Reason Drum Kits ReFill - moze ktos sie podzielic wrazeniami z uzytkowania? Interesuje mnie wykorzystanie tego programu do domowego studia w stylu rock-blues-jazz.
Przesluchalem dostepne demo i brzmia dosyc dobrze.
Nie wiem tylko czy Reason Drum Kits ReFill ma swoj sampler w zestawie czy tez nie? Jezeli nie to co polecacie?
Jestem w trakcie kupna "na dniach" jakiegos zestawu perkusyjnego VST wiec
- przesluchalem tez NI Baterry 2 i tez jest niezle. Jednak na korzysc Reasona jest spora ilosc gotowcow w MIDI (jestem leniuch...), template'y oraz informacji co i jak zostalo nagrane.
- zainteresowalem sie Drums from Hell, ale dobija mnie ilosc dostepnych wersji i trudnosc w rozroznieniu o co chodzi... Dema brzmia dobrze (jak wszystkich!). Pytanie jest takie czy jest tam sampler i gotowce (np. w MIDI)?
- czy jest jeszcze cos godnego polecenia do 600-700 PLN?
Reason Drum Kits ReFill
Re: Reason Drum Kits ReFill
reason jest do reasona jak sama nazwa mowi
...reason jest do reasona jak sama nazwa mowi...
Czyli jak sadzac po rozbudowanej odpowiedzi nie uswiadcze tam samplera (jak w NI Bat2)?
Czyli jak sadzac po rozbudowanej odpowiedzi nie uswiadcze tam samplera (jak w NI Bat2)?
Czyli jak sadzac po rozbudowanej odpowiedzi nie uswiadcze tam samplera (jak w NI Bat2)?...
Refill to to format banku brzmień do programu REASON
Skądinąd świetnego, samowystarczalnego programu do tworzenia w midi. Produkt o którym piszesz jest takim właśnie bankiem i "sam nie zagra". To jest jeden plik *.rfl i nawet sampli z tego nie wyodrębnisz. Jeśli potrzebujesz niedrogo bębny z samplerem, to Battery 2 nie ma konkurencji w tej chwili. Niedawno było o tym na Forum, warto poszukać.
pozdr
[addsig]
Refill to to format banku brzmień do programu REASON
Skądinąd świetnego, samowystarczalnego programu do tworzenia w midi. Produkt o którym piszesz jest takim właśnie bankiem i "sam nie zagra". To jest jeden plik *.rfl i nawet sampli z tego nie wyodrębnisz. Jeśli potrzebujesz niedrogo bębny z samplerem, to Battery 2 nie ma konkurencji w tej chwili. Niedawno było o tym na Forum, warto poszukać.
pozdr
[addsig]
bębniarz
A jeśli chodzi o "gotowce", to BFD ma dużą bibliotekę rytmów i wypełnień. Do wspomnianych styli nada się najlepiej, ale kosztuje trochę wiecej. Chociaz sprawdziłbym w AF czy nie da się jakiejś dobrej ceny uzyskać..
pozdr
[addsig]
pozdr
[addsig]
bębniarz
Wielkie dzieki za podpowiedz. Cena BFD troche wydaje sie duza (na www) ale 2 DVD z probkami piechota nie chodzi.
Z drugiej strony wyglada na to ze NI Bat2 wygra tylko bedzie potrzeba poszukac jakis gotowych paternow MIDI z rytmami.
Czy nie ma jakis darmowcow patternow do sciagniecia?
A jak bedzie trzeba wiecej akustycznych bebnow to sie dokupi Vintage Drumset i bedzie. Nawet to ciekawie wyglada.
Z drugiej strony wyglada na to ze NI Bat2 wygra tylko bedzie potrzeba poszukac jakis gotowych paternow MIDI z rytmami.
Czy nie ma jakis darmowcow patternow do sciagniecia?
A jak bedzie trzeba wiecej akustycznych bebnow to sie dokupi Vintage Drumset i bedzie. Nawet to ciekawie wyglada.