Sonar a ASIO
Przy odsłuchiwaniu ścieżek na tych sterownikach słychać co chwilę trzaski. Jeśli przełączę na MME jest ok. Co może być przyczyną. Próbowałem różnych opcji. Wlączałem w systemie DMA, zwiększałem pamięć wirtualną i nic. Bufor w programie też dałem duży i nic. Słyszalne trzaski to jeszcze pikuś. Po zaimportowaniu ścieżek z zewnątrz na trakach pojawiają się trzaski ale w sposób destrukcyjny, na stałe. Co się dzieje?
Re: Sonar a ASIO
a to przy jakiej karcie audio?
kiedys mi podobny problem robil cpu, ale jak na mme jest ok?
hmm, moze masz za niska latencje na asio ustawioną
jaka masz karte
kiedys mi podobny problem robil cpu, ale jak na mme jest ok?
hmm, moze masz za niska latencje na asio ustawioną
jaka masz karte
jaka karta to po pierwsze
po drugie nie bufor tylko asio panel(przycisk ponizej bufora)
po drugie nie bufor tylko asio panel(przycisk ponizej bufora)
A jakie wartosci buforow daje ci Wave Profile ?
Kartę mam STAUDIO
Latencję sam ustawia na minimalną i ma możliwości jej zmiany. Przy sterownikach MME jest za to taka opcja.
...
Kartę mam STAUDIO
Latencję sam ustawia na minimalną i ma możliwości jej zmiany. Przy sterownikach MME jest za to taka opcja.
...
Przy sterownikach ASIO latencji nie ustawia się w Sonarze, ale w panelu ASIO. Robiłeś profilowanie karty?
Kartę mam STAUDIO
...
Przy sterownikach ASIO latencji nie ustawia się w Sonarze, ale w panelu ASIO. Robiłeś profilowanie karty?
Sonar chyba tak czasem ma, u mnie z M-Audio Detla44, trzeszczy przy nagrywaniu na ASIO, tymczasem na WDM wszystko idzie bezbłędnie, choćbym nawet grał w Quake-a w tle.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
......
Przy sterownikach ASIO latencji nie ustawia się w Sonarze, ale w panelu ASIO. Robiłeś profilowanie karty?...
Robiłem profilowanie....
Jestem ciekawy dlaczego tak się dzieje? Czy ten konflikt to wina karty czy programu?
Przy sterownikach ASIO latencji nie ustawia się w Sonarze, ale w panelu ASIO. Robiłeś profilowanie karty?...
Robiłem profilowanie....
Jestem ciekawy dlaczego tak się dzieje? Czy ten konflikt to wina karty czy programu?