E-mu 1212 - działa po restarcie systemu
Proponuję jeszcze spróbować wywalić wszystkie sterowniki kart muzycznych w trybie awaryjnym !!!! I zainstalować ponownie E-mu .
Re: E-mu 1212 - działa po restarcie systemu
...problem jest taki ze gdy wlaczam komputer to wchodze do XP i odrazu nie mam glosu, nie to ze nagle w jakims momencie przestaje grac. Tylko odrazu nie gra. Wszystkie potencjometry w patch mixerze dzialaja, wyswietlaja poziom (tak jakby normlanie muzyka z winampa grala), ale ja nic nie slysze. Restartuje komputer i wszystko dziala, chodz czasami musze restarowac dwa razy... plyta glowna no nie jest najswiezsza, ma juz z 2 lata... co radzicie ?...
Z tego co piszesz to moim zdaniem pada płyta główna
Po prostu nie podaje już prawidłowo zasilania na elektronikę płyty i stąd raz się karta załącza raz nie.
Ważna rzecz o której zapomiałem napisać wcześniej.
Sprawdź zasilacz (np. wypożycz ze sklepu na czas testów), tylko jakiś lepszy min. za 100-150 zł. Przyczyną może też być zasilanie.
Inna rzecz, wyłącz kartę zintegrowaną w biosie a najlepiej wyłącz wszelkie peryferia które są nieporzebne. Zbędne porty USB, porty MIDI, Game Port, zintegrowaną kartę muzyczną itd.
Można też spróbować zaktualizować bios o ile masz taką możliwość.
Z tego co piszesz to moim zdaniem pada płyta główna

Po prostu nie podaje już prawidłowo zasilania na elektronikę płyty i stąd raz się karta załącza raz nie.
Ważna rzecz o której zapomiałem napisać wcześniej.
Sprawdź zasilacz (np. wypożycz ze sklepu na czas testów), tylko jakiś lepszy min. za 100-150 zł. Przyczyną może też być zasilanie.
Inna rzecz, wyłącz kartę zintegrowaną w biosie a najlepiej wyłącz wszelkie peryferia które są nieporzebne. Zbędne porty USB, porty MIDI, Game Port, zintegrowaną kartę muzyczną itd.
Można też spróbować zaktualizować bios o ile masz taką możliwość.
Z tymi nowymi sterownikami jest dalej tak jak było!!!! Co do płyty to niejestem pewien,czy to ma znaczenie, niedawno zmieniałem na nową i niewiedzę polepszenia w tym temacie, jedno wiem,że jak dzieci załączą grę The Sims to potem milknie dźwięk!!!
...Z tymi nowymi sterownikami jest dalej tak jak było!!!! Co do płyty to niejestem pewien,czy to ma znaczenie, niedawno zmieniałem na nową i niewiedzę polepszenia w tym temacie, jedno wiem,że jak dzieci załączą grę The Sims to potem milknie dźwięk!!!...
Co do płyty to niejestem pewien,czy to ma znaczenie - - - ma i to wielkie...
Co do płyty to niejestem pewien,czy to ma znaczenie - - - ma i to wielkie...
......Z tymi nowymi sterownikami jest dalej tak jak było!!!! Co do płyty to niejestem pewien,czy to ma znaczenie, niedawno zmieniałem na nową i niewiedzę polepszenia w tym temacie, jedno wiem,że jak dzieci załączą grę The Sims to potem milknie dźwięk!!!...
Co do płyty to niejestem pewien,czy to ma znaczenie - - - ma i to wielkie... ...
Fakt ,że obie są na Via, ale takie objawy występują tylko (niezawsze) w przypadku załączenia gry lub gdy mam załączony cubase se i jednocześnie załączę winampa .Przy pracy z samym cubase jest wszystko ok. W najbliższym czasie planuję formatowanie , więc będę wiedział czy coś się zmieni .
Co do płyty to niejestem pewien,czy to ma znaczenie - - - ma i to wielkie... ...
Fakt ,że obie są na Via, ale takie objawy występują tylko (niezawsze) w przypadku załączenia gry lub gdy mam załączony cubase se i jednocześnie załączę winampa .Przy pracy z samym cubase jest wszystko ok. W najbliższym czasie planuję formatowanie , więc będę wiedział czy coś się zmieni .