...Wiatm
Wiem ze kwestia odsluchow Alesis byla juz wielokrotnie poruszana na forum lecz zawsze bylo porownanie z yamaha...
Jakoz ze z ostaniej podpowiedzi forumowiczow odnosnie karty emu m1212 jestem bardzo zadowolony

postanowilem śie zwrócic z pytaniem odnosnie tych dwoch par glosnikow aktywnych do domowego studia w granicach cenowych do max 1.8-2 tys.
Chcialbym nie tylko montowac na nich dzwiek ale takze sluchac muzyki, puszczac plyty winylowe z gramofonu.
Glosniki beda przy scianach wiec wymusi to bass reflex z przodu.
Moze ktos ma jakies propozycje to z checia sie zapoznam.
O alesisach bylo durzo ze maja ciezki dol oraz ze licho sa wytzymalosciowo i ze serwis kuleje. A ktos moze mi powiedziec cos blizej o behningerach bo ze specyfikacji to mi sie podobaly.
Z gory dzieki i pozdrawiam wszytkich obecnych....
Witam.
Posiadam 2031 A + subwoofer 2092 A . To PRAWDZIWA

rewelacja za ta cenę!!!
Na poczatek polecam test w Eis 09/2004 . Ten artykuł to kawał dobrej roboty , poniewaz wszystkie stwierdzenia i spostrzezenia są trafne i znajdują odzwierciedlenie podczas pracy z tymi monitorami .
Moje wrazenia to :
- na poczatek mały minus za stuk przy właczeniu , ale Macki HR tez tak ma a kosztuje 4x tyle , za to subwoofer włącza się bezgłosnie ( duzy plus )
-brzmieniowo : czytelny i zróżnicowany charakter basu , wyraziste srednie pasmo , precyzyjna baza stereo
- dolne pasmo : mozna miec wrazenie ze grają mimo 8 cali dosc skompo ,do 60 hz grają wooferem , do 50 Hz przez bass-reflex przy głośniejszym odsłuchiwaniu. Oczywiście 20 , 30 i 40 hz tez słychac , jednak w tym miejscu polecał bym przemyslenie zakupu subwoofera 2092 A ( kosztuje ,,grosze,, 1015 zł ) z 2031 A tworzy doskonały PEŁNOPASMOWY zestaw brzmieniowy z naprawde TŁUSTYM brzmieniem .
Subwoofer posiada wyłacznik którym w kazdej chwili mozna go odłaczyc podczas odsłuchu i porownac z brzmieniem samych monitorów ( na razie moja ulubiona zabawka
- wykonanie : solidna konstrukcja , wysoka precyzja i estetyka (sliczne są) , solidna elektronika , duzy zapas mocy ( na bliskie pole ) , dosc duze wymiary (ale kładac na biurku tweeter jest juz na wysokosci uszów ).
-nadaja sie do słuchania muzyki

, wziąłem je do znajomego w celu porównania z jego zestawem domowym (wzmacniacz + kolumny= 5 tys zł.) i on sam stwierdzil ze 2031 A graja lepiej !!! (czytelny bass , nie cofnieta srednica , prezencja , b. dobre stereo ) Muza odsłuchiwana , Spyro Sira , Marcus Miller , Satriani , i inne tez fajnie .
P.S.
I co Panowie cos za ładnie jak na Behringera tez tak myślę i zadziwia mnie uderzajace podobieństwo do Genelec 1031A (wielokrotnie nagradanego i sztandarowego monitora lat 90 który kosztował 10 377 zł)