Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Łukaszo
Re: Pro Tools LE a TDM
autor: Łukaszo » środa 03 sie 2005, 21:10
...
czyli PRo Tools TDM pójdzie na MOTU ?
Nie. Wmagane sa przynajmniej jedna karta TDM i przynajmneij jeden interfejs audio.
A wtyczki Audiosuite chodzą na LE ?
Tak, zarowno na LE jak i na TDM. Ale AS jest to obrobka offlajnowa, co mam nadzieje wiesz....
To ile najmniej trzeba dać za taki pakiet sprzętowy żeby można było pracować na TDM mógłbyś mi napisać taki mały kosztorys ?? albo daj GG jeśli masz to pogadamy !!!

Na razie jestem początkującym realizatorem ale szybko się uczę i bardzo mnie to fascynuje.
-
janos
Znaczy legalna wersja? To nie moze byc......
Oczywiście że może, jest to wersja FREE. Tylko 8 śladów audio i chodzi tylko pod win98
-
matiz
-
Kontakt:
Oczywiście że może, jest to wersja FREE. Tylko 8 śladów audio i chodzi tylko pod win98
Tej, ale cytuj - jak dla ciebie free to jest obecny Pro-Tools, to wspolczuje

-
matiz
-
Kontakt:
To ile najmniej trzeba dać za taki pakiet sprzętowy żeby można było pracować na TDM mógłbyś mi napisać taki mały kosztorys ?
Oprocz komputera i wtyczek potrzebna jest conajmniej jedna karta (7200USD czy u nas euro) i jeden interfejs audio - najtanszy 96 za okolo 1800 euro. Dokaldne ceny znajdziesz np.
tutaj.
Do tego oczywiscie potrzebny jest komputer i wtyczki - troche daja, ale reszte trzeba dokupic.
Druga opcja - uzywany system MIX - tanszy, ale juz nie suportowany.
-
Łukaszo
autor: Łukaszo » czwartek 04 sie 2005, 16:54
...
To ile najmniej trzeba dać za taki pakiet sprzętowy żeby można było pracować na TDM mógłbyś mi napisać taki mały kosztorys ?
Oprocz komputera i wtyczek potrzebna jest conajmniej jedna karta (7200USD czy u nas euro) i jeden interfejs audio - najtanszy 96 za okolo 1800 euro. Dokaldne ceny znajdziesz np.
tutaj.
Do tego oczywiscie potrzebny jest komputer i wtyczki - troche daja, ale reszte trzeba dokupic.
Druga opcja - uzywany system MIX - tanszy, ale juz nie suportowany....
Ok To jedziemy dalej:
a co Sadzicie o systemie Pro Tools M-Powered ??
Na razie jestem początkującym realizatorem ale szybko się uczę i bardzo mnie to fascynuje.
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » czwartek 04 sie 2005, 17:14
Ok To jedziemy dalej:
Po Pro-Toolsie TDM to raczej
blizej
a co Sadzicie o systemie Pro Tools M-Powered ?
To jest Pro-Tools LE przystosowany do wspolpracy ze sprzetem M-Audio, bedacej obecnie czescia Avid/Digidesign. To jest ciekawa propozycja dla posiadajacych juz te karty (poczciwy audiofil tez sie lapie)- coz wiecej mozna napisac...
-
Łukaszo
autor: Łukaszo » czwartek 04 sie 2005, 22:08
...
Ok To jedziemy dalej:
Po Pro-Toolsie TDM to raczej
blizej
a co Sadzicie o systemie Pro Tools M-Powered ?
To jest Pro-Tools LE przystosowany do wspolpracy ze sprzetem M-Audio, bedacej obecnie czescia Avid/Digidesign. To jest ciekawa propozycja dla posiadajacych juz te karty (poczciwy audiofil tez sie lapie)- coz wiecej mozna napisac......
A jak z jakoscia M-powered ?
Czy Ten Pro Tools naprawd jest wart takich pieniedzy ??
-
MB
Czy Ten Pro Tools naprawd jest wart takich pieniedzy ?...
skądże!
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » czwartek 04 sie 2005, 22:44
Jakoscia
czego? To jest Pro-Tools LE... Jakosc przetwornikow jak w interfejscie, jakosc programu? Jakosc zycia?
Czy Ten Pro Tools naprawd jest wart takich pieniedzy ?
Zalezy, co przez to rozumiemy. Oczywiscie podobny zestaw o podobnych mozliwosciach mozna miec taniej. Czy ma on rzeczywiscie podobne mozliwosci? Prawdopodobnie tak - czegos wiecej, czegos mniej. Czy tak samo wygodnie sie pracuje? Kto nie pracowal na obu systemach, ten sie nie dowie. Kto pracowal to wie, ze Pro-Tools do zgran jest sporo lepszy niz np. Nuendo czy Kubus. Jak sie o tym przekonac? Prosto - zrobic sobie sesje w Cubase z czterdziestoma sladami i tyloma plug-inami ile uciagnie, podzialac troche edycyjnie, potem... wyrzucic
wszystkie plug-iny i... zobaczyc, jak sie edytuje na PT

-
mateuszpsp - Posty:61
autor: mateuszpsp » piątek 05 sie 2005, 10:18
Czy Ten Pro Tools naprawd jest wart takich pieniedzy ?...
A to zalezy czy PT jest dla Ciebie priorytetem (np ze wzgledu na wymiane sesji z innymi itp).
Ogolnie PT cieszy sie duza stabilnoscia. PT LE ma tez pewne zalety w porownaniu z PT TDM. W "dyzych" PT wtyczki RTAS, ktorych jest wiecej i czesto sa tansze od TDM, mozna zapinac tylko na nagranych sladach i to przed wtyczkami TDM. Nie mozna wpiac na sume. Koszt sprzetu jest tez kosmiczny i warto w niego inwestowac jesli rzeczywiscie te kilkadziesiat sladow bedzie wykorzystywane tak, zeby inwestycja mogla sie zwrocic.
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak