Brzmienie piana elektrycznego
...tak, to jest CP80.. nawet sie przyjrzalem na jednym z koncertow phila collinsa.. brzmienie dosyc oryginalne i niepowtarzalne..
napewno nie znajdziesz takiego soundu w Elektrik Piano NI.....
Moment... CP80 czy CP70? czym one sie roznia?
[addsig]
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Re: Brzmienie piana elektrycznego
Skoro całe studio mieści się w laptopie, to podjedz z laptopem do kogos kto ma motifa :)...
No nie
Do Wawy mam 400 km..
[addsig]
No nie

[addsig]
...
Ooooo, google nie działają??? Ooooo działają :)
"There was also a CP70M model that included midi output, and EQ, etc. Very few of these units were made. The Yamaha CP80 (or CP-80) was the big brother of the CP70, and it included an extra octave of keys (the CP70 has a total of 73 keys). "
cytat ze strony:
http://www.cathedralstone.net/Pages/YamahaCP70B.htm
I nie mów mi, że tylko w warszawie mozesz znalezc motifa:)
...
Ooooo, google nie działają??? Ooooo działają :)
"There was also a CP70M model that included midi output, and EQ, etc. Very few of these units were made. The Yamaha CP80 (or CP-80) was the big brother of the CP70, and it included an extra octave of keys (the CP70 has a total of 73 keys). "
cytat ze strony:
http://www.cathedralstone.net/Pages/YamahaCP70B.htm
I nie mów mi, że tylko w warszawie mozesz znalezc motifa:)
I nie mów mi, że tylko w warszawie mozesz znalezc motifa:)...
Czepiasz sie... nie jestem leniem ani slepcem.. umiem czytac i bylem juz na stronie o CP70/80.. Co do motifa - ja nie znam nikogo w poblizu kto by go mial.. Mam juz nawet jakies sample.. ale bede szukal dalej..
[addsig]
Czepiasz sie... nie jestem leniem ani slepcem.. umiem czytac i bylem juz na stronie o CP70/80.. Co do motifa - ja nie znam nikogo w poblizu kto by go mial.. Mam juz nawet jakies sample.. ale bede szukal dalej..
[addsig]
Przeprowadzilem pewien "risercz" i sprawy wygladaja tak:
Tu sa sample CP80 w formacie GIG
Tu jest instrument EVE One z barwami - niestety tylko jeden layer
Tu jest zawodowe CP za kase
I co? nadal jestem slepy? Moze sie komus przyda..
[addsig]
Tu sa sample CP80 w formacie GIG
Tu jest instrument EVE One z barwami - niestety tylko jeden layer
Tu jest zawodowe CP za kase
I co? nadal jestem slepy? Moze sie komus przyda..
[addsig]
...tak, to jest CP80.. nawet sie przyjrzalem na jednym z koncertow phila collinsa.. brzmienie dosyc oryginalne i niepowtarzalne..
Na swojej ostatniej trasie mieli Rolanda RD-700 i jakiegoś Peaveya. Na tych pianach grał lawiszowiec.
Na swojej ostatniej trasie mieli Rolanda RD-700 i jakiegoś Peaveya. Na tych pianach grał lawiszowiec.
......tak, to jest CP80.. nawet sie przyjrzalem na jednym z koncertow phila collinsa.. brzmienie dosyc oryginalne i niepowtarzalne..
Na swojej ostatniej trasie mieli Rolanda RD-700 i jakiegoś Peaveya. Na tych pianach grał lawiszowiec....
akurat w utworach, gdzie sluchac to brzmienie gra sam collins.. i wlasnie na yamaszce.. ;)
Na swojej ostatniej trasie mieli Rolanda RD-700 i jakiegoś Peaveya. Na tych pianach grał lawiszowiec....
akurat w utworach, gdzie sluchac to brzmienie gra sam collins.. i wlasnie na yamaszce.. ;)
the Sun Personality
Dzieki za pomoc w tropieniu piana.. Tak czy tak jesli ktos wytropi sample lub darmowy instrument ktory brzmi podobnie do CP ale ma bardziej "zefektowane brzmienie" to prosze o sygnal!
[addsig]
[addsig]
Był jeszcze zestaw sampli akp na hollowsun.com, który ściągnąłem jak jeszcze był za darmo. Zestaw surowy raczej, przynajmniej pod względem objętości.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
...Był jeszcze zestaw sampli akp na hollowsun.com, który ściągnąłem jak jeszcze był za darmo. Zestaw surowy raczej, przynajmniej pod względem objętości....
Mozesz cos wiecej na ten temat?
[addsig]
Mozesz cos wiecej na ten temat?
[addsig]