Przedwzmacniacz za kilka tysięcy zł

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JosephBra
Re: Przedwzmacniacz za kilka tysięcy zł

Post autor: JosephBra » czwartek 29 wrz 2005, 11:47

...Jaki kupić przedwzmacniacz do 10.000 zł. Lampowy czy raczej klasy A?. Jakie modele proponujecie? TL Audio, Universal Audio, Manley? ...

Używam FOCUSRITE RED 7 i jestem bardzo zadowolony.Jest to preamp tranzystorowy, ale dzięki temu bardzo transparentny.Z mikrofonami OKTAVA współpracuje znakomicie.Właściwie jest to cały tor sygnałowy.Posiada bardzo użyteczny w nagraniach wokalnych kompresor czy filtr dolnozaporowy z regulowaną częstotliwością graniczną od zera do 330 .Jeśli chcę czasem nagrać np.gitarę basową w linię to używam wejścia wysokoimpedancyjnego w mikserze SOUNDCRAFT.

Polecam też zdecydowanie jeden z nowych preampów JOEMEEK.Oprócz bardzo fajnego charakterystycznego brzmienia posiada szereg przydatnych funkcji typu dostosowywanie impedancji wejścia do konkretnego mikrofonu i wejście instrumentalne.Co ciekawe mimo dosyć niskiej jak na urządzenie profesjonalne ceny w standardzie otrzymujemy wyjście cyfrowe.Co do brzmienia to trzeba posłuchać, bo nie każdemu może pasować tzw.brytyjski sound. Oba preampy, które polecam nie mają lampy na pokładzie.

Myślę, że nie nie ma co zakładać ile ma kosztować urządzenie, musi ono spełniać określone funkcje i brzmieć fajnie a często tańsze urządzenie ( oczywiście nie za 500pln ) może lepiej zagadać z danym typem wokalu czy gitary.Dobrym rozwiązaniem może też być zakup miksera MACKIE ONYX i dobrego procesora dynamiki np.TL-Audio.Będziesz miał wtedy kilka bardzo dobrych preampów i lampowe brzmienia.

Bracichowicz Joseph

.

Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 29 wrz 2005, 11:53

Jak już wspomniałem, jest to wersja limitowana, nie mająca zdolności handlowej. Dlatego też nie będą one dostępne u żadnego dystrybutora. Jeżeli jednak zainteresowanie będzie odpowiednio duże, rozważę wyprodukowanie kolejnej limitowanej serii. Wówczas na pewno dostarczę jeden egz. do Redakcji EiS. W razie pytań, służę odpowiedzią pod adresem: igs@o2.pl, http://www.igs.prv.pl

Pozdrawiam,

igs...

wlasnie przesluchalem probke promomix.

mamy panowie w kraju kolejnego dobrego producenta. gratulecje igs

wokale brzmia soczyscie i z pełnią...tak po amerykansku

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 29 wrz 2005, 11:55

...

przepraszam ale o kims zapomniałem

....mamy panowie i panie...

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » czwartek 29 wrz 2005, 12:59

...

Dzięki, dzięki, Tadeo. Tylko ja to robie już od conajmniej 10 lat..

igs
www.igsaudio.pl

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 29 wrz 2005, 13:09

......

Dzięki, dzięki, Tadeo. Tylko ja to robie już od conajmniej 10 lat..

igs...

jtk

Post autor: jtk » czwartek 06 paź 2005, 23:40

Ja posiadam mikrofon Nady TCM 1100 za nie cale 1000zl slyszalem ze przedwzmacniacz jak kupowac to minimum w cenie mikrofonu dla dobrego efektu... czy to prawda? planuje kupic przedwzmacniacz Nady TMP -3 za okolo 1000 zl czy to bedzie dobry zakup?
buduje studio nagran

ODPOWIEDZ