Co lepsze TASCAM US-428 czy SW 1000 XG
Pracuję od niedawna na logic posiadam werscje na PC mam dylemat nie posiadam żadnego modułu brzmieniowego w większości są to VSTi chciałbym zakupić jedną z tych kart , czy możecie cos o nich napisać ? żeby wybór był prostszy skoro posiadacie większy zasób wiedzy .
Fascynuje się muzyką jak każdy tutaj , generalnie jest to Logic.
Re: Co lepsze TASCAM US-428 czy SW 1000 XG
US-428 nie jest kartą, a już zupełnie nie ma nic wspólnego z żadnym modułem brzmieniowym, więc co tu porównywać?
MB sorki masz racje nie jest kartą jest interfejsem i sterownikiem miksera zasięgnołem opinni i jednak zdecydowałem sie na Tascama
Właściwości
24 bitowe prztworniki A/C i C/A
częstotliwości próbkowania 44,1 i 48kHz
4 analogowe wejścia liniowe, 2 wejścia XLS 9mikrofony) i 2 wejścia wysoko impedancyjne (gitary) plus 2 wyjścia analogowe
złącze wejść/wyjść cyfrowe SPDIF
8 kanałowe pole miksera z przełączaniem banków kanałów
możliwość równoczesnej rejestracji 4 sygnałów wejścioweych i odtwarzać wyjście stereo
współpracuje z wieloma programami (Steinberd Cubasis VST)
cztero pasmowe korektory parametryczne
panorama
8 tłumików 45mm
sterowanie sekwencerem komputerowym dedykowanymi klawiszami (jak w magnetofonie)
dwu punktowa pamięć wyszukiwania miejsca w utworze (locator)
kabel USB z oprogramowaniem sterującym dla PC i Macintosh
interface MIDI 2xMIDI IN i 2xMIDI OUT
wyjście słuchawkowe z regulacją
Stworzony przez Tascam'a we współpracy z firmą Frontier Design Group kontroler dołączany do portu USB w komputerach PC lub Macintosh służy do obsługi programów rejestrujących wielośladowo, cyfrowo dźwięk i sygnały MIDI. US-428 pozwala na szybsze i bardziej intuicyjne połączenie pomiędzy źródłem i wyjściem sygnału a programem rejestrującym niż tradycyjna myszka i klawiatura. Podczas nagrywania lub zgrywania US-428 może kontrolować 4 pasma korekcji (parametryczne), poziom sygnału, panoramę, wiele torów AUX, adresowanie wejść/wyjść i trzy definiowane przez użytkownika parametry. Ilość śladów, które US-428 może obsłużyć jest ograniczona jedynie możliwościami programu w komputerze. US-428 może być traktowany jako bardzo wysokiej klasy karta wejść i wyjść audio do komputera, jednak dzięki połączeniu z portem USB unika się wszelkich zakłóceń z układów wewnętrznych komputera. Z urządzeniem dostarczony jest w komplecie program sekwencerowy Steinberg Cubasis VST. US-428 oferuje funkcjonalność znaną z tradycyjnych analogowych technik studyjnych dla świata komputerowych, cyfrowych rejestracji dźwięku.
Właściwości
24 bitowe prztworniki A/C i C/A
częstotliwości próbkowania 44,1 i 48kHz
4 analogowe wejścia liniowe, 2 wejścia XLS 9mikrofony) i 2 wejścia wysoko impedancyjne (gitary) plus 2 wyjścia analogowe
złącze wejść/wyjść cyfrowe SPDIF
8 kanałowe pole miksera z przełączaniem banków kanałów
możliwość równoczesnej rejestracji 4 sygnałów wejścioweych i odtwarzać wyjście stereo
współpracuje z wieloma programami (Steinberd Cubasis VST)
cztero pasmowe korektory parametryczne
panorama
8 tłumików 45mm
sterowanie sekwencerem komputerowym dedykowanymi klawiszami (jak w magnetofonie)
dwu punktowa pamięć wyszukiwania miejsca w utworze (locator)
kabel USB z oprogramowaniem sterującym dla PC i Macintosh
interface MIDI 2xMIDI IN i 2xMIDI OUT
wyjście słuchawkowe z regulacją
Stworzony przez Tascam'a we współpracy z firmą Frontier Design Group kontroler dołączany do portu USB w komputerach PC lub Macintosh służy do obsługi programów rejestrujących wielośladowo, cyfrowo dźwięk i sygnały MIDI. US-428 pozwala na szybsze i bardziej intuicyjne połączenie pomiędzy źródłem i wyjściem sygnału a programem rejestrującym niż tradycyjna myszka i klawiatura. Podczas nagrywania lub zgrywania US-428 może kontrolować 4 pasma korekcji (parametryczne), poziom sygnału, panoramę, wiele torów AUX, adresowanie wejść/wyjść i trzy definiowane przez użytkownika parametry. Ilość śladów, które US-428 może obsłużyć jest ograniczona jedynie możliwościami programu w komputerze. US-428 może być traktowany jako bardzo wysokiej klasy karta wejść i wyjść audio do komputera, jednak dzięki połączeniu z portem USB unika się wszelkich zakłóceń z układów wewnętrznych komputera. Z urządzeniem dostarczony jest w komplecie program sekwencerowy Steinberg Cubasis VST. US-428 oferuje funkcjonalność znaną z tradycyjnych analogowych technik studyjnych dla świata komputerowych, cyfrowych rejestracji dźwięku.
...
co to ma być... skopiowany text z opisu
co to ma być... skopiowany text z opisu

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
fajnie masz - nawet sam nie wiesz czego szukasz....
wiem czego bo juz znalazłem i więcej na tym forum o nic nie zapytam , a tekst tak jest skopiowany własnie kręce gałami tego tascama a chodziło mi o to bo miałem do wyboru karte z pokładowym syntezatorem sw 1000 xg czy ten interfejs moze było by kilka podpowiedzi bo jednen ma kontrolery a drugi syntezatory co przeważyło by szalą ale juz serdecznie dziękuje za pomoc .