ART tube MP

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
tomekk
ART tube MP

Post autor: tomekk » niedziela 18 wrz 2005, 12:31

http://novamusic.pl/product_info.php?cPath=48&products_id=57

Witam. Uzywał ktos moze tego preampu?, czytalem ze jest swietny. Zemierzam go kupic, bedzie sluzyl przy nagrywaniu wokalu poprzez Jomeeka jm47 podłaczonego pod m-audio delte 44.

Slyszalem ze kupowanie lampy w tej cenie to kupa smiechu, ale opinie na jego temat sa pozytywne.

Pzodrawiam

Tomek

Awatar użytkownika
tomekk

Re: ART tube MP

Post autor: tomekk » niedziela 18 wrz 2005, 13:00

To co Monter polecaszr w tych okolicach cenowych? (moze byc odrobine drozsze ) co myslisz o Studio Project VTB-1 ?

Awatar użytkownika
BrO

Post autor: BrO » niedziela 18 wrz 2005, 18:33

...To co Monter polecaszr w tych okolicach cenowych? (moze byc odrobine drozsze ) co myslisz o Studio Project VTB-1 ?...

Co prawda mogę zostać posądzony o stronniczość ze względu na powiązania z podanym linkiem sklepu, ale dorzucę kilka słów od siebie

Otóż z bardzo tanich preampów ART na pewno lepiej wypada niż spore stadko Behringerów, których wadą jest stosunkowo duży poziom szumów. Z preampów lampowych, które dają bardzo przyzwoite rezultaty i nie pozbawiają kupującego drastycznej ilości aktywów z czystym sumieniem polecam Studio Projects VTB-1 ewentualnie mniej lampowy JoeMeek ThreeQ, ten ostatni ma na pokładzie kompresorek, przydatna sprawa. Jeśli chodzi o walory VTB-1 - naprawdę wiele osób tych preampów używa i są zadowolone. Mój znajomy korzysta z StudioProjects VTB-1 do nagrywania basu i gitar, rezultaty są nader przyzwoite. Tak więc polecam, zresztą zawsze można potestować jeśli ktoś ma potrzebę...

Pozdrawiam

BrO

www.novamusic.pl

info@novamusic.pl
-----------------
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » niedziela 18 wrz 2005, 21:20

...To co Monter polecaszr w tych okolicach cenowych? (moze byc odrobine drozsze ) co myslisz o Studio Project VTB-1 ?...

ja ze swojej stroeny moge polecić SM Ppro Audio tb 101 ... miałem doświadczenia z artami oraz bahringerami i ewidentnie tb101 przypadl mi bardziej do gustu niz poprzednicy ale to tylko moje zdanie :] ... dodatkowo ma kompresor oraz eq .... nie jest to moze full wypas sprzet ale jak dla mnie sie sprawdza ( glownie wokale + gitary ) ...

pozdr

Awatar użytkownika
BrO

Post autor: BrO » niedziela 18 wrz 2005, 21:48

......To co Monter polecaszr w tych okolicach cenowych? (moze byc odrobine drozsze ) co myslisz o Studio Project VTB-1 ?...

ja ze swojej stroeny moge polecić SM Ppro Audio tb 101 ... miałem doświadczenia z artami oraz bahringerami i ewidentnie tb101 przypadl mi bardziej do gustu niz poprzednicy ale to tylko moje zdanie :] ... dodatkowo ma kompresor oraz eq .... nie jest to moze full wypas sprzet ale jak dla mnie sie sprawdza ( glownie wokale + gitary ) ...

pozdr...

Tak, SMPRO Audio też jest wart polecenia, tym bardziej, że oferuje troszkę więcej niż VTB-1, choć jeśli zależałoby mi na kompresji to kupiłbym chyba jednak JoeMeeka ThreeQ, ładnie brzmią te preampy.

Pozdrawiam

BrO

www.novamusic.pl

info@novamusic.pl

GG2509797
-----------------
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » niedziela 18 wrz 2005, 22:28

Ja osobiście jestem zwolennikiem "preźroczystych" przedwzmacniaczy. W tym przedziale cenowym "lampiaki" to tylko chwyt marketingowy. Więcej w archiwum forum.

...

nie no jasne to sie rozumie samo przez sie ... :) ale w tym zakresie cenowym wielkiego wyboru nie ma ... no jak wspominalem dla mnie "idealny" za ta kase jest tb 101 .... ;)

pozdr.

Awatar użytkownika
BrO

Post autor: BrO » niedziela 18 wrz 2005, 22:34

......To co Monter polecaszr w tych okolicach cenowych? (moze byc odrobine drozsze ) co myslisz o Studio Project VTB-1 ?...

Chyba Music-Town na allegro sprzedaje/awał Behringera MIC2200 za 470zł z przesyłką.

Ja osobiście jestem zwolennikiem "preźroczystych" przedwzmacniaczy. W tym przedziale cenowym "lampiaki" to tylko chwyt marketingowy. Więcej w archiwum forum.

...

Jeśli chodzi o "przeźroczyste" preampy, to polecam RME Quadmic, idealnie przezroczysty Wybór urządzenia raczej należy uzależniać od zasobności portfela oraz preferencji. Kolega pytał o przedwzmacniacze niezbyt drogie, a przyzwoicie brzmiące, Studio Projects VTB-1 drogi nie jest (ostatnio nawet staniały jeszcze bardziej), natomiast brzmi znakomicie, choć mam świadomość, że na pewno są urządzenia lepiej brzmiące, ale i lepiej kosztujące.

Pozdrawiam

BrO

www.novamusic.pl

info@novamusic.pl

GG2509797
-----------------
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » poniedziałek 19 wrz 2005, 10:33

Ja mam mic100 i jego glowna zaleta jest to ze dziala. Jesli chodzi o brzmienie to do mojego domowego studyjka wystarcza :)

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » poniedziałek 19 wrz 2005, 10:37

...Ja mam mic100 i jego glowna zaleta jest to ze dziala. Jesli chodzi o brzmienie to do mojego domowego studyjka wystarcza :)...

jest jeszcze takie cos jak Studio Projects VTB1. W EiS dostal "nasz typ" bardzo go tam chwala. NIe wiem czy slusznie. Sam myslalem zeby w niego zainwestowac, tylko czy uslysze jakas roznice roznice miedzy behringerem mic100, a tym VTB1? jak myslicie?

R.B.

Post autor: R.B. » poniedziałek 19 wrz 2005, 10:48

......Ja mam mic100 i jego glowna zaleta jest to ze dziala. Jesli chodzi o brzmienie to do mojego domowego studyjka wystarcza :)...

jest jeszcze takie cos jak Studio Projects VTB1. W EiS dostal "nasz typ" bardzo go tam chwala. NIe wiem czy slusznie. Sam myslalem zeby w niego zainwestowac, tylko czy uslysze jakas roznice roznice miedzy behringerem mic100, a tym VTB1? jak myslicie?...

Tak Tak Tak -uslyszysz!!!

Ja mialem obydwa do testów i slychac i to kolosalna roznice.

Polecam VTB1
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

ODPOWIEDZ