Mam Yamaha AN1x, warto dokupić CS1x?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:
Re: Mam Yamaha AN1x, warto dokupić CS1x?

Post autor: fabian » piątek 14 paź 2005, 09:20

ale przy odpowiednim kombinowaniu layerami (pomocna jest darmowa aplikacja Tunem Up) filtrami i blokiem fx, mozna poskladac bardzo fajne pady czy nawet peudo analogowe brzmienia lead/bass. I to, ze raza troche plastikiem akurat dla Ciebie nie powinno byc wada.

Inna kwestia to cena. Oplaca sie kupic CS'a za 800 pln, moze 850 jesli jest w dobrym dtanie, w komplecie ma Blue Book oraz pokrowiec. W razie czego targuj sie ;)...

ad1. plastik plastikiem ale tu chodzi o dynamike brzmienia, ktora stoi na bardzo niskim poziomie..

ad2. ten sprzet mozna kupowac bez obawy - jesli sie nie spodoba, z odsprzedaniem nie bedzie zadnego klopotu..

the Sun Personality

COBAR

Post autor: COBAR » piątek 14 paź 2005, 10:37

moze zaproponujecie jakis synth/modul zamiast cs1x?oczywiscie w cenie podobnej do cs...jestem muzykiem amatorem dlatego preferuje raczej rozwiazania niskobudzetowe(dlatego myslalem nad cs1x,mc505,tg 500 itp.)

style muz.to jak napisalem wczesniej psytrance/techno/el

dodam ze korzystam takze z reasona 2.5,rebirth,minimoog v(arturia)cubase sx 2.0(troche kasy poszlo na oprogramow.),dlatego szukam cos niedrogiego co by mi uzupelnilo moje studio(mysle tez nad samplerem hardware'owym np.EMU ESI 4000)

atlantic

Post autor: atlantic » piątek 14 paź 2005, 11:31

...moze zaproponujecie jakis synth/modul zamiast cs1x?oczywiscie w cenie podobnej do cs...jestem muzykiem amatorem dlatego preferuje raczej rozwiazania niskobudzetowe(dlatego myslalem nad cs1x,mc505,tg 500 itp.)

style muz.to jak napisalem wczesniej psytrance/techno/el

dodam ze korzystam takze z reasona 2.5,rebirth,minimoog v(arturia)cubase sx 2.0(troche kasy poszlo na oprogramow.),dlatego szukam cos niedrogiego co by mi uzupelnilo moje studio(mysle tez nad samplerem hardware'owym np.EMU ESI 4000)...

pomyśl o dobrych VST pod ten gatunek muzyki , może vanguard ? kliknij tu : http://www.pietia.sul.uni.lodz.pl/download/download.html , tu tez jest fajna stronka : http://fruityart.kicks-ass.org/index.php , będziesz mógł porównac na co stać kolegów w tym gatunku muzycznym

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 14 paź 2005, 12:17

Cs6x a an1x to dwie odmienne struktury , an jest pełnym sythem , a cs6x to rom player którego mozna dozbroic w synteze An. Mając An1x napewno zaniżysz poziom brzmieniowy cs jedynką .An1x to świetny instrument i kupowanie "gorszego" sprzętu nie wyjedzie na dobre , chyba ze chcesz miec sterownik midi to do tego sie nada , ale przeciez mozna juz takie sterowniki taniej kupic .

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Post autor: JankoMuzykant » piątek 14 paź 2005, 14:33

Jak już chcesz xg-playera to może jakieś okazyjne MU90 czy 100. Lepsze brzmienia, multiefekt z wejściem audio... Aczkolwiek nie cudo cała ta seria.
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

ODPOWIEDZ