Co lepsze TASCAM US-428 czy SW 1000 XG

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
xifa
Co lepsze TASCAM US-428 czy SW 1000 XG

Post autor: xifa » wtorek 08 lis 2005, 14:40

Pracuję od niedawna na logic posiadam werscje na PC mam dylemat nie posiadam żadnego modułu brzmieniowego w większości są to VSTi chciałbym zakupić jedną z tych kart , czy możecie cos o nich napisać ? żeby wybór był prostszy skoro posiadacie większy zasób wiedzy .
Fascynuje się muzyką jak każdy tutaj , generalnie jest to Logic.

Awatar użytkownika
MB

Re: Co lepsze TASCAM US-428 czy SW 1000 XG

Post autor: MB » wtorek 08 lis 2005, 15:05

US-428 nie jest kartą, a już zupełnie nie ma nic wspólnego z żadnym modułem brzmieniowym, więc co tu porównywać?

Awatar użytkownika
xifa

Post autor: xifa » wtorek 08 lis 2005, 18:16

MB sorki masz racje nie jest kartą jest interfejsem i sterownikiem miksera zasięgnołem opinni i jednak zdecydowałem sie na Tascama

Właściwości

24 bitowe prztworniki A/C i C/A

częstotliwości próbkowania 44,1 i 48kHz

4 analogowe wejścia liniowe, 2 wejścia XLS 9mikrofony) i 2 wejścia wysoko impedancyjne (gitary) plus 2 wyjścia analogowe

złącze wejść/wyjść cyfrowe SPDIF

8 kanałowe pole miksera z przełączaniem banków kanałów

możliwość równoczesnej rejestracji 4 sygnałów wejścioweych i odtwarzać wyjście stereo

współpracuje z wieloma programami (Steinberd Cubasis VST)

cztero pasmowe korektory parametryczne

panorama

8 tłumików 45mm

sterowanie sekwencerem komputerowym dedykowanymi klawiszami (jak w magnetofonie)

dwu punktowa pamięć wyszukiwania miejsca w utworze (locator)

kabel USB z oprogramowaniem sterującym dla PC i Macintosh

interface MIDI 2xMIDI IN i 2xMIDI OUT

wyjście słuchawkowe z regulacją

Stworzony przez Tascam'a we współpracy z firmą Frontier Design Group kontroler dołączany do portu USB w komputerach PC lub Macintosh służy do obsługi programów rejestrujących wielośladowo, cyfrowo dźwięk i sygnały MIDI. US-428 pozwala na szybsze i bardziej intuicyjne połączenie pomiędzy źródłem i wyjściem sygnału a programem rejestrującym niż tradycyjna myszka i klawiatura. Podczas nagrywania lub zgrywania US-428 może kontrolować 4 pasma korekcji (parametryczne), poziom sygnału, panoramę, wiele torów AUX, adresowanie wejść/wyjść i trzy definiowane przez użytkownika parametry. Ilość śladów, które US-428 może obsłużyć jest ograniczona jedynie możliwościami programu w komputerze. US-428 może być traktowany jako bardzo wysokiej klasy karta wejść i wyjść audio do komputera, jednak dzięki połączeniu z portem USB unika się wszelkich zakłóceń z układów wewnętrznych komputera. Z urządzeniem dostarczony jest w komplecie program sekwencerowy Steinberg Cubasis VST. US-428 oferuje funkcjonalność znaną z tradycyjnych analogowych technik studyjnych dla świata komputerowych, cyfrowych rejestracji dźwięku.

abproject

Post autor: abproject » wtorek 08 lis 2005, 18:27

...

co to ma być... skopiowany text z opisu
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 08 lis 2005, 20:45

fajnie masz - nawet sam nie wiesz czego szukasz....

Awatar użytkownika
xifa

Post autor: xifa » wtorek 08 lis 2005, 21:05

wiem czego bo juz znalazłem i więcej na tym forum o nic nie zapytam , a tekst tak jest skopiowany własnie kręce gałami tego tascama a chodziło mi o to bo miałem do wyboru karte z pokładowym syntezatorem sw 1000 xg czy ten interfejs moze było by kilka podpowiedzi bo jednen ma kontrolery a drugi syntezatory co przeważyło by szalą ale juz serdecznie dziękuje za pomoc .

ODPOWIEDZ