Event 20/20bas V2 - czy ktoś je posiada?
Hejka! Czy ktoś posiada takie monitory? Jak brzmią te 20/20bas V2? Ta półka jest podobno wyższa od modeli TR, ale ciut niższa niż Studio Precision. Zależy mi na porządnym basie, a ten schodzi tu do ok. 38Hz. Przynajmniej tak jest napisane. Monitorów trzeba słuchać, a nie o nich czytać, a że nie mam możliwości posłuchać, to pytam szanownych kolegów. Jakie odczucia? Pozdrówka!
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)
Re: Event 20/20bas V2 - czy ktoś je posiada?
...Hejka! Czy ktoś posiada takie monitory? Jak brzmią te 20/20bas V2? Ta półka jest podobno wyższa od modeli TR, ale ciut niższa niż Studio Precision. Zależy mi na porządnym basie, a ten schodzi tu do ok. 38Hz. Przynajmniej tak jest napisane. Monitorów trzeba słuchać, a nie o nich czytać, a że nie mam możliwości posłuchać, to pytam szanownych kolegów. Jakie odczucia? Pozdrówka!...
No skoro nikt ich nie ma, to napiszcie ogólnie jak oceniacie brzmienie monitorów Event... Można je przyrównać do Geneleca (seria 8000)? Czy też to zupełnie inna półka brzmieniowa?
No skoro nikt ich nie ma, to napiszcie ogólnie jak oceniacie brzmienie monitorów Event... Można je przyrównać do Geneleca (seria 8000)? Czy też to zupełnie inna półka brzmieniowa?
......Hejka! Czy ktoś posiada takie monitory? Jak brzmią te 20/20bas V2? Ta półka jest podobno wyższa od modeli TR, ale ciut niższa niż Studio Precision. Zależy mi na porządnym basie, a ten schodzi tu do ok. 38Hz. Przynajmniej tak jest napisane. Monitorów trzeba słuchać, a nie o nich czytać, a że nie mam możliwości posłuchać, to pytam szanownych kolegów. Jakie odczucia? Pozdrówka!...
No skoro nikt ich nie ma, to napiszcie ogólnie jak oceniacie brzmienie monitorów Event... Można je przyrównać do Geneleca (seria 8000)? Czy też to zupełnie inna półka brzmieniowa? ...
Cześć,
Posiadam te monitorki od dwóch lat i jestem z nich zadowolony.
Czy powinienem opisywać moje odczucia? Raczej nie będę tego robił, ponieważ jest to sprawa subiektywna i moje odczuwanie dźwięku może być zupełnie inne niż Twoje. Ja, jako użytkownik, mogę wydać o nich pozytywną opinię.
Polecam jednak przed zakupem posłuchać tych i innych dostępnych na rynku monitorów - np. nowość polskiej firmy - TLC Pro, które zbierają bardzo pozytywne opinie.
W Polsce jest to dosyć trudne
, a raczej średnio wykonalne. Obecne targi w Krakowie być może mogą Ci pomóc w tym temacie, może przedstawiciel poszczególnych firm udostępnią do odsłuchu swoje produkty.
Ja moje monitory kupiłem u naszych zachodnich sąsiadów (KOLONIA). Nie wiem, dodatkowo, jakimi warunkami odsłuchowymi dysponujesz w swoim studio. Moc monitorów musi być dopasowana do pomieszczenia. Monitory te są dość duże i przy np. małej powierzchni pomieszczenia podsłuchowego możesz, ale nie musisz, być niezadowolony.
Życzę podjęcia właściwej decyzji.
Piotr
No skoro nikt ich nie ma, to napiszcie ogólnie jak oceniacie brzmienie monitorów Event... Można je przyrównać do Geneleca (seria 8000)? Czy też to zupełnie inna półka brzmieniowa? ...
Cześć,
Czy powinienem opisywać moje odczucia? Raczej nie będę tego robił, ponieważ jest to sprawa subiektywna i moje odczuwanie dźwięku może być zupełnie inne niż Twoje. Ja, jako użytkownik, mogę wydać o nich pozytywną opinię.
Polecam jednak przed zakupem posłuchać tych i innych dostępnych na rynku monitorów - np. nowość polskiej firmy - TLC Pro, które zbierają bardzo pozytywne opinie.
W Polsce jest to dosyć trudne

Ja moje monitory kupiłem u naszych zachodnich sąsiadów (KOLONIA). Nie wiem, dodatkowo, jakimi warunkami odsłuchowymi dysponujesz w swoim studio. Moc monitorów musi być dopasowana do pomieszczenia. Monitory te są dość duże i przy np. małej powierzchni pomieszczenia podsłuchowego możesz, ale nie musisz, być niezadowolony.
Życzę podjęcia właściwej decyzji.
Piotr
Cześć,
Dzięki za odpowiedź. Ja jednak bym prosił o subiektywne odczucia związane z brzmieniem tych monitorów:) Z góry wielkie dzięki...