Access Virus TI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Data
Re: Access Virus TI

Post autor: Data » środa 14 wrz 2005, 08:42

...Ma prosbe czy moze ktos powiedziec, Ile w ogole jest typów VIRUS-ów ( instrumentów oczywiscie ) i czym sie róznia

dziekuje ...

http://www.accessmusic.de/products.php4

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » środa 14 wrz 2005, 22:09

lepiej mi wyjaśnijcie fenomen taki oto, że instrument made in germany kosztuje (będzie kosztował, jak się ukaże) w usa mniej niż w niemczech...

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 15 wrz 2005, 00:09

a dlaczego Cię to dziwi?

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » czwartek 15 wrz 2005, 10:53

Czym rozni sie wogole Ti od C wiem ze wysjciem cyfrowym, polifonią , ale czy jest sens wymieniac C na Ti ? jest jakis duzy przeskok w jakosci brzmienia ? Dopiero co kupilem mojego C na ktorym jeszcze nawet nie gralem i nie wiem teraz czy jest sens go sprzedac i dolozyc 3 tys na nowszy model.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » czwartek 15 wrz 2005, 13:48

...Czym rozni sie wogole Ti od C wiem ze wysjciem cyfrowym, polifonią , ale czy jest sens wymieniac C na Ti ? jest jakis duzy przeskok w jakosci brzmienia ? Dopiero co kupilem mojego C na ktorym jeszcze nawet nie gralem i nie wiem teraz czy jest sens go sprzedac i dolozyc 3 tys na nowszy model. ...

TI wg producenta rozni sie od klasycznego tym, ze bedzie widoczny w DAW jako instrument VST. Czy to jest warte 3 tys. ? Nie jestem pewien. Na razie producent ma problemy z oprogramowaniem i dlatego jest lekka (nawet juz chyba nie lekka) obsuwa.

W/w cecha nie jest juz taka silna jesli wezmie sie pod uwage to, ze nowym Cubase SX 3.1 mozna dowolny instrument zewnetrzny w zasadzie traktowac jako instrument VST (co prawda na razie z duzymi ograniczeniami, ale to juz cos).

Hubi

abproject

Post autor: abproject » czwartek 15 wrz 2005, 14:05

Od jakiegoś czasu śledze aukcje na niemieckim eBay'u... aktualnie jest prawdziwy zalew virusów c i b... widać szkopy pozbywają sie starszych wersji w oczekiwaniu na nowy model którego nikt fizycznie jeszcze nie posiada.Co do możliwosci nowego TI, jego brzmienia, porównań do starszych modelów odsyłam do strony access. Tam umieszczone są do pobrania dema i najlepiej samemu osądzić. Takze odnosząc sie do sugerowanych cen w róznych sklepach, krajach, trzeba być sceptycznym... gdyż moim zdaniem cena moze róznic sie od aktualnie sugerowanej na pozimie + - 500 EU np. w wersji keyboard. Podobne słowa usłyszałem u oficjalnego dystrybutora tego sprzetu w Polsce... narazie co do ceny mozemy tylko gdybać...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » czwartek 15 wrz 2005, 21:58

cena moze róznic sie od aktualnie sugerowanej na pozimie + - 500 EU np. w wersji keyboard.

500 euro? toż to kupa szmalu!

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » czwartek 15 wrz 2005, 22:09

... 500 euro? toż to kupa szmalu!...

Spokojnie, póki co jest to jeszcze dzielenie skóry na sporym niedźwiedziu. Poczekajmy raczej na premierę.

Jedno jest pewne: jak po tym wszystkim "dadzą ciała" w najdrobniejszym choć szczególe, to smród się pociągnie za nimi na wiele miechów.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » czwartek 15 wrz 2005, 23:34

powiem więcej - takie coś może oznaczać początek końca... lepiej nie!!

abproject

Post autor: abproject » wtorek 20 wrz 2005, 12:52

no i doczekaliśmy sie premiery... która bedzie miała miejsce 3 pażdziernika... jak myslicie, z jakim poślizgiem czasowym nasz oficjalny dystrybutor firmy access bedzie miał na stanie nowego virusa?
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

ODPOWIEDZ