Jaki mikrofon do rapu?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
dejote
Re: Jaki mikrofon do rapu?

Post autor: dejote » wtorek 08 lis 2005, 19:58

Niewiem, tak tylko mówię, jakoś przywykłem do tego że jak kogoś stać na sm'a to kupi sobie jakiś mikserek/preamp. Zależnie oczywiście od kart dźwiękowej, ale w kartach zintegrowanych preampy mikrofonowe to porażka...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 08 lis 2005, 20:03

...Niewiem, tak tylko mówię, jakoś przywykłem do tego że jak kogoś stać na sm'a to kupi sobie jakiś mikserek/preamp. Zależnie oczywiście od kart dźwiękowej, ale w kartach zintegrowanych preampy mikrofonowe to porażka......

Sa różne karty! O zintegrowanych nie było tu mowy, aż dotąd.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 08 lis 2005, 20:10

no ale live czy audigy ma rowniez marne wejscie mikrofonowe.....

poszukaj sobie najlepiej pojemnosciowki na baterie wy6gladajacej jak dynamik(scenicznej)

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » wtorek 08 lis 2005, 20:15

...no ale live czy audigy ma rowniez marne wejscie mikrofonowe.....

poszukaj sobie najlepiej pojemnosciowki na baterie wy6gladajacej jak dynamik(scenicznej)...

Niee...lepiej taniej pojemnościówki nie kupować, tym bardziej do hip-hopu...Mówię w takich cenach najlepiej sm 58 + radził bym M-Audio Audiophile (dobry przedwzmacniacz...porównywalny z tanimi mikserami) jeśli Cię stać na ten wydatek..

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » wtorek 08 lis 2005, 22:54

......no ale live czy audigy ma rowniez marne wejscie mikrofonowe.....

poszukaj sobie najlepiej pojemnosciowki na baterie wy6gladajacej jak dynamik(scenicznej)...

Niee...lepiej taniej pojemnościówki nie kupować, tym bardziej do hip-hopu...Mówię w takich cenach najlepiej sm 58 + radził bym M-Audio Audiophile (dobry przedwzmacniacz...porównywalny z tanimi mikserami) jeśli Cię stać na ten wydatek.....

To moze tanszy od Shure, ale rownie dobry PG58 + do tego M-audio Audiophile ...

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » wtorek 08 lis 2005, 22:57

*

To moze tanszy od Shure...

w sensie ze od firmy Shure

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » wtorek 08 lis 2005, 23:02

......tu jest promocja na dobry mikrofon do 400 zł...co do reszty moi poprzednicy ci juz odpowiedzieli....

ale te są do rocka, a nie rapu

...

Nie powiedział bym stary, jeśli mamy sobie jaj z chłopaka nie robić... Z tego mikrofonu korzysta O.S.T.R , Jimson (Miejski Klasyk) i kilku innych, ale wpinać sm'a bezpośrednio do karty to trochę jakby profanacja ;)...

Przecież dałem „mrugające oczko” Naprawdę rozbawiło mnie to hasło „mikrofon do rapu”
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » wtorek 08 lis 2005, 23:19

Przecież dałem „mrugające oczko” Naprawdę rozbawiło mnie to hasło „mikrofon do rapu”

...

wiem stary, tylko Cię poprawiłem żeby chłopak nie brał tego na poważnie ;)

A co do PG58 to On też jest Shure'a, chodziło Ci chyba o to że tańszy od Sm58? Hmm... Jeśli nie masz pieniędzy na Sm58 + Audiophile , to żeczywiście tak. Na tym mikrofonie da się nagrać bardzo dobrze rapowany wokal (posłuchaj dema Miejski Klasyk-Najwyższy Czas EP które zostało nagrane na tym mikrofonie)jeśli do tego kupisz kartę o której mówiłem będzie bardzo dobrze!

Awatar użytkownika
cezar_cezar

Post autor: cezar_cezar » wtorek 08 lis 2005, 23:41

......tu jest promocja na dobry mikrofon do 400 zł...co do reszty moi poprzednicy ci juz odpowiedzieli....

...

Nie powiedział bym stary, jeśli mamy sobie jaj z chłopaka nie robić... Z tego mikrofonu korzysta O.S.T.R , Jimson (Miejski Klasyk) i kilku innych, ale wpinać sm'a bezpośrednio do karty to trochę jakby profanacja ;)...

z ktorego...? bo nie jest tam tylko jeden
PIECZARA STUDIO

wuwaldi

Post autor: wuwaldi » środa 09 lis 2005, 08:48

.........tu jest promocja na dobry mikrofon do 400 zł...co do reszty moi poprzednicy ci juz odpowiedzieli....

...

z ktorego...? bo nie jest tam tylko jeden ...

Nie daj się zwariować. Zacznij od tego co masz. Mój syn używa Tonsilu MCO xx i karty Soundblaster Live. Efekty nie są złe, ale trzeba mieć pojęcie jak użyć kompresora i innych procesorów w programach do edycji dźwięku.Przy nagraniach dobre efekty uzyskuje się z mikrofonem o charakterystyce dookólnej.
[addsig]
reżyser dźwięku, rencista

Zablokowany