Kłopoty przy nagrywaniu z Audiophile 2496
Mam taki problem przy rejestracji wokalu, a mianowicie niby wszystko gra, bo glos jest rejestrowany, ale w momencie kiedy rejestracja odbywa sie w Acidzie to kazda kolejna sciezka nagrywa wszystko co wczesniej sie zarejestrowalo, nawet z podkladem ktory znajduje sie na wyzszych sciezkach.Gdzie moglby tkwic problem? Ustawienie w Acidzie na nagrywanie jest nastepujace : Analog In 1 Delta - AD(1)/Analog (mono,Right Channel) Zas w opcjach audio wszystko nastawione na : M-Audio Delta AP 1/2 . Czy problem moze tkwi w ustawieniach kabli lub cos wtedy moglbym fotke zrobic jak to jest podlaczone :) za wszelka pomoc z gory wielkie dzieki :) pozdro
:)
Re: Kłopoty przy nagrywaniu z Audiophile 2496
...Mam taki problem przy rejestracji wokalu, a mianowicie niby wszystko gra, bo glos jest rejestrowany, ale w momencie kiedy rejestracja odbywa sie w Acidzie to kazda kolejna sciezka nagrywa wszystko co wczesniej sie zarejestrowalo, nawet z podkladem ktory znajduje sie na wyzszych sciezkach.Gdzie moglby tkwic problem? Ustawienie w Acidzie na nagrywanie jest nastepujace : Analog In 1 Delta - AD(1)/Analog (mono,Right Channel) Zas w opcjach audio wszystko nastawione na : M-Audio Delta AP 1/2 . Czy problem moze tkwi w ustawieniach kabli lub cos wtedy moglbym fotke zrobic jak to jest podlaczone :) za wszelka pomoc z gory wielkie dzieki :) pozdro...
Mialem identyczna sytuacje gdy nagrywalem podklad z klawisza w Cubase. Kazda nastepna sciezka dublowala sie tak jakby. Uzywalem zewntrznego miksera do odsluchu (wyjscia z karty wpiete w mikser) - i to wlasnie ten odsluch mi sie nagrywal. Sprawdz podlaczenie kabli, moze tedy.
Mialem identyczna sytuacje gdy nagrywalem podklad z klawisza w Cubase. Kazda nastepna sciezka dublowala sie tak jakby. Uzywalem zewntrznego miksera do odsluchu (wyjscia z karty wpiete w mikser) - i to wlasnie ten odsluch mi sie nagrywal. Sprawdz podlaczenie kabli, moze tedy.
a przez co masz podlaczony mikrofon?przez mikser?
to tylko perzez wykorzystanie aux nagrasz wokal
czytajcie instrukcje to nie bedziecie miec takich problemow
to tylko perzez wykorzystanie aux nagrasz wokal
czytajcie instrukcje to nie bedziecie miec takich problemow
Wlasnie, napisz dokladnie co w co wpinasz, co w co wchodzi i wychodzi, to wtedy nie bedziemy zadawac dodatkowych wyjasniajacych pytan.
spoko moze nawet fote zrobie. heh zawsze u nas bylem raczej tym od software a nie hardware :) to nie moje studio tak poza tym :P
to byla wina kabli jednak.czlowiek zle zmontowal teraz wszystko cacy jest :)