Niecodzienny zakup sprzętu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
DogHead
Re: Niecodzienny zakup sprzętu

Post autor: DogHead » wtorek 04 paź 2005, 13:38

... w końcu to lampowy preamp ...

Kto Ci takich bzdur nagadal?

EMD

Post autor: EMD » wtorek 04 paź 2005, 14:00

...Hmmm... nie wiem za bardzo o co chodzi z tym lampowym MIC100, czemu tak wszyscy czepiają się namawiając mnie do sprzedaży i zakupienia jakiegoś tranzystora. Fakt jest faktem, że słyszałem o awariach tego modelu, ale ja już go mam od ponad roku i nie narzekam na niego. Ja kupiłem go bo ktoś mi polecił, że to będzie idealne do mxl990, w końcu to lampowy preamp. Może ktoś napisze co jest nie tak z nim.

MIC 100 - mialem dwa egzemplarze. Jeden nawet, nawet ale drugi to morza szum, ptakow spiew. Lampa ponizej 1000 pln to strata kasy - noc chyba ze kogos interesuje efekt oswietleniowy...

Za niewiele wieksze pieniadze kupisz np. dwukanalowego Audio Buddy i wtedy odczujesz roznice (zwlaszcza gdy juz bedziesz mial na czym odsluchac).

Awatar użytkownika
Liftlitr

Post autor: Liftlitr » wtorek 04 paź 2005, 16:30

Moze wydam się Wam dociekliwy, ale chciałbym poruszyć jeszcze jedną kwestię dotyczącą moniorów, jak jest różnica pomiędzy M1 Active MKII Alesis, a Behringer Truth B2031A? i dlaczego polecacie mi te pierwsze?

Chciałbym to wiedzieć zanim wydam nie małą sumę.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » wtorek 04 paź 2005, 16:43

Za niewiele wieksze pieniadze kupisz np. dwukanalowego Audio Buddy i wtedy odczujesz roznice (zwlaszcza gdy juz bedziesz mial na czym odsluchac).

Z pewnością odczuje.. jak nie będzie miał pełnego phantomu.

AB to przestarzała konstrukcja w którą odradzam inwestować. Może nie tyle przestarzała, co mało adekwatna do ceny.

Moze wydam się Wam dociekliwy, ale chciałbym poruszyć jeszcze jedną kwestię dotyczącą moniorów, jak jest różnica pomiędzy M1 Active MKII Alesis, a Behringer Truth B2031A? i dlaczego polecacie mi te pierwsze?

Chciałbym to wiedzieć zanim wydam nie małą sumę.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

O tym też już było tysiące razy.

KLIK

Lethal-id

Post autor: Lethal-id » wtorek 04 paź 2005, 16:46

a ja chcialbym zapytac jakie wejscia i wyjscia ma emu 1212?? zastanawiam sie nad kupnem dobrej karty a slyszalem rowniez o audiophile 192. ktora z tych dwoch jest lepsza??

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » wtorek 04 paź 2005, 17:01

...a ja chcialbym zapytac jakie wejscia i wyjscia ma emu 1212?? zastanawiam sie nad kupnem dobrej karty a slyszalem rowniez o audiophile 192. ktora z tych dwoch jest lepsza??...

To prowokacja, prawda?

sprawdź to

Lethal-id

Post autor: Lethal-id » wtorek 04 paź 2005, 17:24

ok ok. zapamietam:)

ale pierwsze pytanie bylo wlasciwie zwiazane z drugim i mialo stanowic do niego wstep.

a drugie pytanie brzmialo: czy lepsza (pod wzgledem jakosci dzwieku i stosunku - jakosc/cena) jest karta emu 1212 o ktorej wspomniany wyzej czy audiophile 192 o ktorym slyszalem ze jest bardzo bardzo dobry??

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 04 paź 2005, 17:55

Monitory bierz Truth 2031A, ostatnio dosc duzo na nich pracuje, i swietnie sie sprawdzają. Duzo basu, są glosne, maja duzo mocy i niewiele kosztują jak na 8calowe glosniki.

Awatar użytkownika
Liftlitr

Post autor: Liftlitr » wtorek 04 paź 2005, 18:22

...Monitory bierz Truth 2031A, ostatnio dosc duzo na nich pracuje, i swietnie sie sprawdzają. Duzo basu, są glosne, maja duzo mocy i niewiele kosztują jak na 8calowe glosniki.

...

A jednak Beheringer Truth 2031A, może jeszcze ktoś coś doda?

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 04 paź 2005, 19:19

Wiesz, nie oto chodzi ze to są jedyne najlepsze w dobrych cenach, ale porywnując z innymi sprawialy wrazenie najbardzie komforotwych. Są poprostu duze i mają dużą moc. 150W jest bardzo przydatne, można mocno odkręcic i wstepnie obsewowac zachowanie nagrania przy duzych glośnosciach. Mają dość głeboki bas dzieki 8 caloweu glosnikowi, i ogolnie brzmienie nie amatorskie. Do home recordingu bardzo dobre.

Jest wiele innych dobrych odlsuchów w tych cenach, tylko mało jest z dużymi glosnikami. A takie przy masteringu (chcby tym domowym) bardzo pomagają.

ODPOWIEDZ