Witam.Jakie są typowe mikrofony dla tych instrumentów na scenę?
Obój, klarnet i wiolonczela live
Re: Obój, klarnet i wiolonczela live
do wiolonczeli to pokusilbym sie o jakas pojemnosciowke typu akg c1000(glebia brzmienia) lub a-t mb4000c (nie ma az takiej glebi ale za to mniej podatna na sprzezenia).
co do pozostalych instrumentow to zgadzam sie z przedmowca
co do pozostalych instrumentow to zgadzam sie z przedmowca
Dziekuje :) Bo i przekonałem sie o tym, kiedy na imprezie niedawno miałem tylko SM57 i 58, pieknie sie kreciło :D Chociaż osobiście i tak wole Sennheisery >940. No ale niektórzy po prostu na tym nie zaśpiewają... Dlaczego - bo nie? :) Pozdrawiam

...Dziekuje :) Bo i przekonałem sie o tym, kiedy na imprezie niedawno miałem tylko SM57 i 58, pieknie sie kreciło :D Chociaż osobiście i tak wole Sennheisery >940. No ale niektórzy po prostu na tym nie zaśpiewają... Dlaczego - bo nie? :) Pozdrawiam
...
Sennheisery są extra tylko trzeba mieć jakieś umiejętnaści bo one wszystkie mają to coś :)

Sennheisery są extra tylko trzeba mieć jakieś umiejętnaści bo one wszystkie mają to coś :)
Wiesz, może kwestia gustu, ale mnie sie lepiej kreci właśnie na Sennheiserkach niz na sm57/58... Lepsze mixy mi wychodzą na scenie :P No można ich używać zarówno do wokalu, jak i do instrumentów - polecam do deciakow, sam sie niedawno przekonalem - po prostu miodzio :)