...A może ktoś wie, jaką funkcję w karcie EMU 1212m pełni złącze FW? Nie mogę znaleźć nigdzie informacji, jak można wykorzystać to gniazdo w tym konkretnym sprzęcie....
To najzwyklejszy port FireWire, do którego można podłączyć dowolne urządzenie FireWire.
Zbych
Interfejsy audio
Re: Interfejsy audio
To najzwyklejszy port FireWire, do którego można podłączyć dowolne urządzenie FireWire.
Czyli mogę np. podłączyć laptopa i nagrywać na niego jak na stacjonarny? Nie mam na razie kabelka stąd te pytania.
Czyli mogę np. podłączyć laptopa i nagrywać na niego jak na stacjonarny? Nie mam na razie kabelka stąd te pytania.
Czyli mogę np. podłączyć laptopa i nagrywać na niego jak na stacjonarny? Nie mam na razie kabelka stąd te pytania....
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć i w jaki sposób
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć i w jaki sposób

... Dzieki Adatowi moj laptop ma 26 torow we/wy (3*Adat +SPDIF)....
A jaki interfejs 3xADAT stosujesz do laptopa, jaki to laptop i jak to wszystko dziala? Ja tez poszukuje jakiegos sprawnego systemu na laptopa - ale nic nie moge znalezc...
Chętnie podłączę się do dyskusji choćja poszukuję 3x ADAT do PC stacjonarnego..
Co polecacie??
A jaki interfejs 3xADAT stosujesz do laptopa, jaki to laptop i jak to wszystko dziala? Ja tez poszukuje jakiegos sprawnego systemu na laptopa - ale nic nie moge znalezc...
Co polecacie??
Co polecacie??...
najataniej to chyba MARIAN MARC X + 2x Marian Marc A (Adat IN/OUT)
masz wtedy 3 x adat + spdif + chyba 4 analog IN/OUT midi itd
a najlepiej cos z RME, maja tam takie "gotowce" z 3 parami IN/OUT Adat.
dla mnie osobiscie ci ktorzy wymyslili ADAT to geniusze...
jezeli chodzi o rozwiazanie budzetowe, to kupujac wlasnie zestaw Mariana + np 3 x Behringer ADA8000, mamy kompletny 24/24 + (kilka dodatkowych) sciezkowy system za niecale 4000 zł :D
natomiast sama karta RME moze tyle kosztowac :D
ja mam emu1212m i ubolewam ze nie mozna ich laczyc tak jak miarian
ale i tak korzystam tylko z ADATA, wiec czy mial bym RME, MARIAN czy EMU to mi na to samo wyjdzie, w moim przypadku najwaznijszym urzadzeniem jest sam zewnetrzny przetwornik ADAT, a tego tez jest na rynku sporo, nawe RME ma te swoje OCTAMIC itd (ale troche za drogie jak dla mnie) :D
Pozdrawiam
Co polecacie??...
najataniej to chyba MARIAN MARC X + 2x Marian Marc A (Adat IN/OUT)
masz wtedy 3 x adat + spdif + chyba 4 analog IN/OUT midi itd
a najlepiej cos z RME, maja tam takie "gotowce" z 3 parami IN/OUT Adat.
dla mnie osobiscie ci ktorzy wymyslili ADAT to geniusze...
jezeli chodzi o rozwiazanie budzetowe, to kupujac wlasnie zestaw Mariana + np 3 x Behringer ADA8000, mamy kompletny 24/24 + (kilka dodatkowych) sciezkowy system za niecale 4000 zł :D
natomiast sama karta RME moze tyle kosztowac :D
ja mam emu1212m i ubolewam ze nie mozna ich laczyc tak jak miarian
ale i tak korzystam tylko z ADATA, wiec czy mial bym RME, MARIAN czy EMU to mi na to samo wyjdzie, w moim przypadku najwaznijszym urzadzeniem jest sam zewnetrzny przetwornik ADAT, a tego tez jest na rynku sporo, nawe RME ma te swoje OCTAMIC itd (ale troche za drogie jak dla mnie) :D
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Co polecacie??...
RME 9652
3x ADAT In/Out + S/PDIF In/Out
Razem 26 wejsc i 26 wyjsc. Dziala doskonale, mozna uruchomic kilka kart w jednym systemie.
Co polecacie??...
RME 9652
3x ADAT In/Out + S/PDIF In/Out
Razem 26 wejsc i 26 wyjsc. Dziala doskonale, mozna uruchomic kilka kart w jednym systemie.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Chętnie podłączę się do dyskusji choćja poszukuję 3x ADAT do PC stacjonarnego..
Co polecacie??...
MOTU 2408 (mkI, mkII, mkIII). MKIII jest drogi niestety, ale 2 poprzednie modele, na ebay'u chodzą po jakieś grosze.
Co polecacie??...
MOTU 2408 (mkI, mkII, mkIII). MKIII jest drogi niestety, ale 2 poprzednie modele, na ebay'u chodzą po jakieś grosze.