Cześć Wam!
Przymierzam się do zakupu filtra nanlogowego i jestem ciekaw opinii użytkowników takowych urządzeń.
Do tej pory używam filtru MAM Warp9 - jest spoko, ale jest monofoniczny i nie zawsze mogę nim obrabiać dźwięki stereo - wiadomo - brzmienie brzmieniem, ale czasem stereo musi zostać....
Właśnie dlatego poszukuję filtru stereofonicznego, którym spokojnie będę mogł "katować" zestaw perkusyjny, sample, dźwięki z syntezatorów VST i wybryki na gramofonie...
Mam na oku następujące pudełka:
MAM-RS3
MFC 42 - to ten dedykowany do AkaiMPC2000xl..
Vermona Action Filter lub DAF-1
Czy ktoś pracował na w/w modelach?
P.S. A może są na rynku filtry cyfrowe godne polecenia?
Wybór filtra analogowego
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Re: Wybór filtra analogowego
cyfrowy to np.
Line6 FilterModeler
Behringer Tweakalizer
z innych analogowych:
Allen&Heath VF1
AnalogLAB Xpass
Electrix FilterFactory
Waldorf X-Pole
MFB Filterbox (z sekwencerem 8-krokowym)
Mutronics Mutator (drogie cholerstwo, ale super brzmi)
AKAI MFC42 oferuje chyba najwięcej w kategorii możliwości/cena, ale ma irytujące ograniczenia funkcjonalne (np. obwiednia wyzwalana wyłącznie przez MIDI). Electrix szumi.
A tak naprawdę, to niestety nalejpsze brzmieniowo filtry na rynku (Sherman Filterbank i Moogerfooger) są tylko w wersji mono. Ale zawsze można mieć dwa
Line6 FilterModeler
Behringer Tweakalizer
z innych analogowych:
Allen&Heath VF1
AnalogLAB Xpass
Electrix FilterFactory
Waldorf X-Pole
AKAI MFC42 oferuje chyba najwięcej w kategorii możliwości/cena, ale ma irytujące ograniczenia funkcjonalne (np. obwiednia wyzwalana wyłącznie przez MIDI). Electrix szumi.
A tak naprawdę, to niestety nalejpsze brzmieniowo filtry na rynku (Sherman Filterbank i Moogerfooger) są tylko w wersji mono. Ale zawsze można mieć dwa

...cyfrowy to np.
Line6 FilterModeler
Behringer Tweakalizer
z innych analogowych:
Allen&Heath VF1
AnalogLAB Xpass
Electrix FilterFactory
Waldorf X-Pole
...
Dzięki MB - sprawdzę te modele, które wymieniłeś, a na boku zastanowię się nad tym Akai, myślałem, że to lekki badziew.... mimo że pewnie dobrze by współgrał z moim MPCtem.
Line6 FilterModeler
Behringer Tweakalizer
z innych analogowych:
Allen&Heath VF1
AnalogLAB Xpass
Electrix FilterFactory
Waldorf X-Pole

Dzięki MB - sprawdzę te modele, które wymieniłeś, a na boku zastanowię się nad tym Akai, myślałem, że to lekki badziew.... mimo że pewnie dobrze by współgrał z moim MPCtem.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Gdzie można w Polsce kupić Sherman Filterbank ? Jakieś namiary na cennik... dzięx.
...Gdzie można w Polsce kupić Sherman Filterbank ? Jakieś namiary na cennik... dzięx....
spróbuj tu u oficjalnego dystrybutora
spróbuj tu u oficjalnego dystrybutora
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)