Sonar5 Producer wczoraj przyjechał z Londynu (dzięki rodzince) i jestem bardzo zadowolony. Radzę szukać za granicą, bo o ile z kupnem pełnej wersji programu nie powinno być problemu, a i ceny podobne jak na świecie, o tyle ceny upgrade'ów są skandaliczne. A w tej chwili można nawet kupić bezpośrednio u cakewalka przez internet - niestety, cena przesyłki powala...

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » niedziela 27 lis 2005, 00:53

Dystrybutora polskiego postanowiłem już ostatecznie nie brać pod uwagę. Do mnie Sonar5 Producer wczoraj przyjechał z Londynu (dzięki rodzince) i jestem bardzo zadowolony. Radzę szukać za granicą, bo o ile z kupnem pełnej wersji programu nie powinno być problemu, a i ceny podobne jak na świecie, o tyle ceny upgrade'ów są skandaliczne. A w tej chwili można nawet kupić bezpośrednio u cakewalka przez internet - niestety, cena przesyłki powala......

na ebay'u amerykanskim sonar 5 producer, pelna, komercyjna wersja chodzi za 400$. smieszne pieniadze w porownaniu z cena polska
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » niedziela 27 lis 2005, 14:00

na ebay'u amerykanskim sonar 5 producer, pelna, komercyjna wersja chodzi za 400$. smieszne pieniadze w porownaniu z cena polska...

Oj, nie podoba mi się to! 400$ to może kosztować Sonar 5 studio. Coś tu nie gra, zwłaszcza, że teraz Sonar musi być zarejestrowany w ciągu 30 dni. Chyba, że ktoś kupił i zanim zarejestrował przestało mu się podobać...

ODPOWIEDZ