......jestem posiadaczem 3 klawiatur Yamahy S30,Alesisa Quadrasynth i Rolanda Juno, wszystkie maja 3 zlacza Midi in/out i thru i teraz moje pytanie czy mozliwe jest aby Yamaha byla dawca swoich brzmien (multitimbral) dla obu pozostalych syntezatorow,jak polaczyc te 3 instrumenty ?
z laczeniem 2 nie mam problemu,ale nie wiem czy mozna 3 ?

...
Wlasnie po to sa gniazda thru. Laczysz wyjscie yamahy z wejsciem drugiego, a thru drugiego z wejsciem trzeciego. Tylko w ten sposob raczej nie Yamaha bedzie "dawca brzmien" dla dwoch pozostalych, a raczej odwrotnie
No - chyba, ze chcesz, zeby rzeczywiscie Yamaha byla "dawca brzmien", czyli sterowac yamahe tymi dwoma - wtedy nie jest to takie proste i bez urzadzenia typu MIDI MERGER sie nie obejdzie. Taka funkcje moga pelnic lepsze wielowejsciowe interfejsy MIDI, w polaczeniu z komputerem albo i bez komputera, ale dodatkowe pudelko bedzie konieczne....
szkoda myślałem że jest to do zrobienia

bez dodatkowego pudełka
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl