Jak zrobic scratch?
Witam mam takie pytanko w jaki sposob mozna zrobic scratch na vokalach na programach do edykcji dzwieku na zwyklym pc? nie mowie tutaj o gramowonach i mixerze tylko o zwyklym programie typu reason fruity loops czy Adobe audition? moze ktos zna jakis program ktory tylko takim rzeczami sie zajmuje?
Re: Jak zrobic scratch?
...Witam mam takie pytanko w jaki sposob mozna zrobic scratch na vokalach na programach do edykcji dzwieku na zwyklym pc? nie mowie tutaj o gramowonach i mixerze tylko o zwyklym programie typu reason fruity loops czy Adobe audition? moze ktos zna jakis program ktory tylko takim rzeczami sie zajmuje?...
Właśnie wymieniłeś jeden z programów który ma taką opcje a dokładniej wtyczka w FLStudio która się nazywa WaveTraveler. Można z niej wycisnąć kilka fajnych żeczy.... :)
pozdros
Właśnie wymieniłeś jeden z programów który ma taką opcje a dokładniej wtyczka w FLStudio która się nazywa WaveTraveler. Można z niej wycisnąć kilka fajnych żeczy.... :)
pozdros
MyWhaTs
pozdros...
Jest też Fruity Scratcher. Poza tym jest multum takich wtyczek w necie, trzeba tylko poszukać.
pozdros...
Jest też Fruity Scratcher. Poza tym jest multum takich wtyczek w necie, trzeba tylko poszukać.
Pozdrawiam
...Właśnie wymieniłeś jeden z programów który ma taką opcje a dokładniej wtyczka w FLStudio która się nazywa WaveTraveler. Można z niej wycisnąć kilka fajnych żeczy.... :)
pozdros...
Jest też Fruity Scratcher. Poza tym jest multum takich wtyczek w necie, trzeba tylko poszukać....
heh dzieki ale chodzi mi raczej o jakies scratche np na wlanym wokalu a nie zwykle scratche ktore sa nawet w samplach:) tak szukam w tym necie i nic nie moge znalesc:) moze jakos mnie naprowadzisz:P
pozdros...
Jest też Fruity Scratcher. Poza tym jest multum takich wtyczek w necie, trzeba tylko poszukać....
heh dzieki ale chodzi mi raczej o jakies scratche np na wlanym wokalu a nie zwykle scratche ktore sa nawet w samplach:) tak szukam w tym necie i nic nie moge znalesc:) moze jakos mnie naprowadzisz:P

Nagrywasz swój wokal i ładujesz go do wyzej wymienionych programow i problem z głowy
Mozesz tez uzyc Traktora NI tylko ze tam musisz sie mychą namachać !!!

...Nagrywasz swój wokal i ładujesz go do wyzej wymienionych programow i problem z głowy
Mozesz tez uzyc Traktora NI tylko ze tam musisz sie mychą namachać !!!...
Hehe patrzylem wlasnie w Fl cos z tym scratchem i fajno wszystko tylko ze ciagle moj vokal jest taki jakby kaczor donald na speedzie gadal maks pitch i nie moge tego zmienic nie moge skminic tego wave travellera w Fl

Hehe patrzylem wlasnie w Fl cos z tym scratchem i fajno wszystko tylko ze ciagle moj vokal jest taki jakby kaczor donald na speedzie gadal maks pitch i nie moge tego zmienic nie moge skminic tego wave travellera w Fl

...
Ćwicz aż ci sie uda
albo przeczytaj help'a

Ćwicz aż ci sie uda
albo przeczytaj help'a
MyWhaTs
A W Cubase Sx ?
Czy jest mozliwe poprzez automatykę funkcji Scrub ( Audio Part Editor)?
Ewentualnie inne propozycje .

...
A W Cubase Sx ?
...
poszukaj ...
http://www.kvraudio.com/search.php?q=scratch&lq=
to proste :)
A W Cubase Sx ?

poszukaj ...
http://www.kvraudio.com/search.php?q=scratch&lq=
to proste :)
MyWhaTs