poza tym co sądzicie o tych 2 'rozpiskach'? Moja na początku tematu (w sumie nie jest moja...) vs Netes :) Trochę boję się tej 'bezfirmowosci'... ...
O "bezfirmowości" - zresztą zupełnie nieuzasadnionej - napisałem Ci już w mailu.
pamiec to nie ma co szalec chyba ze bedziesz podkrecal - a tak twinmos cl2.5 - najtanszy z tych lepszych(szybszych)
W sumie może być, ale ja bym się skłaniał ku Patriotom raczej.
chlodzenie wazna rzecz - ale przy wodnym pompka bezglosna przeciez nie jest - ale to tylko szczegol - zapomnieliscie o chlodnicy ktora musi byc naprawde spora zeby odprowadzila bezglosnie nadmiar cepla albo musi miec wiatrak - takie rozwiazanie to o d... potluc.....
Szczera prawda
proponuje juz zawczasu wybudowac sobie porzadna szafke na komputer wygluszona wewnatrz w dodatku zaslonieta(nie calkowicie - szpara na dole na kable i zasysanie powietrza i szpara na gorze na wyplyw cieplego a od wewnatrz gabka akustyczna)......
Z tą szafką to bym się tak nie rozpędzał, bo może mu się komp ugotować. Musi tam być jako taki obieg powietrza, a przy 2 otworach i to obu z tej samej strony, ciężko mówić o jakimś obiegu powietrza.
...amd 64 venice 3000(3500) s939
Myślę, że raczej Opteron na 939, ma 1MB L2, wydajnościowo jest lepszy, a bardzo niewiele droższy.
zasilacz z duzym wolnym wentylatorem(120mm )...moze byc tez cos z tych tanich typu modecom logic tracer codegen feel - ale tu nie masz w czym wybierac bo wszystkie to ten sam chlam w dodatku od jednego producenta - roznia sie tylko naklejka.......
Broń Boże tanich zasilaczy typu Logic, Tracer, Codegen itd. Modecom robił swego czasu dobre zasiłki, ale się zkiepścił. No chyba, że chcesz mieć szaro-buro i jakieś parę tys. do tyłu, przez awarię zasilania

. Uwierz mi, na tym komponencie nie ma co oszczędzać, bo tak naprawdę to to jest właściwie serce kompa. A z naprawdę tanich mogę polecić co najwyżej Fortrona z 12cm wichrem.
i na koniec zeby to juz mialo rece i nogi proponuje win xp 64bit(narazie tylko po angielsku)
Z kiepską obsługą większości urządzeń dostępnych na rynku. Póki co przesiadka nie warta świeczki IMHO.