Mikrofon pojemnościowy i 20 osobowy chór
Mam nastepujace pytanie, czy mikrofon pojemnosciowy MAudio Nova ktory mam zamiar zakupic bedzie w stanie zebrac wokal okolo 20 osobowego zespolu wokalnego. Pytam dlatego, iz nie mam doswiadczenia w pracy z tymi mikrofonami...
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
Re: Mikrofon pojemnościowy i 20 osobowy chór
...Mam nastepujace pytanie, czy mikrofon pojemnosciowy MAudio Nova ktory mam zamiar zakupic bedzie w stanie zebrac wokal okolo 20 osobowego zespolu wokalnego. Pytam dlatego, iz nie mam doswiadczenia w pracy z tymi mikrofonami... ...
oczywiscie. a nie myslales zeby zastosowac pare mikrofonow aby zarejestrowac chor jako nagranie stereo?
oczywiscie. a nie myslales zeby zastosowac pare mikrofonow aby zarejestrowac chor jako nagranie stereo?
......Mam nastepujace pytanie, czy mikrofon pojemnosciowy MAudio Nova ktory mam zamiar zakupic bedzie w stanie zebrac wokal okolo 20 osobowego zespolu wokalnego. Pytam dlatego, iz nie mam doswiadczenia w pracy z tymi mikrofonami... ...
oczywiscie. a nie myslales zeby zastosowac pare mikrofonow aby zarejestrowac chor jako nagranie stereo?...
Pewnie ze myslalem i chcialbym tak wlasnie zrobic, ale stac mnie narazie na jeden mikrofon. Zastanawiam sie, czy zastosowanie innego, pozyczonego mikrofonu innej marki mogloby dac zadowalajacy efekt stereo...podpowiedz.
oczywiscie. a nie myslales zeby zastosowac pare mikrofonow aby zarejestrowac chor jako nagranie stereo?...
Pewnie ze myslalem i chcialbym tak wlasnie zrobic, ale stac mnie narazie na jeden mikrofon. Zastanawiam sie, czy zastosowanie innego, pozyczonego mikrofonu innej marki mogloby dac zadowalajacy efekt stereo...podpowiedz.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
zalezy jakie przeznaczenie jest tego nagrania, byc moze i mono wystarczy
.........Mam nastepujace pytanie, czy mikrofon pojemnosciowy MAudio Nova ktory mam zamiar zakupic bedzie w stanie zebrac wokal okolo 20 osobowego zespolu wokalnego. Pytam dlatego, iz nie mam doswiadczenia w pracy z tymi mikrofonami... ...
...
eeee.... daj se luz - kupowanie jednego majka kompletnie nie ma sensu. Zainteresuj się parą paluszków Superlux.
Pozdro
Groover
...
eeee.... daj se luz - kupowanie jednego majka kompletnie nie ma sensu. Zainteresuj się parą paluszków Superlux.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
- AlfonsoRodeo
U nas uzywa sie (w warunkach koncertowych) Audio-technica Pro45 zwisajace z konstrukcji dachu. Na potezny chor grupy Śląsk uzylismy jedynie 3 szt. a efekt byl bardzo dobry. Sugerowana cena przez producenta to 120 USD.