SoundCraft Compact 4 szumy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
daf
SoundCraft Compact 4 szumy

Post autor: daf » poniedziałek 10 paź 2005, 20:35

Podłączyłem do miksera (SoundCraft Compact 4) syntezator. Kable mam dobrze zlutowane, a przez cały czas słychać minimalne szumy w monitorach. Ta sytuacja pojawia się tylko w momencie podłączenia syntezatora. Zaznaczam ze kable są firmy KLOTZ końcówki Jack -> RCA pono.

Awatar użytkownika
Pewu

Re: SoundCraft Compact 4 szumy

Post autor: Pewu » poniedziałek 10 paź 2005, 20:49

...Podłączyłem do miksera (SoundCraft Compact 4) syntezator. Kable mam dobrze zlutowane, a przez cały czas słychać minimalne szumy w monitorach. Ta sytuacja pojawia się tylko w momencie podłączenia syntezatora. Zaznaczam ze kable są firmy KLOTZ końcówki Jack -> RCA pono. ...

I co według Ciebie tak szumi? Syntezator (jaki?) czy mikser?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
daf

Post autor: daf » poniedziałek 10 paź 2005, 20:59

......Podłączyłem do miksera (SoundCraft Compact 4) syntezator. Kable mam dobrze zlutowane, a przez cały czas słychać minimalne szumy w monitorach. Ta sytuacja pojawia się tylko w momencie podłączenia syntezatora. Zaznaczam ze kable są firmy KLOTZ końcówki Jack -> RCA pono. ...

I co według Ciebie tak szumi? Syntezator (jaki?) czy mikser?...

Yamaha cs6x

Według mnie hm...

gdy podlączam do wejścia playback in wszystko jest ok ale gdy podłączę do wejścia stereo nr 1 pojawiają sie delikatne szumy, a wolałbym aby było idealnie

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 10 paź 2005, 21:10

...gdy podlączam do wejścia playback in wszystko jest ok ale gdy podłączę do wejścia stereo nr 1 pojawiają sie delikatne szumy, a wolałbym aby było idealnie ...

Każdy by wolał, a na stereo 2 przy tych samych ustawieniach eq w kanale też są szumy?

Awatar użytkownika
daf

Post autor: daf » poniedziałek 10 paź 2005, 21:11

......gdy podlączam do wejścia playback in wszystko jest ok ale gdy podłączę do wejścia stereo nr 1 pojawiają sie delikatne szumy, a wolałbym aby było idealnie ...

Każdy by wolał, a na stereo 2 przy tych samych ustawieniach eq w kanale też są szumy?...

jest tak samo

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 10 paź 2005, 21:20

....jest tak samo...

To teraz usiądź spokojnie, popatrz na tory (playback i stereo), weź diagram miksera do ręki (str. 43) i pomyśl czemu tak jest.

Awatar użytkownika
daf

Post autor: daf » poniedziałek 10 paź 2005, 21:28

.......jest tak samo...

To teraz usiądź spokojnie, popatrz na tory (playback i stereo), weź diagram miksera do ręki (str. 43) i pomyśl czemu tak jest....

Strona 43 otwarta - zabieram sie do pracy - ponieważ to musi działac jak ja chcę

Awatar użytkownika
daf

Post autor: daf » poniedziałek 10 paź 2005, 22:07

..........jest tak samo...

To teraz usiądź spokojnie, popatrz na tory (playback i stereo), weź diagram miksera do ręki (str. 43) i pomyśl czemu tak jest....

Strona 43 otwarta - zabieram sie do pracy - ponieważ to musi działac jak ja chcę...

Pewu -wszystko działa jak powinno - dzieki.

Nowy sprzęt nowe doświadczenia:)

ODPOWIEDZ