Jaki mikrofon do rapu?
Niewiem, tak tylko mówię, jakoś przywykłem do tego że jak kogoś stać na sm'a to kupi sobie jakiś mikserek/preamp. Zależnie oczywiście od kart dźwiękowej, ale w kartach zintegrowanych preampy mikrofonowe to porażka...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Re: Jaki mikrofon do rapu?
...Niewiem, tak tylko mówię, jakoś przywykłem do tego że jak kogoś stać na sm'a to kupi sobie jakiś mikserek/preamp. Zależnie oczywiście od kart dźwiękowej, ale w kartach zintegrowanych preampy mikrofonowe to porażka......
Sa różne karty! O zintegrowanych nie było tu mowy, aż dotąd.
Sa różne karty! O zintegrowanych nie było tu mowy, aż dotąd.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
no ale live czy audigy ma rowniez marne wejscie mikrofonowe.....
poszukaj sobie najlepiej pojemnosciowki na baterie wy6gladajacej jak dynamik(scenicznej)
poszukaj sobie najlepiej pojemnosciowki na baterie wy6gladajacej jak dynamik(scenicznej)
...no ale live czy audigy ma rowniez marne wejscie mikrofonowe.....
poszukaj sobie najlepiej pojemnosciowki na baterie wy6gladajacej jak dynamik(scenicznej)...
Niee...lepiej taniej pojemnościówki nie kupować, tym bardziej do hip-hopu...Mówię w takich cenach najlepiej sm 58 + radził bym M-Audio Audiophile (dobry przedwzmacniacz...porównywalny z tanimi mikserami) jeśli Cię stać na ten wydatek..
poszukaj sobie najlepiej pojemnosciowki na baterie wy6gladajacej jak dynamik(scenicznej)...
Niee...lepiej taniej pojemnościówki nie kupować, tym bardziej do hip-hopu...Mówię w takich cenach najlepiej sm 58 + radził bym M-Audio Audiophile (dobry przedwzmacniacz...porównywalny z tanimi mikserami) jeśli Cię stać na ten wydatek..
......no ale live czy audigy ma rowniez marne wejscie mikrofonowe.....
Niee...lepiej taniej pojemnościówki nie kupować, tym bardziej do hip-hopu...Mówię w takich cenach najlepiej sm 58 + radził bym M-Audio Audiophile (dobry przedwzmacniacz...porównywalny z tanimi mikserami) jeśli Cię stać na ten wydatek.....
To moze tanszy od Shure, ale rownie dobry PG58 + do tego M-audio Audiophile
...
Niee...lepiej taniej pojemnościówki nie kupować, tym bardziej do hip-hopu...Mówię w takich cenach najlepiej sm 58 + radził bym M-Audio Audiophile (dobry przedwzmacniacz...porównywalny z tanimi mikserami) jeśli Cię stać na ten wydatek.....
To moze tanszy od Shure, ale rownie dobry PG58 + do tego M-audio Audiophile

*
To moze tanszy od Shure...
w sensie ze od firmy Shure
To moze tanszy od Shure...
w sensie ze od firmy Shure

......tu jest promocja na dobry mikrofon do 400 zł...co do reszty moi poprzednicy ci juz odpowiedzieli....
ale te są do rocka, a nie rapu
...
Nie powiedział bym stary, jeśli mamy sobie jaj z chłopaka nie robić... Z tego mikrofonu korzysta O.S.T.R , Jimson (Miejski Klasyk) i kilku innych, ale wpinać sm'a bezpośrednio do karty to trochę jakby profanacja ;)...
Przecież dałem „mrugające oczko”
Naprawdę rozbawiło mnie to hasło „mikrofon do rapu”
[addsig]

...
Nie powiedział bym stary, jeśli mamy sobie jaj z chłopaka nie robić... Z tego mikrofonu korzysta O.S.T.R , Jimson (Miejski Klasyk) i kilku innych, ale wpinać sm'a bezpośrednio do karty to trochę jakby profanacja ;)...

[addsig]
gadu-gadu 4021735

...
wiem stary, tylko Cię poprawiłem żeby chłopak nie brał tego na poważnie ;)
A co do PG58 to On też jest Shure'a, chodziło Ci chyba o to że tańszy od Sm58? Hmm... Jeśli nie masz pieniędzy na Sm58 + Audiophile , to żeczywiście tak. Na tym mikrofonie da się nagrać bardzo dobrze rapowany wokal (posłuchaj dema Miejski Klasyk-Najwyższy Czas EP które zostało nagrane na tym mikrofonie)jeśli do tego kupisz kartę o której mówiłem będzie bardzo dobrze!
- cezar_cezar
......tu jest promocja na dobry mikrofon do 400 zł...co do reszty moi poprzednicy ci juz odpowiedzieli....
...
z ktorego...? bo nie jest tam tylko jeden

...
z ktorego...? bo nie jest tam tylko jeden
PIECZARA STUDIO
.........tu jest promocja na dobry mikrofon do 400 zł...co do reszty moi poprzednicy ci juz odpowiedzieli....
...
z ktorego...? bo nie jest tam tylko jeden ...
Nie daj się zwariować. Zacznij od tego co masz. Mój syn używa Tonsilu MCO xx i karty Soundblaster Live. Efekty nie są złe, ale trzeba mieć pojęcie jak użyć kompresora i innych procesorów w programach do edycji dźwięku.Przy nagraniach dobre efekty uzyskuje się z mikrofonem o charakterystyce dookólnej.
[addsig]

...
z ktorego...? bo nie jest tam tylko jeden ...
Nie daj się zwariować. Zacznij od tego co masz. Mój syn używa Tonsilu MCO xx i karty Soundblaster Live. Efekty nie są złe, ale trzeba mieć pojęcie jak użyć kompresora i innych procesorów w programach do edycji dźwięku.Przy nagraniach dobre efekty uzyskuje się z mikrofonem o charakterystyce dookólnej.
[addsig]
reżyser dźwięku, rencista