Niecodzienny zakup sprzętu
komputer musi byc tylko wydajny - jakie lelementy to nie robi roznicy - cos zrobione zgodnie ze specyfikacja bedzie dzialac wszedzie(jak emu)
moze zamiast emu 1212 kup 1820m(tylko m - ma lepsze przetworniki)
ma dwa preampy z phantomem i to wysokiej jakosci - gitare tez podlaczysz i midi i synchro wordclocka tez jest.....
ma dwa preampy z phantomem i to wysokiej jakosci - gitare tez podlaczysz i midi i synchro wordclocka tez jest.....
Re: Niecodzienny zakup sprzętu
...komputer musi byc tylko wydajny - jakie lelementy to nie robi roznicy - cos zrobione zgodnie ze specyfikacja bedzie dzialac wszedzie(jak emu)
ma dwa preampy z phantomem i to wysokiej jakosci - gitare tez podlaczysz i midi i synchro wordclocka tez jest........
Wiesz, tylko ta E-mu 1820m kosztuje około 2200 zł, a E-mu 1212m około 800 zł, różnica jest kolosalna.
Mic100 chce zostawić do gitary bo ma tą lampę w sobie i tylko dlatego, nie wiem jeszcze jak to zagra bo nie podłączałem go do gitary, a jeśli chodzi o wokal to zadowolił mnie jak usłyszałem pierwszą nagraną partię, prawda jest taka, że nie miałem okazji posłuchać wokalu nagranego pod innym sprzętem niż mic100, mikrofonie mxl990 i kartą Audigy2.
Z czasem będę chciał sobie zakupić teho Behringer ADA8000, zawsze może się przydać więcej kanałów, ale to planuję kupić w przyszłości dopiero bo już kasy zaczyna brakować.
A jak czytałem o E-mu 1212m i Behringer ADA8000 to będzie wystarczającym kombajnem i w efekcie będzie kosztować mniej niż E-mu 1820m. No chyba, że mnie ktoś przekona, że e-mu 1820m ma coś czego nawet razem nie będzie miała e-mu 1212m + Behringer ADA8000, to wtedy może zrezygnuję z czegoś na poczet lepszej karty.
Pozdrawiam.
ma dwa preampy z phantomem i to wysokiej jakosci - gitare tez podlaczysz i midi i synchro wordclocka tez jest........
Wiesz, tylko ta E-mu 1820m kosztuje około 2200 zł, a E-mu 1212m około 800 zł, różnica jest kolosalna.
Mic100 chce zostawić do gitary bo ma tą lampę w sobie i tylko dlatego, nie wiem jeszcze jak to zagra bo nie podłączałem go do gitary, a jeśli chodzi o wokal to zadowolił mnie jak usłyszałem pierwszą nagraną partię, prawda jest taka, że nie miałem okazji posłuchać wokalu nagranego pod innym sprzętem niż mic100, mikrofonie mxl990 i kartą Audigy2.
Z czasem będę chciał sobie zakupić teho Behringer ADA8000, zawsze może się przydać więcej kanałów, ale to planuję kupić w przyszłości dopiero bo już kasy zaczyna brakować.
A jak czytałem o E-mu 1212m i Behringer ADA8000 to będzie wystarczającym kombajnem i w efekcie będzie kosztować mniej niż E-mu 1820m. No chyba, że mnie ktoś przekona, że e-mu 1820m ma coś czego nawet razem nie będzie miała e-mu 1212m + Behringer ADA8000, to wtedy może zrezygnuję z czegoś na poczet lepszej karty.
Pozdrawiam.
ma - porzadny preamp,przedwzmacniacz gramofonowy i karte do synchronizacji mtc,wordclock i smtpe - kwestia czy jej potrzebujesz
ale to ty wybierasz
ale to ty wybierasz
Hmmm, no tak, a jak się ma E-mu 1820m do RME HDSP9632?
Czy ktoś z Was pracowała na RME?
Jeśli tak to bardzo prośże o opinie.
Może własne na RME się zdecyduję bo jest troszkę tańsza od E-mu1820m.
Pozdrawiam.
Czy ktoś z Was pracowała na RME?
Jeśli tak to bardzo prośże o opinie.
Może własne na RME się zdecyduję bo jest troszkę tańsza od E-mu1820m.
Pozdrawiam.
Mam jeszcze jedno pytanie tak już na zakończenie tego tematu.
Chyba jednak zdecyduję się na tą lepszą kartę, mam tu na myśli E-mu 1820m i teraz pytanie do Was, czy E-mu 1820m będzie lepiej się sprawowała w rejestracji wokali itp. Niż RME HDSP9632?
Pozdrawiam.
Chyba jednak zdecyduję się na tą lepszą kartę, mam tu na myśli E-mu 1820m i teraz pytanie do Was, czy E-mu 1820m będzie lepiej się sprawowała w rejestracji wokali itp. Niż RME HDSP9632?
Pozdrawiam.
rownie dobrze
Pracowalem na 1820, teraz po malu przechodze na RME HDSP Digiface
no i za RME sa takie argumenty:
- znacznie stabilniejsze drivery
- mixer o wiekszych mozliwosciach
- możliwości rozbudowy
to ostatnie znaczy tyle, ze EMU juz sie nie rozbuduje jak nagle sie okaze ze brakuje kilku wejsc. Kart HDSP RME mozna wlozyc kilka i bedzie gralo - lacznie z tego mozesz dojsc chyba do okolo setki wlotow i wylotow.
[addsig]
no i za RME sa takie argumenty:
- znacznie stabilniejsze drivery
- mixer o wiekszych mozliwosciach
- możliwości rozbudowy
to ostatnie znaczy tyle, ze EMU juz sie nie rozbuduje jak nagle sie okaze ze brakuje kilku wejsc. Kart HDSP RME mozna wlozyc kilka i bedzie gralo - lacznie z tego mozesz dojsc chyba do okolo setki wlotow i wylotow.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
No tak, ale RME HDSP9632 nie ma w zestawie przedwzmacniacza (+48V phantom), jak już pisałem wcześniej, mam mic100 i pytanie, czy RME HDSP9632 + mic100 nagra lepiej niż E-mu 1820m na tym przedwzmacniaczu który jest w zestawie?
...No tak, ale RME HDSP9632 nie ma w zestawie przedwzmacniacza (+48V phantom), jak już pisałem wcześniej, mam mic100 i pytanie, czy RME HDSP9632 + mic100 nagra lepiej niż E-mu 1820m na tym przedwzmacniaczu który jest w zestawie?...
Nie, preamp który jest w EMU pobije żaróweczke we wszystkich aspektach.
Przy okazji - zainteresuj się 1820 "bez m" - rożnice brzmieniowe miedzy nimi sa tak subtelne ze w 90% sytuacji niezauważalne.
[addsig]
Nie, preamp który jest w EMU pobije żaróweczke we wszystkich aspektach.
Przy okazji - zainteresuj się 1820 "bez m" - rożnice brzmieniowe miedzy nimi sa tak subtelne ze w 90% sytuacji niezauważalne.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
No to super, jeśli pomiędzy E-mu 1820, a 1820m jest niewielka różnica, praktyczni nie zauważalna to wezmę tą pierwszą, jest nawet sporo tańsza.
Mam nadzieję, że to będzie już karta na lata.
Mam nadzieję, że to będzie już karta na lata.