Terratec vs. RME (interface)

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Feefrock
Re: Terratec vs. RME (interface)

Post autor: Feefrock » wtorek 16 sie 2005, 15:58

Drogi Kolego FeeFrock !!!!!

Ty poprostu jestes mało inteligentny i nie zrozumiałeś bardo mocnego porównania tych dwóch interfejsów. Dokładnie z nimi jest tak jak z Polonezem i Hondą :d

Przecieżo to właśnie chodzi RME to światowa klasa !!! a Terratec tak sobie......

Drogie dziecko!!!!

Że RME to klasa, to ja wiem, Terratec jest mniej popularny, jednakże, czytałem mnóstwo zachwytów odnośnie tej marki nawet w testach EIS. Czekam na opinie użytkowników, a nie tych co słyszeli że gdzieś dzwoniło, ale nie wiedzą w którym kosciele. Z tymi samochodami nie dotarło do mnie z prostego powodu. Brzmienie przetworników A/C zostało porównane do jakości klaksonu, stąd nie biorę takich uwag poważnie. Widocznie brzmienie nie jest ważne według MB. Dla mnie to priorytet.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 16 sie 2005, 16:33

Widocznie brzmienie nie jest ważne według MB. Dla mnie to priorytet.

...

"brzmienie" to CAŁKOWICIE subiektywne odczucie. Co zostało już chyba udowodnione Jak chcesz, to poszukaj więcej informacji na mojej stronce w dziale MULTI-TESTY. Zresztą... już było o tym na forum. Przejrzyj archiwa.

IMO najważniejsza nie jest "jakość brzmienia". I tak deptamy muzę wieloma efektami, procesorami dynamicznymi. Zaryzykuję stwierdzenie - i raczej się nie pomylę - że w większym stopniu brzmienie "degradowane" jest przez używane przez nas mikrofony, przedwzmacniacze i wtyczki efektowe, aniżeli przez przetworniki kart dźwiękowych. Ważniejsze od "brzmienia" są raczej stabilność, zawodowy support i wydajność.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » wtorek 16 sie 2005, 17:13

IMO najważniejsza nie jest "jakość brzmienia". I tak deptamy muzę wieloma efektami, procesorami dynamicznymi. Zaryzykuję stwierdzenie - i raczej się nie pomylę - że w większym stopniu brzmienie "degradowane" jest przez używane przez nas mikrofony, przedwzmacniacze i wtyczki efektowe, aniżeli przez przetworniki kart dźwiękowych. Ważniejsze od "brzmienia" są raczej stabilność, zawodowy support i wydajność.

Pozdro

Groover...

Dzięki

Na takie posty liczę, czyli konkretne. Skoro tak twierdzisz, to znaczy, że lepiej kupić tańszy interfejs, ale lepszy mikrofon i przedwzmacniacz?

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 16 sie 2005, 17:50

Dzięki

Na takie posty liczę, czyli konkretne. Skoro tak twierdzisz, to znaczy, że lepiej kupić tańszy interfejs, ale lepszy mikrofon i przedwzmacniacz?...

nie - najlepiej kupić stabilną i nie obciążającą system kartę/interfejs.

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 16 sie 2005, 18:43

chyba kolego nic nie zrozumiales - w pewnym zakresie cenowym brzmienie nie powinno cie nic obchodzic bo roznice sa dosc subiektywne pozatym jest cos takiego jak gust,odsluch i obsluchanie

roznice sa na korzysc rme ale spojrz ze to dwie rozne karty o innych nieco mozliwosciach

rozumiesz?

a jak rozumiesz to po prostej budowie karty zobaczysz jaki wplyw moze miec to na brzmienie...hmmm...bardziej na szumy i poprawnosc dzialania

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » wtorek 16 sie 2005, 19:05

...chyba kolego nic nie zrozumiales - w pewnym zakresie cenowym brzmienie nie powinno cie nic obchodzic bo roznice sa dosc subiektywne pozatym jest cos takiego jak gust,odsluch i obsluchanie

roznice sa na korzysc rme ale spojrz ze to dwie rozne karty o innych nieco mozliwosciach

rozumiesz?

a jak rozumiesz to po prostej budowie karty zobaczysz jaki wplyw moze miec to na brzmienie...hmmm...bardziej na szumy i poprawnosc dzialania...

Dzięki, tyle chciałem wiedzieć. Różnice subiektywne.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 16 sie 2005, 19:53

roznica w cenie nie wynosi 800zl. taki szczegół...

ODPOWIEDZ