Akordeon VST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
mellodeque
Kontakt:
Re: Akordeon VST

Post autor: mellodeque » wtorek 22 lis 2005, 10:40

Sixtus: Dać mu piwo - dobrze gada!

Żaden, powtażam żaden VSTi czy inny modeling elektroniczny - nie da w 100% odzwierceidlenia żywych instrumentów - co żywe to żywe, to inna bajka, niuanse, pomyłki grającego itp... można sie tylko "zbliżyć" do brzmienia oryginalnego instrumentu, ale dalej to tylko odgrywanie...

no niestety, a pytanie - fakt było ogólnikowe... ;)
[addsig]
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
Budułaj

Post autor: Budułaj » wtorek 22 lis 2005, 11:35

...

A co ty czytać nie potrafisz

Dobrze brzmiącego!!!

Wybacz, ale przydaloby sie troche pokory - kryterium, ktore podales, jest tak ogolne, ze niesposob je spelnic bez dodatkowych pytan.

Do czego chcesz uzyc? A capella, czy w miksie? Jaki styl? To wazne pytania, przy wyborze probek.

Z calym szacunkiem, akordeon z Plugsound Keyboards brzmi bardzo dobrze, to,ze tobie nie przypadl do gustu, jeszcze nic nie znaczy - moze znalezc sie tyisiace uzytkownikow, dla ktorych wlasnie to brzmienie bedzie swietne. Kazdy z nas ma rozne preferencje muzyczne, kazdy dziala w innych obszarach muzycznych. Warto wziac to pod uwage.

pozdrawiam

Sixtus

...

Zadałem proste pytanie i niech to bedzie nawed akordeon wuja sama z Ameryki byle miał ciekawe brzmienie i to wszystko!

Jakoś pytanie bez żadnych prolemów zrozumial mywhats/R.B./AndrzejG

których serdecznie pozdrawiam

A co do brzmienia plugsound moge

chyba miec swoje zdanie

Jezeli chodzi o twoja wypowiedz Sixtus

to,ze tobie nie przypadl do gustu, jeszcze nic nie znaczy - moze znalezc sie tyisiace uzytkownikow, dla ktorych wlasnie to brzmienie bedzie swietne. Kazdy z nas ma rozne preferencje muzyczne, kazdy dziala w innych obszarach muzycznych. Warto wziac to pod uwage.

Zgadzam sie w 100%

Pozdrawiam!!!

makaronix

Post autor: makaronix » wtorek 22 lis 2005, 12:36

......

Dobrze brzmiącego!!!

Wybacz, ale przydaloby sie troche pokory - kryterium, ktore podales, jest tak ogolne, ze niesposob je spelnic bez dodatkowych pytan.

Do czego chcesz uzyc? A capella, czy w miksie? Jaki styl? To wazne pytania, przy wyborze probek.

Z calym szacunkiem, akordeon z Plugsound Keyboards brzmi bardzo dobrze, to,ze tobie nie przypadl do gustu, jeszcze nic nie znaczy - moze znalezc sie tyisiace uzytkownikow, dla ktorych wlasnie to brzmienie bedzie swietne. Kazdy z nas ma rozne preferencje muzyczne, kazdy dziala w innych obszarach muzycznych. Warto wziac to pod uwage.

pozdrawiam

Sixtus

...

Zadałem proste pytanie i niech to bedzie nawed akordeon wuja sama z Ameryki byle miał ciekawe brzmienie i to wszystko!

chyba miec swoje zdanie

to,ze tobie nie przypadl do gustu, jeszcze nic nie znaczy - moze znalezc sie tyisiace uzytkownikow, dla ktorych wlasnie to brzmienie bedzie swietne. Kazdy z nas ma rozne preferencje muzyczne, kazdy dziala w innych obszarach muzycznych. Warto wziac to pod uwage.

Zgadzam sie w 100%

Pozdrawiam!!!

...

to tak jak ktoś Cie prosi zagraj cos fajnego, ty odpowiadsz, ale co, a koles no coś fajnego.
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » wtorek 22 lis 2005, 13:14

...A pouczać to ty mnie nie musisz MĄNDRALO!!!

...jak nie chcesz pomuc...

W tym momencie sam sobie dokopałeś

Awatar użytkownika
Budułaj

Post autor: Budułaj » wtorek 22 lis 2005, 13:30

.........

Dobrze brzmiącego!!!

pozdrawiam

Sixtus

...

chyba miec swoje zdanie

Zgadzam sie w 100%

Pozdrawiam!!!

...

to tak jak ktoś Cie prosi zagraj cos fajnego, ty odpowiadsz, ale co, a koles no coś fajnego....

No teraz to cie nie rozumiem

Oki nie ma co dalej tego ciągnąć !!!!!!!!!!!!!!

Poprawka zapytania

Jeżeli ma ktoś namiary na dobrze brzmiacy akordeon obojetnie jaki Niemiecki Fracuski czy Włoski nie koniecznie tremolo Prosze o pomoc

Chciałbym dograć PARTIE SOLOWĄ

do bardzo fajnego utworu

Awatar użytkownika
Budułaj

Post autor: Budułaj » wtorek 22 lis 2005, 13:35

......A pouczać to ty mnie nie musisz MĄNDRALO!!!

...jak nie chcesz pomuc...

W tym momencie sam sobie dokopałeś ...

Nastepny mondrala

Co koledze chcesz troche pomuc?

Długo nie a potem wcale

makaronix

Post autor: makaronix » wtorek 22 lis 2005, 16:08

to tak jak ktoś Cie prosi zagraj cos fajnego, ty odpowiadsz, ale co, a koles no coś fajnego....

No teraz to cie nie rozumiem

Oki nie ma co dalej tego ciągnąć !!!!!!!!!!!!!!

nie kumasz że pojęcie "dobry", "fajny" jest bardzo względne i dla każdego znaczy co innego, i wląsnie dlatego posypała sie masa głupich z pozoru uwag, ale jak tego nie kumasz to sorry ja przynajmniej juz nie będe pisał
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
mywhats
Kontakt:

Post autor: mywhats » wtorek 22 lis 2005, 16:24

Tak apropos.

Jedyne brzmienie akordeonu które będzie akceptowalne to sample!

znajdź DOBRE próbki i zagraj na nich :)

druga opcja nagraj swój akordeon (całe dwie i pół gamy czy nawet trzy - nie pamiętam ile ma 80basowy akordeon ) i zrób z tych sampelków bank SF2 :)

może to cie zadowoli

MyWhaTs

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » wtorek 22 lis 2005, 16:48

Big klops. Ja myślę że go nic nie zadowoli... Przecież On szuka 'fajnego' brzmienia akordeonu...

For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
Sixtus

Post autor: Sixtus » środa 23 lis 2005, 08:24

druga opcja nagraj swój akordeon (całe dwie i pół gamy czy nawet trzy - nie pamiętam ile ma 80basowy akordeon )

Zapewniam cie, ze 80basowy akordeon ma duzo wiecej "gam", niz 2 i pol :P

pozdrawiam

Sixtus

ODPOWIEDZ