Yamaha msp5 a Alesis mk2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
lucjano
Yamaha msp5 a Alesis mk2

Post autor: lucjano » środa 16 lis 2005, 21:22

PANOWIE WIEM ZE TEN TEMAT JEST STARY JAK SWIAT I PEWNIE ZANUDZE WAS SWOIM PYTANIEM, A PYTANIE JEST PROSTE ALESIS MK2 AKTIVE CZY NIECO DROZSZA YAMAHA MSP5?.ODRAZU MOWIE ZE ODSLUCHIWALEM TYLKO ALESIS I POROWNYWALEM Z FOSTEXAMI PM 02 I SZCZERZE FOSTEXY GRALY BARDZO PRECYZYJNIE LEKKO UBARWIAJAC NO I W POROWNANIU Z ALESISAMI PANORAMA O WIELE BOGADSZA ALE SAM NA KONCU ZASTANAWIALEM SIE CZY CZASEM NIE ZA BARDZO UPIEKSZAJA MATERIAL WIEC CHCIALBYM ZASIEGNAC OPINI LUDZI KTORZY PRACUJA NA TYCH 2 POPULARNYCH (I CHYBA NAJROZSADNIEJSZYCH W TEJ KATEGORI CENOWEJ) OSLUCHACH I PROSZE O SZCZERE OPINIE JAK SIE TEN SPRZET SPRAWUJE.POZRWAIAM
clasic trance

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Yamaha msp5 a Alesis mk2

Post autor: Tadeo » środa 16 lis 2005, 21:29

jesli chodzi o pary same w sobie to na alesisach łatwiej Ci bedzie ustawic dół. Do yamahy bez subwoofera bym niepodchodził. Brzmieniowo i detalicznie msp5 jest lepsza od alesisów

makaronix

Post autor: makaronix » środa 16 lis 2005, 21:36

...PANOWIE WIEM ZE TEN TEMAT JEST STARY JAK SWIAT I PEWNIE ZANUDZE WAS SWOIM PYTANIEM, A PYTANIE JEST PROSTE ALESIS MK2 AKTIVE CZY NIECO DROZSZA YAMAHA MSP5?.ODRAZU MOWIE ZE ODSLUCHIWALEM TYLKO ALESIS I POROWNYWALEM Z FOSTEXAMI PM 02 I SZCZERZE FOSTEXY GRALY BARDZO PRECYZYJNIE LEKKO UBARWIAJAC NO I W POROWNANIU Z ALESISAMI PANORAMA O WIELE BOGADSZA ALE SAM NA KONCU ZASTANAWIALEM SIE CZY CZASEM NIE ZA BARDZO UPIEKSZAJA MATERIAL WIEC CHCIALBYM ZASIEGNAC OPINI LUDZI KTORZY PRACUJA NA TYCH 2 POPULARNYCH (I CHYBA NAJROZSADNIEJSZYCH W TEJ KATEGORI CENOWEJ) OSLUCHACH I PROSZE O SZCZERE OPINIE JAK SIE TEN SPRZET SPRAWUJE.POZRWAIAM...

uzyj wyszukiwarki i o jednych i o drugich było duuuużo
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 16 lis 2005, 21:38

...PANOWIE WIEM ZE TEN TEMAT JEST STARY JAK SWIAT I PEWNIE ZANUDZE WAS SWOIM PYTANIEM, A PYTANIE JEST PROSTE ALESIS MK2 AKTIVE CZY NIECO DROZSZA YAMAHA MSP5?.ODRAZU MOWIE ZE ODSLUCHIWALEM TYLKO ALESIS I POROWNYWALEM Z FOSTEXAMI PM 02 I SZCZERZE FOSTEXY GRALY BARDZO PRECYZYJNIE LEKKO UBARWIAJAC NO I W POROWNANIU Z ALESISAMI PANORAMA O WIELE BOGADSZA ALE SAM NA KONCU ZASTANAWIALEM SIE CZY CZASEM NIE ZA BARDZO UPIEKSZAJA MATERIAL WIEC CHCIALBYM ZASIEGNAC OPINI LUDZI KTORZY PRACUJA NA TYCH 2 POPULARNYCH (I CHYBA NAJROZSADNIEJSZYCH W TEJ KATEGORI CENOWEJ) OSLUCHACH I PROSZE O SZCZERE OPINIE JAK SIE TEN SPRZET SPRAWUJE.POZRWAIAM...

I wyłącz capslock: www.netykieta.prv.pl
Pozdrawiam

lucjano

Post autor: lucjano » środa 16 lis 2005, 22:19

no wlasnie wszystko juz przeczytane i szczerze mowiac postow na ten temat jest niewiele no i przed wszystkim sa niezawsze tematyczne ja bym chcial zasiegnac opini ludzi ktorzy pracuja lub pracowali na tych nisko budzetowych monitorach, jakie maja zalety jakie wady np: proporcje w miksach,jaka panorama,i przeklamywanie materialu itp i ogolna opinie ktore nadaja sie bardziej dla co tu duzo mowic dla poczatkujacego pozdrawiam
clasic trance

Awatar użytkownika
amol

Post autor: amol » środa 16 lis 2005, 22:23

Mnie tez to meczy a za pare tygodni wlasnie chce kupic sobie monitory takie jak wyzej lub jeszcze wchodzi w gre Behninger TRUTH B2031 czy ktos cos moze powiedziec o tym mmodelu bechningera bo ze specyfikacji to bardzo dobrze wypada z tym ze zawze jest to behninger.... jak wyglada w praktyce....?

Marck9

Post autor: Marck9 » czwartek 17 lis 2005, 00:45

...no wlasnie wszystko juz przeczytane i szczerze mowiac postow na ten temat jest niewiele no i przed wszystkim sa niezawsze tematyczne ja bym chcial zasiegnac opini ludzi ktorzy pracuja lub pracowali na tych nisko budzetowych monitorach, jakie maja zalety jakie wady np: proporcje w miksach,jaka panorama,i przeklamywanie materialu itp i ogolna opinie ktore nadaja sie bardziej dla co tu duzo mowic dla poczatkujacego pozdrawiam ...

1. Samemu najlepiej ocenić - w Warszawie na Wołoskiej możesz posłuchać obu monitorów, można by powiedzieć jednocześnie. Gdzie to można zrobić w innych miastach niestety nie wiem.

2. Dyskusji nt. tych monitorów było naprawdę sporo na tym forum (i nie tylko na tym). Więc nie wiem czy jest sens temat dalej wałkować.

3. Podobno polski serwis Alesisa jest do d... To też ważne, a był o tym wątek na forum. Więc zachęcam do lektury.

4. Wg mnie jeśli chcesz wydawać pieniądze na MSP5 to może zastanów się nad Event TR6, znacznie fajniejsza konstrukcja, a kosztują praktycznie tyle samo.

W zasadzie i tak jak nie ocenisz "na własne ucho" to żadna rada Ci nie pomoże bo ilu forumowiczów tyle będziesz miał zdań.

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » czwartek 17 lis 2005, 00:46

...Mnie tez to meczy a za pare tygodni wlasnie chce kupic sobie monitory takie jak wyzej lub jeszcze wchodzi w gre Behninger TRUTH B2031 czy ktos cos moze powiedziec o tym mmodelu bechningera bo ze specyfikacji to bardzo dobrze wypada z tym ze zawze jest to behninger.... jak wyglada w praktyce....?...

Porównywałem te alesisy i behringera. Wg mnie behringer wypada duuuuuzo lepiej. Ale to moje ucho.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » czwartek 17 lis 2005, 01:04

......no wlasnie wszystko juz przeczytane i szczerze mowiac postow na ten temat jest niewiele no i przed wszystkim sa niezawsze tematyczne ja bym chcial zasiegnac opini ludzi ktorzy pracuja lub pracowali na tych nisko budzetowych monitorach, jakie maja zalety jakie wady np: proporcje w miksach,jaka panorama,i przeklamywanie materialu itp i ogolna opinie ktore nadaja sie bardziej dla co tu duzo mowic dla poczatkujacego pozdrawiam ...

1. Samemu najlepiej ocenić - w Warszawie na Wołoskiej możesz posłuchać obu monitorów, można by powiedzieć jednocześnie. Gdzie to można zrobić w innych miastach niestety nie wiem.

2. Dyskusji nt. tych monitorów było naprawdę sporo na tym forum (i nie tylko na tym). Więc nie wiem czy jest sens temat dalej wałkować.

3. Podobno polski serwis Alesisa jest do d... To też ważne, a był o tym wątek na forum. Więc zachęcam do lektury.

4. Wg mnie jeśli chcesz wydawać pieniądze na MSP5 to może zastanów się nad Event TR6, znacznie fajniejsza konstrukcja, a kosztują praktycznie tyle samo.

W zasadzie i tak jak nie ocenisz "na własne ucho" to żadna rada Ci nie pomoże bo ilu forumowiczów tyle będziesz miał zdań.

Pozdrawiam...

a propos eventa - na rynek weszly ich nowe monitory (alp-5), oczywiscie reklamy wychwalaja je, mowiac cos o polaczeniu mysli technologicznej serii TR i SP. poczekaj, bo ma byc test w grudniowej EiS, a pewnie i niedlugo w sklepach bedzie mozna ich posluchac
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » czwartek 17 lis 2005, 01:21

a propos eventa - na rynek weszly ich nowe monitory (alp-5), oczywiscie reklamy wychwalaja je, mowiac cos o polaczeniu mysli technologicznej serii TR i SP. poczekaj, bo ma byc test w grudniowej EiS, a pewnie i niedlugo w sklepach bedzie mozna ich posluchac ...

Cena też nieduża, bo coś koło 1400pln.

ODPOWIEDZ