Interfejsy audio
-
...Zastanawiam się nad zakupieniem Interfejsu Audio z FW. Wegług mnie jest to lepsze rozwiązanie od karty muzycznej. Dwa pytania do Was:
-> Co według Waszej opinii jest lepsze karta muzyczna czy IA z FW?
-> Jaki interfejs najlepiej wybrać? RME nie wchodzi w grę, a Presonus jest trochę drogi - chcę wydać około 2000 zł
Zależy mi na 8 torach z przedwzmacniaczami i ew. wyjściem liniowym dla każdego toru. Prościej mówiący chcę coś w stylu FirePod'a tylko taniej (taka tendencja niezeuropeizowanego Poznaniaka)...
Witam! Polecam M-AUDIO FireWire 410 lub jeszcze lepiej w Twoim przypadku 1814. Super sprzęt w dobrej cenie. pozdro.
-> Co według Waszej opinii jest lepsze karta muzyczna czy IA z FW?
-> Jaki interfejs najlepiej wybrać? RME nie wchodzi w grę, a Presonus jest trochę drogi - chcę wydać około 2000 zł
Zależy mi na 8 torach z przedwzmacniaczami i ew. wyjściem liniowym dla każdego toru. Prościej mówiący chcę coś w stylu FirePod'a tylko taniej (taka tendencja niezeuropeizowanego Poznaniaka)...
Witam! Polecam M-AUDIO FireWire 410 lub jeszcze lepiej w Twoim przypadku 1814. Super sprzęt w dobrej cenie. pozdro.
Jestem muzykiem
- somebody-someone
Re: Interfejsy audio
Witam! Polecam M-AUDIO FireWire 410 lub jeszcze lepiej w Twoim przypadku 1814. Super sprzęt w dobrej cenie. pozdro....
Świetny interfejs. Wręcz idealny... Prawie, bo niestety z tyłu ma wejścia na TRSach, a nie XLRach. Musiałbym wcześniej sygnał mikrofonów przez jakiś mikser przepuścić i potem dopiero na TRSie... ale za tą cenę. Ktoś ma inny pomysł, bo sprzęt mi się podoba. Nawet dwa wyjścia słuchawkowe niezależne i wszystko za 490 Euro. Nie za dużo wyjść - to dobrze, tylko te wejścia... Jakie rozwiązanie jest najlepsze aby sygnał z XLR puścić przez TRS... no i jakiś przedwzmacniacz jeszcze trzeba uwzględnić pewnie.
Świetny interfejs. Wręcz idealny... Prawie, bo niestety z tyłu ma wejścia na TRSach, a nie XLRach. Musiałbym wcześniej sygnał mikrofonów przez jakiś mikser przepuścić i potem dopiero na TRSie... ale za tą cenę. Ktoś ma inny pomysł, bo sprzęt mi się podoba. Nawet dwa wyjścia słuchawkowe niezależne i wszystko za 490 Euro. Nie za dużo wyjść - to dobrze, tylko te wejścia... Jakie rozwiązanie jest najlepsze aby sygnał z XLR puścić przez TRS... no i jakiś przedwzmacniacz jeszcze trzeba uwzględnić pewnie.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
- somebody-someone
Ponawiam pytanie i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z poprzedniego posta. Dzięki!
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
...Ponawiam pytanie i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z poprzedniego posta. Dzięki!...
Może by tak podłączyć mikser z wyjściem cyfrowym ??
Może by tak podłączyć mikser z wyjściem cyfrowym ??
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.
...Witam! Polecam M-AUDIO FireWire 410 lub jeszcze lepiej w Twoim przypadku 1814. Super sprzęt w dobrej cenie. pozdro....
Świetny interfejs. Wręcz idealny... Prawie, bo niestety z tyłu ma wejścia na TRSach, a nie XLRach. Musiałbym wcześniej sygnał mikrofonów przez jakiś mikser przepuścić i potem dopiero na TRSie... ale za tą cenę. Ktoś ma inny pomysł, bo sprzęt mi się podoba. Nawet dwa wyjścia słuchawkowe niezależne i wszystko za 490 Euro. Nie za dużo wyjść - to dobrze, tylko te wejścia... Jakie rozwiązanie jest najlepsze aby sygnał z XLR puścić przez TRS... no i jakiś przedwzmacniacz jeszcze trzeba uwzględnić pewnie....
no i kupiles ten interfejs? interesuje mnie przede wszystkim wydajnosc - jak bardzo obciazany jest procesor w "nabitych" projektach, czy nie ma problemu z dropami?
Świetny interfejs. Wręcz idealny... Prawie, bo niestety z tyłu ma wejścia na TRSach, a nie XLRach. Musiałbym wcześniej sygnał mikrofonów przez jakiś mikser przepuścić i potem dopiero na TRSie... ale za tą cenę. Ktoś ma inny pomysł, bo sprzęt mi się podoba. Nawet dwa wyjścia słuchawkowe niezależne i wszystko za 490 Euro. Nie za dużo wyjść - to dobrze, tylko te wejścia... Jakie rozwiązanie jest najlepsze aby sygnał z XLR puścić przez TRS... no i jakiś przedwzmacniacz jeszcze trzeba uwzględnić pewnie....
no i kupiles ten interfejs? interesuje mnie przede wszystkim wydajnosc - jak bardzo obciazany jest procesor w "nabitych" projektach, czy nie ma problemu z dropami?
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
Sprawdź Terrateca Phase 88. Kosztuje ponad 2000 tys. Opcja FW dodatkowe 100 zł
- somebody-someone
Nie kupiłem jeszcze tego interfejsu ze względu na chwilowy brak czasu... myślę jednak o czymś na ADAT'cie. Jak na razie dużo tańsze rozwiązanie.
...Sprawdź Terrateca Phase 88. Kosztuje ponad 2000 tys. Opcja FW dodatkowe 100 zł...
dzieki, ale nie ma wyjscia sluchawkowego (m-audio 1814 ma dwa) i jest za duzy. no i to tylko 8 we/wy, bez mozliwosci rozbudowy o adaty. chce sie zmiescic w 2000 pln i m-audio to jedyny interfejs w tej cenie o tak duzych mozliwosciach. chyba ze ktos ma jakas inna (lepsza?) propozycje (tylko bez dokladnia kolejnych tysiecy
)
dzieki, ale nie ma wyjscia sluchawkowego (m-audio 1814 ma dwa) i jest za duzy. no i to tylko 8 we/wy, bez mozliwosci rozbudowy o adaty. chce sie zmiescic w 2000 pln i m-audio to jedyny interfejs w tej cenie o tak duzych mozliwosciach. chyba ze ktos ma jakas inna (lepsza?) propozycje (tylko bez dokladnia kolejnych tysiecy

[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
co sadzicie na temat ESI ESP 1010?? Planuje kupic to uzadzenie w niedlugim czasuie ale zastanawiam sie czy nie ma bardziej wydajnych interfejsów o podobnych lub lepszyh parametrach w podobnej cenie, zalezy mi aby bylo 10 wej i 10 wyjsc moze byc wiecej, przedwzmacniacze nie mikrofonowe nie sa konieczne.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
A może ktoś wie, jaką funkcję w karcie EMU 1212m pełni złącze FW? Nie mogę znaleźć nigdzie informacji, jak można wykorzystać to gniazdo w tym konkretnym sprzęcie.