witam
mam nastepujacy problem:
od jakiegos czasu w menu 'vst connections' podczas dodawania wyjsciowej szyny stereo nie mam mozliwosci wyboru kanalow:
- main out 1
- main out 2.
instalowalem ponownie sterowniki i samo nuendo (oryginalne, rzecz jasna:), ale nic sie nie zmienia:(
jest to bardzo uciazliwe, poniewaz aby otworzyc nowa sesje musze:
a) otworzyc 'new project' ale w tym momencie musze przepiac odsluchy w jakies inne wyjcie (np. analog 1, analog 2) bo przecierz nie mam kanalow 'main'.
b) otworzyc jakis stary projekt, w ktorym, na szynie wyjsciowej sa jeszcze zapiete kanaly main, po czym skasowac wszystkie kanaly (w multi tracku), zachowac pod nowa nazwa i potraktowac go jako 'new project' (!!!).
;rozwiazanie do tyłka, poniewaz wszystkie pliki z sesji beda zapisywane w 'working directory' z poprzedniego projektu.
poza tym od paru dni potrafi sie sypnac nuendo, wyswietlajc komunikat o bledzie.
nie pamietam dokladnie tresci ale jest to dlugi komunikat, na szerokosc calego ekranu (1 wiersz)
jesli ktos mial podobny problem lub ma jakis pomysl, prosze o pomoc.
dodam ze korzystam z tego systemu na tyle krotko, ze dopiero teraz sypie sie na tyle ze trzeba reanimowac:)
za pomoc z gory dziekuje
pozdrawiam
mlodyGrzech
MOTU 828 mkII - brak kanałów main out
- mlodyGrzesiek
Re: MOTU 828 mkII - brak kanałów main out
widzisz dlatego mam gdzies steinberga - sa lepsze programy i mniej klopotliwe(cubase jak cubase ale nuendo bywa tragiczne).....
jak tam sterowniki motu?
da sie cos w nich poprzestawiac?
co nowego instalowales ze sie zaczelo sypac nuendo?
nie chce cie namawiac do reinstalacji bo sam to przechodzilem kilkanascie razy az dalem sbie spokoj z tym programem.....
jak tam sterowniki motu?
da sie cos w nich poprzestawiac?
co nowego instalowales ze sie zaczelo sypac nuendo?
nie chce cie namawiac do reinstalacji bo sam to przechodzilem kilkanascie razy az dalem sbie spokoj z tym programem.....
Na Logicu chodzi bez awaryjnie , nie mam problemu z onajdowaniem in/out . cociaz 2408 Mk2 i Mk3 maja duuuuzo lepiej rozwiazany ten problem.
- mlodyGrzesiek
witam
przeinstalowalem juz sterowniki motu ale to nic nie zmienia..
jednak sprawa jest juz po czesci rozwiazana i obawiam sie ze przedmowca mial racje mowiac ze z nuendo sa problemy:(
kolega zainstalowal na probe nuendo z innego komputera i wszystko gra (czy to w ogole mozliwe?!:) ), a gdy instalowalem nuendo z plyty z ktorej bylo instalowane od poczatku na tym kompie to problem byl ten sam (brak szyn main out, czesta zawiecha programu i wyswietlanie tego dlugiego komiunikatu o bledzie)...
bede probowal powrocic, gdzie sie da, do ustawien fabrycznych (default settings) i zobacze czy problem zniknie..
przyznam ze troche mnie zmartwiliscie ta "ulomnoscia" nuendo, poniwaz w najblizszym czasie nie bede w stanie zmienic systemu - ($$$) :(
chociarz mysle ze i tak dlugo sie trzymal bez problemow..
(tak jak pisalem: to moj pierwszy taki problem z tym softem, takze dam mu jescze szanse :) )
bede informowa o postepach w walce o stabilny system:)
pozdrawiam
mlodyGrzech
przeinstalowalem juz sterowniki motu ale to nic nie zmienia..
jednak sprawa jest juz po czesci rozwiazana i obawiam sie ze przedmowca mial racje mowiac ze z nuendo sa problemy:(
kolega zainstalowal na probe nuendo z innego komputera i wszystko gra (czy to w ogole mozliwe?!:) ), a gdy instalowalem nuendo z plyty z ktorej bylo instalowane od poczatku na tym kompie to problem byl ten sam (brak szyn main out, czesta zawiecha programu i wyswietlanie tego dlugiego komiunikatu o bledzie)...
bede probowal powrocic, gdzie sie da, do ustawien fabrycznych (default settings) i zobacze czy problem zniknie..
przyznam ze troche mnie zmartwiliscie ta "ulomnoscia" nuendo, poniwaz w najblizszym czasie nie bede w stanie zmienic systemu - ($$$) :(
chociarz mysle ze i tak dlugo sie trzymal bez problemow..
(tak jak pisalem: to moj pierwszy taki problem z tym softem, takze dam mu jescze szanse :) )
bede informowa o postepach w walce o stabilny system:)
pozdrawiam
mlodyGrzech