Podmiana ścieżki w Samplitude

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
eska
Podmiana ścieżki w Samplitude

Post autor: eska » czwartek 17 lis 2005, 23:53

Potrzebuję podmienić w SAMPLITUDE scieżkę stopy na drugą o innym brzmieniu (będzie to sampel). Jak to można zrobić najprościej.

Awatar użytkownika
ghospore

Re: Podmiana ścieżki w Samplitude

Post autor: ghospore » piątek 18 lis 2005, 03:55

...Potrzebuję podmienić w SAMPLITUDE scieżkę stopy na drugą o innym brzmieniu (będzie to sampel). Jak to można zrobić najprościej....

Ja bym to zrobił tak:

1. Dodajesz nowy track (Track - Insert new Tracks)

2. Zaznaczasz na nim miejsce w miejscu początku starej stopy.

3. Wstawiasz nową.

4. Wyrównujesz długość nowej stopy, sampla tak aby równał sie mierze metrycznej przeznaczonej na stope.

5. Klikasz na nową stope prawym przyciskiem myszy i wybierasz Object - Cutting Objects - Duplicate Objects Multiple...

6. Wpisujesz ilość powtóżeń.

7. Włala.

Uwaga - jak o chociaż troszke sie pomylisz w punkcie 4 to Ci sie rozjedzie.

pozdrawiam
pozdrawiam

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » piątek 18 lis 2005, 09:31

......Potrzebuję podmienić w SAMPLITUDE scieżkę stopy na drugą o innym brzmieniu (będzie to sampel). Jak to można zrobić najprościej....

Ja bym to zrobił tak:

3. Wstawiasz nową.

4. Wyrównujesz długość nowej stopy, sampla tak aby równał sie mierze metrycznej przeznaczonej na stope.

5. Klikasz na nową stope prawym przyciskiem myszy i wybierasz Object - Cutting Objects - Duplicate Objects Multiple...

7. Włala.

pozdrawiam ...

ja bym to zrobił inaczej:

załóżmy ze twoj plik nazywa sie stopa.wav, dodaj do nazwy pliku bieżącej stopy człon np. _old, wykasuj pliki współtworzone stopa.H0 i stopa.HDP nową próbke stopy nazwij ponownie stopa.wav , a po otwarciu projektu w Samplitude trzeba bedzie odtworzyc pliki współtworzone

Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
eska

Post autor: eska » piątek 18 lis 2005, 10:13

......Potrzebuję podmienić w SAMPLITUDE scieżkę stopy na drugą o innym brzmieniu (będzie to sampel). Jak to można zrobić najprościej....

Ja bym to zrobił tak:

3. Wstawiasz nową.

7. Włala.

pozdrawiam ...

Trochę się nie zrozumieliśmy się. Mam nagrane akustyczne bębny i chcę pod "akustyczną stopę" (nie zawsze grana równo) podłożyć próbkę z sampla. W studiu normalnie robię to przy pomocy samplera. Jak to zrobić tylko przy użyciu SAMPLITUDE ??

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » piątek 18 lis 2005, 15:16

Trochę się nie zrozumieliśmy się. Mam nagrane akustyczne bębny i chcę pod "akustyczną stopę" (nie zawsze grana równo) podłożyć próbkę z sampla. W studiu normalnie robię to przy pomocy samplera. Jak to zrobić tylko przy użyciu SAMPLITUDE ?

...

Nie wiem czy przeglądałeś forum, ale jest juz kilka podobnych tematów.

Np. TEN.

MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

Awatar użytkownika
ciuri

Post autor: ciuri » piątek 18 lis 2005, 16:00

.........Potrzebuję podmienić w SAMPLITUDE scieżkę stopy na drugą o innym brzmieniu (będzie to sampel). Jak to można zrobić najprościej....

Ja bym to zrobił tak:

3. Wstawiasz nową.

7. Włala.

pozdrawiam ...

Trochę się nie zrozumieliśmy się. Mam nagrane akustyczne bębny i chcę pod "akustyczną stopę" (nie zawsze grana równo) podłożyć próbkę z sampla. W studiu normalnie robię to przy pomocy samplera. Jak to zrobić tylko przy użyciu SAMPLITUDE ?

...

Jest taka wtyczka, która robi dokładnie to czego potrzebujesz. Zwie się Drumagog :)

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 18 lis 2005, 17:01

ja bym to zrobił inaczej:

załóżmy ze twoj plik nazywa sie stopa.wav, dodaj do nazwy pliku bieżącej stopy człon np. _old, wykasuj pliki współtworzone stopa.H0 i stopa.HDP nową próbke stopy nazwij ponownie stopa.wav , a po otwarciu projektu w Samplitude trzeba bedzie odtworzyc pliki współtworzone

Tak, i wtedy program automatem podsatwi nowy plik pod wirtualne obiekty. Jedyne co pewnie zrobi to z aktualizuje obraz graficzny tego wava, powinien pojawic sie komunikat.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 19 lis 2005, 01:28

heh - takim banalem to nikt by sobie glowy nie zawracal - a gdy jest to caly akustyczny slad to byc moze drumagog albo reczne wstawianie(dluuuugo).....chyba ze jest jakis trigger.....ale tym sie nie bawilem - podstawialem tylko werbel ale tego bylo duzo mniej niz stopy i bawilem sie recznie(10 minut)

ODPOWIEDZ