Próbki Akai i E-mu

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Próbki Akai i E-mu

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 22 sie 2005, 15:31

nie darmowy ale dosyc tani http://www.extranslator.com/pl/news.htm no i nasz:)

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » poniedziałek 22 sie 2005, 15:38

...nie darmowy ale dosyc tani http://www.extranslator.com/pl/news.htm no i nasz:) ...

Dzieki so, so...:-) Kolega Kuma juz zwrocil na niego uwage... Jestem po powaznych zakupach, wiec nastepne dopiero za kilka tygodni... Myslalem, ze moze uda mi sie cos przechwycic za free

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » wtorek 23 sie 2005, 09:30

......nie darmowy ale dosyc tani http://www.extranslator.com/pl/news.htm no i nasz:) ...

Dzien dobry,

sprawdzilem, mam wlasnie Extreme Sampe Converter Free Edition ver. 1.3; mam go juz troche lat, sprawdza sie znakomicie, tylko ten brak konwersji Emu... Ktos sie orientuje ile kosztuje pelna wersja?

Szefski

Post autor: Szefski » niedziela 04 wrz 2005, 22:54

Witam.

Temat podobny do tego o co ostatnio chciałem zapytać, więc zamiast zakładać nowy topic pozwólcie, że dokleję się do tego. Otóż potrzebuję program, którym mogę ztworzyć płytkę w formacie AKAI. Przykładowo - mam jakieś wav'sy i chcę z nich otrzymać na dysku obraz płyty w formacie AKAI.

Pozdrawiam

[addsig]
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » poniedziałek 05 wrz 2005, 02:24

Dzien dobry,

sprawdzilem, mam wlasnie Extreme Sampe Converter Free Edition ver. 1.3; mam go juz troche lat, sprawdza sie znakomicie, tylko ten brak konwersji Emu... Ktos sie orientuje ile kosztuje pelna wersja?

Rok temu zapłaciłem 50zł. A o cenę zapytałem wysyłajac e-mail ze strony programu..

"Otóż potrzebuję program, którym mogę ztworzyć płytkę w formacie AKAI. Przykładowo - mam jakieś wav'sy i chcę z nich otrzymać na dysku obraz płyty w formacie AKAI."

Wspomniany wyżej ChickensysTranslator to robi. Innego nie znam. Ale te wav'y trzeba wcześniej zmapować chyba.. A tego ten program nie robi.

Translator W.Grabowskiego konwertuje na nowe Akai - S5000/S6000/Z4/Z8, (ale to inna bajka: patch + sample *.wav) oraz do jakiegoś "Akai Raw Program(Creamware)" -ale nie wiem co to jest może kolega bedzie wiedział.

pozdr
bębniarz

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 05 wrz 2005, 02:29

cdextract i ten poprzedni otwieraja akai bez problemu

odrazu sobie zrzuc na wav + programy akp bo bez sensu jest to trzymac w ichnim formacie - tylko problem

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » poniedziałek 05 wrz 2005, 02:46

...cdextract i ten poprzedni otwieraja akai bez problemu

odrazu sobie zrzuc na wav + programy akp bo bez sensu jest to trzymac w ichnim formacie - tylko problem...

Przecież jemu chodzi o konwersję do Akai..
bębniarz

Szefski

Post autor: Szefski » poniedziałek 05 wrz 2005, 02:48

... może kolega bedzie wiedział.

pozdr...

no nie wiem ... nie wiem też co to jest to mapowanie - czy chodzi o powstawianie jakichś markerów itp (na przykład początek i koniec loopa)? czy to mapowanie to coś całkowicie innego?

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » poniedziałek 05 wrz 2005, 02:54

no nie wiem ... nie wiem też co to jest to mapowanie - czy chodzi o powstawianie jakichś markerów itp (na przykład początek i koniec loopa)? czy to mapowanie to coś całkowicie innego?...

Mapowanie - mówiąc najprościej rozłożenie dźwięków na klawiaturze(plus oczywiście wszystkie inne obsługiwane parametry, np. wspomniane zapętlenia czy obwiednie).

Polecam na spokojnie eksperymenty z darmową wersją Chickensys..

pozdr
bębniarz

Szefski

Post autor: Szefski » poniedziałek 05 wrz 2005, 03:14

...no nie wiem ... nie wiem też co to jest to mapowanie - czy chodzi o powstawianie jakichś markerów itp (na przykład początek i koniec loopa)? czy to mapowanie to coś całkowicie innego?...

Mapowanie - mówiąc najprościej rozłożenie dźwięków na klawiaturze(plus oczywiście wszystkie inne obsługiwane parametry, np. wspomniane zapętlenia czy obwiednie).

Polecam na spokojnie eksperymenty z darmową wersją Chickensys..

pozdr...

właśnie eksperymentuję - dzięksy (znowu mnie przywita hejnał jak będę szedł spać )

ODPOWIEDZ