Zewnętrzna karta Emagic EMI 2/6

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mjuzik
Zewnętrzna karta Emagic EMI 2/6

Post autor: mjuzik » niedziela 21 sie 2005, 20:19

Witam, chciałbym dowiedzieć się czy warto zainwestować w to urządzenie. Bardzo zależy mi na opinii kogoś kto je posiada, jeśli jest ktoś taki będę wdzięczny za informacje i poradę. Pozdrawiam
Kompozytor, aranżer, pianista.

Awatar użytkownika
alius

Re: Zewnętrzna karta Emagic EMI 2/6

Post autor: alius » poniedziałek 22 sie 2005, 08:09

...Witam, chciałbym dowiedzieć się czy warto zainwestować w to urządzenie. Bardzo zależy mi na opinii kogoś kto je posiada, jeśli jest ktoś taki będę wdzięczny za informacje i poradę. Pozdrawiam...

Koleżanka, maniaczka "jabłek" kupiła kiedyś w Deutschach, w promocji Powerbooka wraz z EMI 2/6. Wymodziła sobie, że będzie to sprzęt koncertowy, więc nastawiła się na eksploatacje 6 wyjść. I tu klops. Po paru gigach 2 wyjścia padły... Serwis gwarancyjny rozkładał ręce i mówił, że to uszkodzenie fizyczne. Olała to, aż do momentu kiedy po ok. miesiącu padło kolejne wyjście.

Od siebie dodam, że nie raz widziałem jak Sz. Kol. obnosiła się z tym niebieskim pudełkiem, po pierwszej awarii. Z iście kobiecą troską owijała je gąbką i wkładała w specjalny futerał... Jestem święcie przekonany, że uszkodzenie fizyczne nie wchodzi w gre.

Te nieszczęśliwe wypadki plus parę zwiechów jabłka skłoniły ją jakiś miesiąc temu do zmiany platformy i pociągniecia tatusia do sklepu z nowymi ThinkPadami IBM'a. Ostatnio chyba dokupiła do niego Focusrite Saffire. Ponoć bardzo zadowolona. Cóż... Kto by nie był...

ODPOWIEDZ