Aplikacja do nagrywania z line-in

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
BZYK
Aplikacja do nagrywania z line-in

Post autor: BZYK » czwartek 28 lip 2005, 22:34

Witam! Mam chyba nietypowe pytanie albo tylko tak mi sie zdaje...

Potrzebuje soft, który będzie nagrywał z wejścia liniowego sygnał o określonych porach; konkretnie: potrzebuje nagrywać serwisy informacyjne z różnych stacji radiowych i spoty reklamowe. Oczywiscie mogę włączyc 'nagrywacza' i wyjść z domu, ale potem niestety mam mnóstwo materiału do pocięcia. Może istnieją jakies rozwiązania sensowne mojego problemu??? Moze jakies skrypty??? jestem zielony. Posiadam CoolEdit'a 2.0 oraz Saw'a Pro32; proszę o nazwę jakieś aplikacji, cokolwiek... DzięX!!!

Awatar użytkownika
dj_jon-x

Re: Aplikacja do nagrywania z line-in

Post autor: dj_jon-x » piątek 29 lip 2005, 16:00

wejdź na elektroda.pl, w download komputery i ściągnij sobie program o nazwie Girder (w podstronce Girder PC Pilot). steruje on dowolnymi poleceniami w aplikacjach, ma opcję uczenia się ich parametrów. i z tego co wiem ma opcję wykonywania poleceń o konkretnych porach. połącz to z skryptami Cool Edita, żeby sobie życia nie utrudniać - np. jeden skrypt tworzy nowy plik i odpala nagrywanie, drugi skrypt kończy nagrywanie i zapisuje albo czeka aż znowu rozpoczniemy nagrywanie, przypisujesz je np. do F11 i F12 w Cool Edicie, Girderem symulujesz manipulacje klawiaturą w oknie Cool Edita, i gra gitara. to jedyne co mi przychodzi do głowy. pozdrawiam
everybody kombinerki

ODPOWIEDZ