Pro Tools LE a TDM
Mama pytanie jaka jest różnica między Pro Tools-em LE a TDM napiszcie proszę !!!!
Na razie jestem początkującym realizatorem ale szybko się uczę i bardzo mnie to fascynuje.
Re: Pro Tools LE a TDM
...Mama pytanie jaka jest różnica między Pro Tools-em LE a TDM napiszcie proszę !!!!...
nie ma sensu bo zaraz znowu temat zniknie
odwiedź i poczytaj www.digidesign.com
odwiedź i poczytaj www.digidesign.com
......Mama pytanie jaka jest różnica między Pro Tools-em LE a TDM napiszcie proszę !!!!...
odwiedź i poczytaj www.digidesign.com...
Odpisz proszę może nie zniknie a na stronie digidesigna nie znalazłem napisz pleaseee !!!
odwiedź i poczytaj www.digidesign.com...
Odpisz proszę może nie zniknie a na stronie digidesigna nie znalazłem napisz pleaseee !!!
Na razie jestem początkującym realizatorem ale szybko się uczę i bardzo mnie to fascynuje.
Witam serdecznie.
Pro Tools LE - to sam program (wersja natywna) + HW (DIGI001, DIGI002 ew. Audiomedia III), natomiast wersja TDM opiera się na kartach DSP i przetwornikach dedykowanych specjalnie do tego softu.
Pozdrawiam
D_M
Pro Tools LE - to sam program (wersja natywna) + HW (DIGI001, DIGI002 ew. Audiomedia III), natomiast wersja TDM opiera się na kartach DSP i przetwornikach dedykowanych specjalnie do tego softu.
Pozdrawiam
D_M
...Witam serdecznie.
Pozdrawiam
D_M
...
a jest jakaś wersja Pro Tools która chodziła by bez interfejsów Digidesigna ?
Pozdrawiam
D_M
...
a jest jakaś wersja Pro Tools która chodziła by bez interfejsów Digidesigna ?
Kazda wersja Pro-Toolsa musi posiadac jakis fragment sprzetu Digidesign (lub M-Audio). W przypadku LE sa to tylko interfejsy, w przypadku TDM interfejsy (choc moga tez byc i firm "trzecich") i przede wszystkim karty z procesorami DSP. Bez dedykowanego sprzetu zaden obecny Pro-Tools nie dziala. W sferze programowej roznica polega na 32 sladach w wersji LE w porownaniu do 128 glosow w wersji TDM oraz przede wszystkim na sprzetowej realizacji algorytmow wtyczek. System TDM jak i LE ma mozliwosc korzystania z wtyczek RTAS (czy VST z odpowiednim adapterem) korzystajacych z mocy procesora komputera, ale tylko TDM moze wykorzystywac wtyczki TDM, ktore korzystaja z procesorow DSP na kartach, ktorych moze byc wiecej. Pod wzgledem obslugi i mozliwosci miedzy LE a TDM sa tez pewne roznice, ostatnio na szczescie zacierajace sie.
Bez dedykowanego sprzetu zaden obecny Pro-Tools nie dziala.[...]
khm khm ...
khm khm ...

Bez dedykowanego sprzetu zaden obecny Pro-Tools nie dziala.[...]
khm khm ...
Znaczy legalna wersja? To nie moze byc...
khm khm ...

Znaczy legalna wersja? To nie moze byc...
...Bez dedykowanego sprzetu zaden obecny Pro-Tools nie dziala.[...]
khm khm ...
Znaczy legalna wersja? To nie moze byc......
czyli PRo Tools TDM pójdzie na MOTU ??
A wtyczki Audiosuite chodzą na LE ?
khm khm ...

Znaczy legalna wersja? To nie moze byc......
czyli PRo Tools TDM pójdzie na MOTU ??
czyli PRo Tools TDM pójdzie na MOTU ?
Nie. Wmagane sa przynajmniej jedna karta TDM i przynajmneij jeden interfejs audio.
Tak, zarowno na LE jak i na TDM. Ale AS jest to obrobka offlajnowa, co mam nadzieje wiesz.
Nie. Wmagane sa przynajmniej jedna karta TDM i przynajmneij jeden interfejs audio.
Tak, zarowno na LE jak i na TDM. Ale AS jest to obrobka offlajnowa, co mam nadzieje wiesz.