Mikrofon do nagrywania gitary elektrycznej?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
dtuna
Mikrofon do nagrywania gitary elektrycznej?

Post autor: dtuna » wtorek 26 lip 2005, 16:10

witam

chcem sobie kupic jakis mikrofon do nagrywania gitary elektrycznej? co polecacie? jedynie sm 57?

a moze ktos ma JTS NX-7 zwyciezce testu z www.e-

muzyk.pl/muzyk/servlet/Index?column=71&page_column=0&article=517 :)) ?

moze ktos z was ma jakis dobry mic na zbyciu?

a co myslicie o mikrofonie AKG D 190E?

pozdr

Awatar użytkownika
dj_jon-x

Re: Mikrofon do nagrywania gitary elektrycznej?

Post autor: dj_jon-x » środa 27 lip 2005, 03:18

SM57 i nie ma więcej gadania. Jak chcesz eksperymentować kup sobie SM57 i jeszcze jeden jakiś, nagrywaj na osobne ślady i mieszaj, eksperymentuj do woli...
[addsig]
everybody kombinerki

Awatar użytkownika
Koval

Post autor: Koval » środa 27 lip 2005, 08:34

...SM57 i nie ma więcej gadania. Jak chcesz eksperymentować kup sobie SM57 i jeszcze jeden jakiś, nagrywaj na osobne ślady i mieszaj, eksperymentuj do woli...

...

eee tam upierdliwi jesteście z tym sm57, sennheiser e 835, 855, zdecydowanie polecam !!! testowałem podłączony jeden i drugi zmieniając źródła z (Laney gh 100 s kolumna Fender i Fender strat) sennheiser brzmi jaśniej (co nie znaczy ze jakikolwiek jazgot jest)

gosc w studiu tez sie upieral na sm 57 "...bo wszyscy na tym nagrywaja..." i gó.... prawda e855 zabrzmiał 3 razy lepiej... takze eksperymentuj.....

Davi

Post autor: Davi » środa 27 lip 2005, 10:57

z tego co wiem Sennheiser e 609, lub nowsza wersja e 906 sa stworzone do tych celow.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » czwartek 28 lip 2005, 11:10

......SM57 i nie ma więcej gadania. Jak chcesz eksperymentować kup sobie SM57 i jeszcze jeden jakiś, nagrywaj na osobne ślady i mieszaj, eksperymentuj do woli...

...

eee tam upierdliwi jesteście z tym sm57, sennheiser e 835, 855, zdecydowanie polecam !!! testowałem podłączony jeden i drugi zmieniając źródła z (Laney gh 100 s kolumna Fender i Fender strat) sennheiser brzmi jaśniej (co nie znaczy ze jakikolwiek jazgot jest)

gosc w studiu tez sie upieral na sm 57 "...bo wszyscy na tym nagrywaja..." i gó.... prawda e855 zabrzmiał 3 razy lepiej... takze eksperymentuj........

Również experymentowałem z Senhheiserem, tyle, że E609 i nie podoba mi się, brzmi za jasno i zbyt konturowo, jak na mój gust. E 835 i 855 nie pachną mi gitarowo. Zdecydowanie i stanowczo polecam SM57, przy większej gotówce AKG C414 - sam mjut.

Pozdrawiam

H

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 28 lip 2005, 16:49

.........SM57 i nie ma więcej gadania. Jak chcesz eksperymentować kup sobie SM57 i jeszcze jeden jakiś, nagrywaj na osobne ślady i mieszaj, eksperymentuj do woli...

...

gosc w studiu tez sie upieral na sm 57 "...bo wszyscy na tym nagrywaja..." i gó.... prawda e855 zabrzmiał 3 razy lepiej... takze eksperymentuj........

Również experymentowałem z Senhheiserem, tyle, że E609 i nie podoba mi się, brzmi za jasno i zbyt konturowo, jak na mój gust. E 835 i 855 nie pachną mi gitarowo. Zdecydowanie i stanowczo polecam SM57, przy większej gotówce AKG C414 - sam mjut.

Pozdrawiam

H...

świeta racja. to chcialem napisac. sm 57 da Ci dokładnie to czego oczekujesz a c 414AKG cóż, jeszcze pelniejsze, bardziej miesiste brzmienie z drapieżniejszą górą.

co do sennheisera to również sie zgadzam: jego charakterystyka ma zbyt wiele zabarwień, sztucznych kombinacji,

ODPOWIEDZ