M-AUDIO ProKeys 88 Stage Piano

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
szczepanik.uj
Kontakt:
M-AUDIO ProKeys 88 Stage Piano

Post autor: szczepanik.uj » środa 03 sie 2005, 12:17

Witam serdecznie. Chciałbym zapytać, o jakieś bliższe informacje na temat nowego instrumentu StagePiano firmy M-Audio. Czy ktoś miał okazję grać na tej klawiaturze ? Jaką posiada charakterystykę ? Czy jest to ten sam typ klawiatury co w tańszych sterownikach tej firmy ? Noszę się z zakupem instrumentu typu stage piano, ale bardzo by mi zalezało, aby posiadał on również funkcje klawiatury sterującej. Stąd zainteresowanie tym modelem. Osobiście preferuje akcje klawiatur wykorzystywanych w modelach P-xxx firmy Yamaha oraz HP102 (chyba) Rolanda. Jak się ma akcja klawiatury M-Audio do wymienionych klawiatur ? Jesli chodzi o walory brzmieniowe, to słuchałem próbek ze strony producenta i instrument wg. mnie wypada całkiem dobrze ( 64 MB próbek) chociaż te na stronie nagrane bardzo cicho i trudno wycenić poziom szumów. Prosze o opinię i pozdarwiam wszystich bardzo serdecznie z góry dziękując.
Muzyka to moje hobby, gram na instrumentach klawiszowych. Posiadane instrumenty: Yamaha Cs6x, Yamaha QY-700, Roland XP80.

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Re: M-AUDIO ProKeys 88 Stage Piano

Post autor: fabian » środa 03 sie 2005, 12:30

tez jestem ciekawy..

opis sprzetu dosyc ciekawy - w zasadzie ma wszystko, czego wymagam od stage piano.. interesuja mnie jakosc klawiatury (moze inna, niz w keystation pro 88?) oraz brzmienie..

dobra rowniez cena..

the Sun Personality

Awatar użytkownika
bezek

Re: M-AUDIO ProKeys 88 Stage Piano

Post autor: bezek » sobota 17 lut 2007, 14:53

...tez jestem ciekawy..

opis sprzetu dosyc ciekawy - w zasadzie ma wszystko, czego wymagam od stage piano.. interesuja mnie jakosc klawiatury (moze inna, niz w keystation pro 88?) oraz brzmienie..

dobra rowniez cena..

...
Posiadam piano M-audio Prokeys 88. Klawiatura jest dobrej jakości, gram na niej już pół roku i raczej nie macam klawiszy, tylko w nie walę i jakoś się nie psuje. Brzmienia też nie są złe, na dobrym odsłuchu czy przy dobrych ustawianiach oba dostępne piana są interesujące, przy gorszym sprzęcie brzmią troche plastikowo. pozostałe brzmienia są naprawde wporządku, szczególnie elektryczne pianina oraz stringi. Brakuje jedynie organów kościelnych, i niektórym chórków. Używa się go bardzo dobrze, praca na tej klapie to przyjemność a i jako kontroler midi sprawuje się bardzo dobrze. Po więcej informacji można wskoczyć na stronę M-Audio.
Klawiszowiec z m-audio prokeys 88, początkuję współpracę z brzmieniami z kompa.

ODPOWIEDZ