Mixer z ADAT

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Hardi
Re: Mixer z ADAT

Post autor: Hardi » wtorek 08 lis 2005, 23:25

ale przedwzmacniacze są do d...y

słyszałeś?

Tak zarówno w cyfrowym i analogowych i to było dno, sam jakiś czas temu planowałem zakup Behringera, ale stwierdziłem, że naprawdę szkoda kasy wydawać na to badziewie, lepiej dołożyć i kupić coś sensownego lub poszukać czegoś używanego

----------------------------------

...nie sa takie zle - do polowy glosnosci bardzo nie szumia - pozniej juz tak....

pozatym znajdz jakikolwiek mikser 32 kanalowy z 4 auxami ,4 efektami,16 busami,16 kanalowym adatem we/wy ,we i wy cyfrowym ,kompresorami, bramkami,zmotoryzowanymi suwakami,automatyka,pamieciami scen i ustawien efektow,midi.....

za niecale 3000 pln

kupie ci 3 skrzynki piwa jak ci sie uda

a tak pozatym event ezbus,yamaha 01v,01v96 02r,02r96,seria dm,03d, i kilka innych ale najtanszy z nich(procz ez busa) to 6000 pln.........

Zbynia, naprawdę to, że coś posiada mnóstwo bajerów i jest tanie nie oznacza, że trzeba to kupować, a wręcz przeciwnie, a tak swoją drogą to czy tylko mixery cyfrowe z tysiącami bajerów posiadają adat?

----------------------------------

Behringer ma bardzo dobre preampy, polecam.

Monter chyba sobie jaj robisz

[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 08 lis 2005, 23:31

A używana Yamaha PROMix (preampy są napewno lepsze niż w behrigerze...)? W cenie zmieścisz się , ot Ci gwarantuję, poszukaj na aebayu ....

Yamaha Pro MIx 01 . nie wiem czy słyszałem gorzej brzmiacy mikser cyfrowy , no chyba nie , totalna skucha , to był pierwszy budzetowy mikser i niestety najgorszy , Behringer to arcydzieło brzmi o niebo. co ja mowie o dwa nieba lepiej niz ProMIX .

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 08 lis 2005, 23:31

ale czemu zaraz badziewie ?

W tej cenie nówki nie kupisz z tyloma kanałami tak jak ktos wczesniej napisał .

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 08 lis 2005, 23:36

A używana Yamaha PROMix (preampy są napewno lepsze niż w behrigerze...)? W cenie zmieścisz się , ot Ci gwarantuję

Ani nowa ani uzywana Yamaha Promix01 nie ma wyjscia ani wejscia ADAT, a w temacie watku takowe wystepuje...

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » wtorek 08 lis 2005, 23:41

Nie zebym sie czepial, ale oddzielmy 01v i promixy od 01v96, bo to jednak inne urzadzenia. Kilkakrotnie zauwazylem na forum, ze brak precyzyjnego opisu 01v a 01v96 (nie wiem czy sam kiedys nie zrobilem tego bledu) powoduje blokade w komunikacj.

C.i

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » wtorek 08 lis 2005, 23:47

Yamaha Pro MIx 01 . nie wiem czy słyszałem gorzej brzmiacy mikser cyfrowy , no chyba nie , totalna skucha , to był pierwszy budzetowy mikser i niestety najgorszy , Behringer to arcydzieło brzmi o niebo. co ja mowie o dwa nieba lepiej niz ProMIX .

...

Jesli chodzi o Yamahy - to i ProMix-01 i 01V po prostu brzmiały kiepsko , dopiero w 02R i 03D nastapił duzy postęp ,potem 01v96 02R 96 , i oczywiscie cała seria DM , jesli chodzi o Behringera wydaje sie to byc dobry wybór , brzmienie cyfrowe , ale znośne nie tak dawno porównywałem Yamahe 03D - z Behringerem , mimo ze Yamaha starsza brzmi subtelniej no i oczywiscie sporo drozsza ,

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 08 lis 2005, 23:47

Nie zebym sie czepial, ale oddzielmy 01v i promixy od 01v96, bo to jednak inne urzadzenia. Kilkakrotnie zauwazylem na forum, ze brak precyzyjnego opisu 01v a 01v96 (nie wiem czy sam kiedys nie zrobilem tego bledu) powoduje blokade w komunikacj.

Jest jeszcze Promix01 - bez v

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 08 lis 2005, 23:50

01V po prostu brzmiały kiepsko , dopiero w 02R i 03D nastapił duzy postęp

A czy 01v nie byl czasem po 02 i 03?

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » wtorek 08 lis 2005, 23:52

...Hardi, gadasz takie farmazony że szok, zielonego pojecia nie masz.

Behringer DDX to flagowy produkt oferty B. i ma zasłużoną, bardzo dobrą opinię. Nie bez powodu wygrywa testy w uznawanych czasopismach i jest zachwalany na forach.

...

W kategorii "najlepszy w swojej klasie" behringer wygrywa na wielu frontach. Czy nie trzeba by postawic pytania, czy cos jest dobre lub nie bez wzgledu na klase, i czy pod wzgledem klasy nie trzeba by uznac kilka innych rzeczy niz kase. Moze nalezaloby porownywac urzadzenia wedlug pozostalych parametrow i odwocic kolejnosc: x oferuje dokladnie to samo co y a jest tansze.

C.

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » wtorek 08 lis 2005, 23:54

... 01V po prostu brzmiały kiepsko , dopiero w 02R i 03D nastapił duzy postęp

A czy 01v nie byl czasem po 02 i 03? ...

Był. ale uzyte tam przetworniki były tymi samymi które miał Pro Mix , to była kolejna rozwojowa wersja tego miksera , raczej tylko zewnetrznie go zmienili . 02R i 03D to praktycznie to samo tylko troche mniejsze

ODPOWIEDZ