ale mi chodzi o cubase sx a nie np cubase sx 2.0 czy 3.0 tylko o pierwszego cubase sx jaki wyszedl :)
Cubase SX
Re: Cubase SX
...ale mi chodzi o cubase sx a nie np cubase sx 2.0 czy 3.0 tylko o pierwszego cubase sx jaki wyszedl :)
...
Ktos to jeszcze sprzedaje ?
Hubi
...
Ktos to jeszcze sprzedaje ?
Hubi
...ale mi chodzi o cubase sx a nie np cubase sx 2.0 czy 3.0 tylko o pierwszego cubase sx jaki wyszedl :)
...
nie zeby sx byl prostszy.
sx 2 czy 3 sa po prostu wygodniejsze
...
nie zeby sx byl prostszy.
sx 2 czy 3 sa po prostu wygodniejsze
...
czbb moze zacznij sobie rozkminiac od wersji cubase VST 32 ,
jest prostszy , lub cubasis to jest aplikacja jeszcze mniej skomplikowana
do Vst 32 kiedys w EiS byla szkolka jak ten program wykozystac
nawet wyszedl kurs video na 1 Cd pod redakcja Estrady , co o tym sadzisz ?
...
...
Kurs Kielbasy VST 32
? Do jakiego poziomu? semi, pro? Moze ktos pamieta?
...
Kurs Kielbasy VST 32

...
Witam,
Masz podobne problemy jak ja dlatego powiem Ci szczerze o problemach "pierwszoklasisty". Nie korzystaj z Cubase SX 3.0. W tej wersji jest rzeczywiście bardzo paliwożerny i będziesz miał kłopoty, szczególnie z midi łączone np z USB. Sytem potrafi się wieszać. Kup sobie na rynku wtórnym wersja 2.0 która jest wystarczające i stabilna (pamietaj o kluczu sprzętowym do produktów z grupy SX steinberga ).
Pytałeś też o różnice pomiędzy poszczególnymi Cubesami.
Mówiąc bardzo krótko to SX jest tą wersja tzw profesjonalna i nie ma sensu sie uczyc na niższych grupach jak np. LE dlatego ,że SX jako interfejs ma inna budowe i nie jest do końca jedynie rozwinięciem niższych wersji.
Jest na polskim rynku książka "Cubase sx- szybki start". Dla poczatkujących bardzo dobra.
Dokładna nazwa :
seria : "szybki Start", nazwa: " Cubase SX ", wydawnictwo :"Helion"
link do ich sklepu internetowego : www.helion.pl
Pozdrawiam
Szymon W.
...
Witam,
Masz podobne problemy jak ja dlatego powiem Ci szczerze o problemach "pierwszoklasisty". Nie korzystaj z Cubase SX 3.0. W tej wersji jest rzeczywiście bardzo paliwożerny i będziesz miał kłopoty, szczególnie z midi łączone np z USB. Sytem potrafi się wieszać. Kup sobie na rynku wtórnym wersja 2.0 która jest wystarczające i stabilna (pamietaj o kluczu sprzętowym do produktów z grupy SX steinberga ).
Pytałeś też o różnice pomiędzy poszczególnymi Cubesami.
Mówiąc bardzo krótko to SX jest tą wersja tzw profesjonalna i nie ma sensu sie uczyc na niższych grupach jak np. LE dlatego ,że SX jako interfejs ma inna budowe i nie jest do końca jedynie rozwinięciem niższych wersji.
Jest na polskim rynku książka "Cubase sx- szybki start". Dla poczatkujących bardzo dobra.
Dokładna nazwa :
seria : "szybki Start", nazwa: " Cubase SX ", wydawnictwo :"Helion"
link do ich sklepu internetowego : www.helion.pl
Pozdrawiam
Szymon W.
Jestem niedoświadczonym realizatorem dźwięku mającym do dyspozycji dość zacny sprzęt
1. Dlaczego nie ma sensu się na nich uczyć????
2. Interfejs ma inną budowę?!
3. Co do tego, że SX nie jest rozwinięciem LE to może i bym się zgodził ponieważ niższe wersje to okrojony SX. Spokojnie można przenosić pliki z SE na SX i odwrotnie jeśli tylko weźmie się pod uwagę różnice między nimi (mniejsza ilość insertów, sendów etc.)
Pozdrawiam
1. Dlaczego nie ma sensu się na nich uczyć????
2. Interfejs ma inną budowę?!
3. Co do tego, że SX nie jest rozwinięciem LE to może i bym się zgodził ponieważ niższe wersje to okrojony SX. Spokojnie można przenosić pliki z SE na SX i odwrotnie jeśli tylko weźmie się pod uwagę różnice między nimi (mniejsza ilość insertów, sendów etc.)
Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa