Mity i ideologie na forum EiS

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Marck9
Re: Mity i ideologie na forum EiS

Post autor: Marck9 » środa 12 paź 2005, 08:53

......a co do "szorstkich" sformułowań na forum, uważam, że choć na pewno nie są one miłe, to wiele uczą (w przypadku Pewu przynajmniej):

Np:

1. przygotowują nieprzygotowanych na starcie z często brutalną rzczywistością na rynku (nie tylko muzycznym) - jak ktoś obraża się za parę konkretnych słów, które wbrew pozorom są w temacie, to nigdy nie przetrwa w nawet małym przdsięwzięciu, przedsięwzięciu jakim jest np. robienie nagrań itd. (chyba, że tylko na własne potrzeby). Taki bojaźliwy zostanie zjedzony z nogami (jak to się mówi)

2. wylanie kubła zimnej wody na głowę często oszczędza ludziom długiej i trudnej drogi prowadzącej do nikąd

3. sam kilka razy byłem oblany z tego kubła ...

Hehe, za chwile PEWU zostanie okrzyknięty "Wojewódzkim forum EiS"!

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » środa 12 paź 2005, 11:55

Hehe, za chwile PEWU zostanie okrzyknięty "Wojewódzkim forum EiS"!

Dla mnie po prostu nie ma znaczenia, kto w jaki sposób pisze, bylebym mógł odczytać z tego przydatne mi informacje.

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » środa 12 paź 2005, 13:23

...Hehe, za chwile PEWU zostanie okrzyknięty "Wojewódzkim forum EiS"!

Dla mnie po prostu nie ma znaczenia, kto w jaki sposób pisze, bylebym mógł odczytać z tego przydatne mi informacje....

Wlasnie! To nie jest forum artystow/poetow/satyrykow!! Pseudoiteilgentym docinkom i ironii na forum mowimy stanowcze "NIE"!

bjortos

disclaimer : " :D "

A co do topicu głównego: chwała 'starszym', że od czasu do czasu chce im się wyprodukować merytorycznego posta. Mysle, że osoby, które wpadają tylko na chwilkę aby zadać pytanie typu "jak zrobić świetny mix/master i które monitory wybrać" jak sama kategoria wskazuje: WPADAJĄ TYLKO NA CHWILĘ. Nie ma sie co za bardzo przejmować. A osoby, które są stałymi bywalcami z pewnością UCZĄ się od 'wielkich' forum EiS :)

(no przynamjmniej ja się uczę - dzięki Wam za to :) )

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 12 paź 2005, 13:33

A osoby, które są stałymi bywalcami z pewnością UCZĄ się od 'wielkich' forum EiS :)

(no przynamjmniej ja się uczę - dzięki Wam za to :) )

pozdrawiam!...

i ja dołączam sie do podziekowań. Kto wie co bym dzis porabiał i gdzie się błąkał gdyby nie eis

Awatar użytkownika
rezist
Kontakt:

Post autor: rezist » środa 12 paź 2005, 15:43

Czy jest jakas oficjalna lista tych "Wielkich"? Bo przyznam ze jestem tu od niedawna, chcialbym wiedziec komu nie nalezy stawac na odcisk i kiedy nalezy wstrzymac oddech.
[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » środa 12 paź 2005, 15:51

Khm, khm... Narozrabiałem... ;)

Nie piję do nikogo - personalnie. I mniej do pytaczy niż do odpowiadaczy, choć z tymi pierwszymi też różnie bywa... Pytania - wiadomo, są różne. Jeżeli ktoś formułuje je w stylu "mam "bardzo dużo" pieniędzy, właśnie zaczynam z muzyką, co kupić?", to przede wszystkim naraża się, na skądinąd słuszny, grom z jasnego nieba. No bo doświadczenia się nie kupuje i wydawanie "dużych" pieniędzy na początek mija się z celem. Trzeba czegoś oczekiwać od sprzętu. A to, czego, przychodzi z czasem. Dlatego takie "trollowane" pytania - "SSL czy Neve na początek" uderzają w stół i odzywają się nożyce :D Czyli ci, do których kierowałem swoje wypocinku w tym wątku. Wystarczy takiego pytacza sprowadzić na "słuszną drogę", a nie mitologizować. A wspomniane "nożyce" piszą dużo mądrości, jakich - o tym pisałem na początku tego tematu...

A przy okazji. Może w "Aktualnie na forum" umieścić nieśmiertelne pytania - analog vs cyfra, jaka kartę, jakiego SSLa ;) itp. Dużymi literami, czerwonymi, z wykrzyknikami... Bo FAQ widocznie jest za daleko :)

No i nowy dział - Dlaczego uważam, że sprzęt, którego używam jest najlepszy

Jacek

Awatar użytkownika
rezist
Kontakt:

Post autor: rezist » środa 12 paź 2005, 15:55

...Khm, khm... Narozrabiałem... ;)

Przepros, i wyjdz za drzwi :)

[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 12 paź 2005, 16:07

No i nowy dział - Dlaczego uważam, że sprzęt, którego używam jest najlepszy

hahahah

Moze lepiej: Dlaczego sprzet i soft ktorych uzywam JEST najlepszy? Kawal tygodnia! Gratulacje Mr Jacek!
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

richtig

Post autor: richtig » środa 12 paź 2005, 19:23

...No i nowy dział - Dlaczego uważam, że sprzęt, którego używam jest najlepszy

Proponuję coś w stylu sprzed kilkudziesięciu lat: "Jaki sprzęt jest najlepszy i dlaczego mój" :)
www.myspace.com/pchelki

BANANE

Post autor: BANANE » środa 12 paź 2005, 21:22

A ja tu bywam jak potrzebuje pomocy, ale nie w stylu " co lepsze do studia", bo wtedy to jest zawsze dużo odpowiedzi (chyba wielu ludzi tutaj się nudzi i lubi klikać po sklepach ze sprzetam zeby móc się wypowiedzieć). Ostatnio jak szukałem pomocy to nikt nie raczył mi odpowiedzieć, nawet ten amator z audiofactory nie wiedział o co mi chodzi. dostałem tylko głupi tekst "ale se sprzetu nakupował". trzy dni sledziłem czy ktoś raczył mnie odpowiedzią i nic. szkoda.

a chodzoło o to że karta która nie ma Wavetable na pokładzie nie zagra Microsoft Synthesizerem.

i co mi z tego "profesjonalnego" forum? lipa i nic wiecej.

ODPOWIEDZ