Witam Serdecznie :)
Od niedawna [ około 1,5 tygodnia ] jestem nie do końca szczęśliwym posiadaczem karty DSP - Creamware Scope Professional.
Wszystko wydawało się ok [ pomijając fakt , że nie mogę się zarejestrować na stronie creamware'a, ponieważ pokazuje mi się komunikat o nielegalnym numerze seryjnym karty, a dodam, że zakupiłem ją w MusicStore, no i webmaster mi nie odpowiada na maile, ale to tak na marginesie].
Robię sobie w Cubase SX 2.0 mix który wcześniej robiłem na Delcie i korzystając z możliwości platformy Scope zapiąłem na różnych kanałach efekty i instrumenty które ta karta oferuje [ wkońcu za to i po to zapłaciłem ] i robię mixdown, i tutaj ku mojemu zdziwieniu o mało nie dostaję zawału gdy słucham tego zmiksowanego utworu.
Nie wiem co się dzieje, ale całość trzeszczy [efekt podobny do tego jak się za bardzo spowalnia nagranie - są takie metaliczne przeciągnięcia] dokładnie w tych miejscach gdzie był narzucony efekt lub zapięty instrument. Całość jest generalnie do d..y.
Bardzo proszę o pomoc lub wskazówki, czy to coś z ustawieniami czy może prędzej coś z kartą ? Zależy mi na czasie i pomocy z Waszej strony, ponieważ w razie czego wykorzystam swój przywilej zwrotu towaru do 14 dni.
Pozdrawiam
Problem z Creamware Scope Pro
...bez ciemności nie ma snów...
Re: Problem z Creamware Scope Pro
Wszystko wydawało się ok [ pomijając fakt , że nie mogę się zarejestrować na stronie creamware'a, ponieważ pokazuje mi się komunikat o nielegalnym numerze seryjnym karty
Chyba masz wyjątkowego pecha.
A jak zdobyłeś pliczek allkeys z kodami odblokowującymi soft ?
Procedura jest taka, że zakładasz konto w cwaudio tam wprowadzasz numer karty w zamian otrzymujesz kody do softu.
Jeżeli próbowałeś "innej drogi" to obawiam się, że tylko ich support może Ci pomóc.
, a dodam, że zakupiłem ją w MusicStore, no i webmaster mi nie odpowiada na maile, ale to tak na marginesie].
A pod właściwy adres piszesz. Kiedyś jak się kontaktowałem w sprawie aktualizacji (w imieniu znajomego z resztą) to odpowiadali w kilka godzin.
Jak jest teraz nie wiem.
Nie wiem co się dzieje, ale całość trzeszczy [efekt podobny do tego jak się za bardzo spowalnia nagranie - są takie metaliczne przeciągnięcia] dokładnie w tych miejscach gdzie był narzucony efekt lub zapięty instrument.
Karta pracuje w czasie rzeczywistym. Masz dwie możliwości. Użycie opcji Real-Time Mixdown w Cubase, albo po prostu zgranie całego miksu w czasie rzeczywistym.
Ta karta posiada sprzętowe wtyczki ! Oprogramowanie tylko nimi steruje to tak na marginesie.
Chyba masz wyjątkowego pecha.
A jak zdobyłeś pliczek allkeys z kodami odblokowującymi soft ?
Procedura jest taka, że zakładasz konto w cwaudio tam wprowadzasz numer karty w zamian otrzymujesz kody do softu.
Jeżeli próbowałeś "innej drogi" to obawiam się, że tylko ich support może Ci pomóc.
, a dodam, że zakupiłem ją w MusicStore, no i webmaster mi nie odpowiada na maile, ale to tak na marginesie].
A pod właściwy adres piszesz. Kiedyś jak się kontaktowałem w sprawie aktualizacji (w imieniu znajomego z resztą) to odpowiadali w kilka godzin.
Jak jest teraz nie wiem.
Nie wiem co się dzieje, ale całość trzeszczy [efekt podobny do tego jak się za bardzo spowalnia nagranie - są takie metaliczne przeciągnięcia] dokładnie w tych miejscach gdzie był narzucony efekt lub zapięty instrument.
Karta pracuje w czasie rzeczywistym. Masz dwie możliwości. Użycie opcji Real-Time Mixdown w Cubase, albo po prostu zgranie całego miksu w czasie rzeczywistym.
Ta karta posiada sprzętowe wtyczki ! Oprogramowanie tylko nimi steruje to tak na marginesie.
Co do kodów aktywacyjnych to mam je wklejone w instrukcji na pierwszej stronie, także poradziełm sobie.
A co do "Real-Time Mixdown" to Działa !!!
Dziękuję :)
A tak na marginesie to czy Real-Time Mixdown ustępuje jakościowo Mixowi generowanemu ? Czy poprostu jest to kwestia oszczędności czasu ?
Jeszcze raz Dziękuję WG :)
POZDRAWIAM
A co do "Real-Time Mixdown" to Działa !!!
Dziękuję :)
A tak na marginesie to czy Real-Time Mixdown ustępuje jakościowo Mixowi generowanemu ? Czy poprostu jest to kwestia oszczędności czasu ?
Jeszcze raz Dziękuję WG :)
POZDRAWIAM
Wręcz przeciwnie - miks generowany czasami k... inaczej brzmi, niż to co sobie ukręcisz, natomiast w Real-Time nie ma żadnych przekłamań.
Wręcz przeciwnie - miks generowany czasami k... inaczej brzmi, niż to co sobie ukręcisz, natomiast w Real-Time nie ma żadnych przekłamań.
Jestem przystojny i młody
Dziękuję bardzo j.bravo, już wszystko wiem :)
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM