Wytwórnie muzyczne w Warszawie - jaka czołówka i gdzie warto?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
BRAF1
Re: Wytwórnie muzyczne w Warszawie - jaka czołówka i gdzie warto?

Post autor: BRAF1 » sobota 06 sie 2005, 19:24

......Czy nie lepiej założyć własne wydawnictwo. Macie wtedy pełną kontrolę nad Waszym produktem. Inna sprawa to dystrybucja, tu mogą pojawic się trudności z dotarciem do sklepów , bo będziecie musieli znaleźć się w katalogu jakegoś dystrybutora....,

...tylko, że jeśli koledzy kłamali że fajną masz muzę (żeby na przykład nie robić Ci przykrości i nie zniechęcać) to kto inny jak nie Ty umoczy worek kasy na płytę, której nikt nie kupi? Na pierwsze wydawnictwo, to za bardzo nie ma się co szarpać na swój własny label (ale ryzyk-fizyk - może się też i udać całkiem nieźle).

Pozdro

...

Słyszałem ze podobno są wydawnictwa, które wydaja i sprzedają utwory przez internet.Może by lepiej zacząc wydawac muzykę w ten sposób?

Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Szefski

Post autor: Szefski » sobota 06 sie 2005, 20:10

.........Czy nie lepiej założyć własne wydawnictwo. Macie wtedy pełną kontrolę nad Waszym produktem. Inna sprawa to dystrybucja, tu mogą pojawic się trudności z dotarciem do sklepów , bo będziecie musieli znaleźć się w katalogu jakegoś dystrybutora....,

...tylko, że jeśli koledzy kłamali że fajną masz muzę (żeby na przykład nie robić Ci przykrości i nie zniechęcać) to kto inny jak nie Ty umoczy worek kasy na płytę, której nikt nie kupi? Na pierwsze wydawnictwo, to za bardzo nie ma się co szarpać na swój własny label (ale ryzyk-fizyk - może się też i udać całkiem nieźle).

Pozdro

...

Słyszałem ze podobno są wydawnictwa, które wydaja i sprzedają utwory przez internet.Może by lepiej zacząc wydawac muzykę w ten sposób?

...

Najpierw trzeba wydać coś normalnie, a później można kombinować, bo tak to kto cię tam w tej sieci znajdzie, a jak nawet ktoś znajdzie to i tak raczej nie kupi. Może w miesiącu na czipsy i kokakole uzbierasz i to wszystko :]. Nie ma że boli, trzeba się nałazić po wytwórniach.

A tak jeszcze już bardziej do tematu - zdanie do Eufuello, bo wcześniej zapomnialem. Co ty tak z tym Sony? EMG i innymi "mejdżersami"? Kogoś Ty tam nagrał? Petrucciego? Oczywiście, że idź z tym też do "tych dużych" ale nawet jak muza dobra (chociaż w tej kwesti jestem sceptyczny skoro to klon Linkink Parka który jest dla mnie kapelą żałosną) to myślisz, że ktoś Was ozłoci na dzień dobry? Życzę Ci, żebym się mylił, ale czeka Was dłuuuga batalia i wiele rozesłanych płyt, a pierwsze wydawnictwa będą praktycznie za taką kasę, że będzie za co opić fakt, że się gdzieś pojawiło.. i może na pobalową aspirynę zostanie, takie są na ogół początki... no chyba że któryś pupcią zakręci przed prezesem to może będzie ciut łatwiej
[addsig]
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » sobota 06 sie 2005, 20:24

Ty tam nagrał? Petrucciego? Oczywiście, że idź z tym też do "tych dużych" ale nawet jak muza dobra (chociaż w tej kwesti jestem sceptyczny skoro to klon Linkink Parka który jest dla mnie kapelą żałosną)

###################

Dlaczego żałosną? Podaj jakieś konkrety dlaczego oni są żałośni. Jakieś dowody na temat wyższości Petrucciego nad Linkin Parkiem poproszę.

BRAF1

Post autor: BRAF1 » sobota 06 sie 2005, 20:41

...Ty tam nagrał? Petrucciego? Oczywiście, że idź z tym też do "tych dużych" ale nawet jak muza dobra (chociaż w tej kwesti jestem sceptyczny skoro to klon Linkink Parka który jest dla mnie kapelą żałosną)

###################

Dlaczego żałosną? Podaj jakieś konkrety dlaczego oni są żałośni. Jakieś dowody na temat wyższości Petrucciego nad Linkin Parkiem poproszę.

...

Wszystko jest kwestią gustu!!!
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » sobota 06 sie 2005, 21:51

...

Wszystko jest kwestią gustu!!!...

Dokładnie... Mozna nie lubieć kogos tam za coś tam, ale nazywać wielką sztukę żałosną, to tylko źle świadczy o tym, kto to powiedział. Ja nie przepadam za Bryanem Adamsem, ale uważam go za świetnego wokalistę, muzyka i kompozytora. Ale to nie mój klimat. Tyle moge powiedzieć.

Szefski

Post autor: Szefski » sobota 06 sie 2005, 22:48

......Ty tam nagrał? Petrucciego? Oczywiście, że idź z tym też do "tych dużych" ale nawet jak muza dobra (chociaż w tej kwesti jestem sceptyczny skoro to klon Linkink Parka który jest dla mnie kapelą żałosną)

###################

Dlaczego żałosną?

Bo tak

To nie gadka na temat, więc próżne doszukiwanie się walorów artystycznych tego czy tego zespołu nie jest w temacie tego wątku

O i właśnie :]
[addsig]
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » sobota 06 sie 2005, 23:23

.........Ty tam nagrał? Petrucciego? Oczywiście, że idź z tym też do "tych dużych" ale nawet jak muza dobra (chociaż w tej kwesti jestem sceptyczny skoro to klon Linkink Parka który jest dla mnie kapelą żałosną)

###################

Dlaczego żałosną?

Bo tak

To nie gadka na temat, więc próżne doszukiwanie się walorów artystycznych tego czy tego zespołu nie jest w temacie tego wątku

O i właśnie :]

...

U nas w kraju jest tak ze generalnie im muza gorsza i bardziej kiczowata tym wieksze szansze ze zostanie wydana....mozna by wymienic ze 20 znanych zespolow...wlasciwie to wszystkie te ktore leca w tv sa jeden wielki shit...

Wiec zle muza nie zawsze jest taka zla jesli chcesz ja gdzies wydac :)

Awatar użytkownika
furlag

Post autor: furlag » niedziela 07 sie 2005, 13:20

...Ołki.

Czyli mamy tutaj Uniwersal , Sony i Pomaton (warto próbować).

...

w Uniwersalu nie ma co zostawiać demówek.....naprawde..czasami szkoda płytki..........byłem kiedyś u nich z kapelą, która u nich wydaje i zobaczyłem co sie dzieje z wszystkimi demówkami, które do nich przysyłają....poprostu ląduja w pudełku pod biórkiem............jest jednak mala szansa, że sie zainteresują........to wyjście to albo jakaś pokręcona nazwa ( która pewnie każa wam zmienić..), albo okładka, któr przykuje ich uwagę..........jest tyle wytwórni niezależnych, w ktorych bedziecie mieć kontrole nad muzyką.......majors nie zawsze znaczy dobra promocja i gwarantowany zysk.......było kilka kapel co sie u nich wydało i popłynęły.....zabraklo kasy na promocję, lub poprostu nikomu sie nie chciało pilnować tych zespołów........a wiem ze jak człowiek młody i napalony, to po "akcjach" w majorsach czasami sie wszystkiego odechciewa

Próbuje bawić sie formą sztuki jaką jest muzyka...

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » niedziela 07 sie 2005, 13:34

*

U nas w kraju jest tak ze generalnie im muza gorsza i bardziej kiczowata tym wieksze szansze ze zostanie wydana.......

a oto przyklad ZAKO- POWER

BRAF1

Post autor: BRAF1 » niedziela 07 sie 2005, 14:44

..........jest tyle wytwórni niezależnych, w ktorych bedziecie mieć kontrole nad muzyką.......

Jakie niezależne wytwórnie są w miare porządne?

ODPOWIEDZ