Mity i ideologie na forum EiS

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Bartos
Re: Mity i ideologie na forum EiS

Post autor: Bartos » środa 12 paź 2005, 23:24

a chodzoło o to że karta która nie ma Wavetable na pokładzie nie zagra Microsoft Synthesizerem.

i co mi z tego "profesjonalnego" forum? lipa i nic wiecej.

...

stary - bo to jest takie pytanie, ze chyba nikt nie wie o co chodzi! Po pierwsze nie mam bladego pojecia po co grac MS Synthem, a o wavetable czytalem jak bylem w podstawowce (oj - wiele lat temu ) - pamietam, ze to byla przydatna rzecz do gier bo lepiej brzmialy melodie.

Po prostu to jest taki detal na ktory widocznie nikt nic nie wie. Musisz SAM sie za to zabrac. poczytac, doczytac, weszyc. i tyle. LIPA I NIC WIĘCEJ.

pozdrawiam

bjortos

BANANE

Post autor: BANANE » środa 12 paź 2005, 23:58

Musisz SAM sie za to zabrac. poczytac, doczytac, weszyc. i tyle. LIPA I NIC WIĘCEJ.

pozdrawiam

bjortos...

po czterech dniach wertowania w sieci trafiłem na Niemca który mi ten "bananalny" problem wyjaśiłi. A po co komu SW synth? stary ,a poto zeby wiedzieć. tak poprostu.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 13 paź 2005, 10:32

a chodzoło o to że karta która nie ma Wavetable na pokładzie nie zagra Microsoft Synthesizerem.

Dziwne, bo moje EMU zdecydowanie watetabla nie ma, a Micro$oft Syntezerem gra...

(sorry za off-topic)
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 13 paź 2005, 11:08

A ja proponuję podzielić okienko z odpowiedzią na dwie części:

części:

część A pt: WIEM ŻE:

części B pt: UWAŻAM ŻE:

od razu będzie widać co jest wiedzą a co tylko przekonaniem, oczywiście pod warunkeim, że sam piszący odpowiedź będzie umiał to rozgraniczyć

tylko żartowałem ....ale tylko troszeczkę

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » poniedziałek 24 paź 2005, 23:19

...Są jakieś inne audio-fora? poważnie pytam....

dzwiek.org i pl.rec.muzyka.bin;-)...

Bardzo polecam dzwiek.org ma bardzo dużą przewagę nad forum EiS, gdyż temat nie znikają bez powodu czy też z kaprysu admina. Czasy komuny już dawno minęły. Sorry, ale się wkurzyłem, dzisiaj po raz kolejny zniknął mój temat, a admin jak zwykle nie jest łaskaw odpisać na e-mail z zapytaniem o przyczynę usunięcia
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 24 paź 2005, 23:22

Sorry, ale się wkurzyłem, dzisiaj po raz kolejny zniknął mój temat, a admin jak zwykle nie jest łaskaw odpisać na e-mail z zapytaniem o przyczynę usunięcia

...

A jaki byl ten temat?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 24 paź 2005, 23:33

...a admin jak zwykle nie jest łaskaw odpisać na e-mail z zapytaniem o przyczynę usunięcia ...

A ja (akurat dziś) przeczytałbym i pewnie też odpisałbym na tego maila, ale jak dotąd (sam nie wiem, czy to "jak zwykle", czy "niezwykle") nic takiego do nas nie doszło
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » wtorek 25 paź 2005, 00:07

A jaki byl ten temat?

...

o dobrą klawiaturę midi, tylko proszę mi nie mówić, że jest wyszukiwarka, gdyż jest ona dość słaba (jak większość wyszukiwarek), i o to nie mam pretensji
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » wtorek 25 paź 2005, 00:09

A ja (akurat dziś) przeczytałbym i pewnie też odpisałbym na tego maila, ale jak dotąd (sam nie wiem, czy to "jak zwykle", czy "niezwykle") nic takiego do nas nie doszło

...

to najwidoczniej mam coś z Outlook Express, ale do innych maile dochodzą
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 25 paź 2005, 10:14

Kwestia podejścia. Mnie cieszy jeśli udaje mi się komuś pomóc. Mogę to robić nawet kilka razy na ten sam temat. Fakt, że w sprawach oczywistych często nie chce się korzystać z wyszukiwarki i to może drażnić, np. kabina do wokalu zajmuje tutaj chyba połowę objętości. Proponowałbym opisywanie takich tematów na podstawie postów i umieszczenie w wyraźnym miejscu do poczytania. Mogło by CZĘŚCIOWO rozwiązać to nasz problem. Apropo kabiny to redakcja chciała zadziałać w kierunku kabiny i artykułu w EiS, ale chyba się wycofała:(. Innym pomocnym rozwiązaniem było by nie umieszczanie tematówm wyraźnie powtarzających się na liście nad tematami forum. To chyba nas najbardziej drażni jak tematy z jakimś problemem są wręcz wypierane i stają się niewidoczne przez kolejną kabinę, czy co kupić za 2314 zł. Co kupić jest zrozumiałe bo zmianiają się ceny i sprzęt coraz to nowszy. Podobnie jest z konfiguracja komputera. Nie podoba mi się złość na posty związane właśnie z komputerem. Myślę że te dwa ostatnie przeze mnie wspomniane powinny być prowadzone na bieżąco przez redakcję w odrębnym dziale do poczytania, a użytkownicy powinni tylko mieć możliwość stawiania krzyżyka przy ulubionych iprzez siebie polecanych urządzeniach.

Mamy np. temat: co kupić do taniego studia

Weźmy 10 kart w przedziale 500PLN i każdy wejdzie i postawi krzyżyk którą by polecił bez uzasadnienia dlaczego. Podobnie można by wyeliminować wiele tematów.

Wymaga to pewnie nowych etatów w redakcji, ale wniosło by jakiś porządek na pewno.

Co do kolegi P. to jest taki a nie inny. Emocje trzeba zachować na bok. Mnie cieszy że dzieki niemu jestem przynajmniej o jedną rzecz mądrzejszy. Zadałem pytanie, odpowiedział, ja korzystam. I tak powinno być. Anonimowość nie tyle daje każdemu możliwość, co niemalże każdego ciągnie do popisów, głupich przechwałek, ironii, impertynencji itd itd. A już nie chcę pisać co się dzieje jak ktoś się zbłaźni i do niego to dotrze. Wtedy brnie w nieznane i brnie aż wreszcie wychodzi na chama albo znika.

Uważam, że na forum (tym forum) trzeba się nauczyć przebywać. Sam dostałem po uszach nie raz ale nie mam zamiaru stad nigdzie się wynosic. Pewnie i nie raz jeszcze kogoś wkurzę, ale mam nadzieję że nie celowo.

pozdrawiam
drummer

ODPOWIEDZ