Bas z klawiszy analogowych
Czy mozecie mi polecic Klawisze analogowe, ktore posiadaja ciekawe brzmienie basu i najlepiej z adresami gdzie takie analogi mozna dostac.
Co sadzicie o Micro Korg? z gory dzieki za pomoc
Co sadzicie o Micro Korg? z gory dzieki za pomoc
Muzyka Muzyka Muzyka
Re: Bas z klawiszy analogowych
...Czy mozecie mi polecic Klawisze analogowe, ktore posiadaja ciekawe brzmienie basu i najlepiej z adresami gdzie takie analogi mozna dostac.
Co sadzicie o Micro Korg? z gory dzieki za pomoc...
MicroKORG to nie jest instrument analogowy, poza tym te miniaturki trudno nazwać klawiszami, chyba że masz rączkę niemowlaka
Jeśli chodzi o instrument analogowy z ciekawym basem to w zasadzie wszystko co ma napis MOOG
Co sadzicie o Micro Korg? z gory dzieki za pomoc...
MicroKORG to nie jest instrument analogowy, poza tym te miniaturki trudno nazwać klawiszami, chyba że masz rączkę niemowlaka
Jeśli chodzi o instrument analogowy z ciekawym basem to w zasadzie wszystko co ma napis MOOG
...Jeśli chodzi o instrument analogowy z ciekawym basem to w zasadzie wszystko co ma napis MOOG...
Fakt, a najlepiej Liberation (mniam
). A z nowszych (hybryd) w miarę jeszcze dostępnych w Polandii: Roland SH 09/101/32 (takie sobie), Roland Juno 106 (też tak sobie), Korg Polysix (nieźle), Korg Poly 800 (od sporej bidy), Yamaha DX7 (tu naprawdę nieźle, ale tylko 7-mka, pozostałe kuleją na brak operatorów), Oberheim Matrix 6/12 (mocno super, aby tylko nie 1000). Dalej tylko już w zasadzie playery 
Fakt, a najlepiej Liberation (mniam

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Dobra. Super. Dzieki. Podajcie mi tylko jeszcze adresy sklepow gdzie moge te cuda dostac
Muzyka Muzyka Muzyka
...Podajcie mi tylko jeszcze adresy sklepow gdzie moge te cuda dostac...
Dobrze się czujesz?
Dobrze się czujesz?
......Podajcie mi tylko jeszcze adresy sklepow gdzie moge te cuda dostac...
Dobrze się czujesz?...
przez kolegę pewu jak zwykle przemawia sarkazm. nawet rozumiem to w tym momencie,jednakże jest takie miejsce i taki sklep:
http://analogia.pl/
Dobrze się czujesz?...
przez kolegę pewu jak zwykle przemawia sarkazm. nawet rozumiem to w tym momencie,jednakże jest takie miejsce i taki sklep:
http://analogia.pl/
...przez kolegę pewu jak zwykle przemawia sarkazm. nawet rozumiem to w tym momencie,jednakże jest takie miejsce i taki sklep:
http://analogia.pl/...
Takich miejsc jest więcej, lecz (z całym szacunkiem) nigdy nie ważyłbym się polecić komuś czegoś, czego sam nie namacałem (w każdej dziedzinie
). I nie jest to żaden sarkazm, raczej asekuracja.
http://analogia.pl/...
Takich miejsc jest więcej, lecz (z całym szacunkiem) nigdy nie ważyłbym się polecić komuś czegoś, czego sam nie namacałem (w każdej dziedzinie

yamahy dx7 chyba nie polecilbym.. presety sa srednie jesli chodzi o basy.. a sama kreacja brzmienia jest dosyc skomplikowana.. (chyba, ze ktos lubi szperac w necie w poszukiwaniu barw)
mimo wszystko chyba nie jestem zwolennikiem basow FM.. mozna wykrecic calkiem analogowy ale standardem sa te brutalne, plastikowe i dosyc bezkurtuazyjne basy..
a moze wirtualne analogi??
acces virus, waldorf q, clavia itp.. co kto sobie wymysli.. one czesto nie brzmia gorzej jesli chodzi o basy od tych stricte analogowych urzadzen..
albo urzadzenia dedykowane do grania basowymi dzwiekami:
novation bass station
roland tb 303 :)
waldorf pulse..
chyba jest jeszcze kilka ale tymczasowo nie pamietam - poniedzialek rano :)
Godspeed You!!
mimo wszystko chyba nie jestem zwolennikiem basow FM.. mozna wykrecic calkiem analogowy ale standardem sa te brutalne, plastikowe i dosyc bezkurtuazyjne basy..
a moze wirtualne analogi??
acces virus, waldorf q, clavia itp.. co kto sobie wymysli.. one czesto nie brzmia gorzej jesli chodzi o basy od tych stricte analogowych urzadzen..
albo urzadzenia dedykowane do grania basowymi dzwiekami:
novation bass station
roland tb 303 :)
waldorf pulse..
chyba jest jeszcze kilka ale tymczasowo nie pamietam - poniedzialek rano :)
Godspeed You!!
the Sun Personality
... Oberheim Matrix 6/12 (mocno super, aby tylko nie 1000)...
A czy mógbym prosić o wytłumacznie, czemu tylko nie Oberheim Matrix 1000 ?
A czy mógbym prosić o wytłumacznie, czemu tylko nie Oberheim Matrix 1000 ?
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...A czy mógbym prosić o wytłumacznie, czemu tylko nie Oberheim Matrix 1000 ?...
Bo choć oparty na tej samej architekturze co 6/6R, to jednak gra inaczej
. Nie ukręcisz też barwy z poziomu samego modułu, konieczny jest programowy edytor. Ma natomiast dwa plusy: to tylko 1U i nie pływa ze strojem tak, jak szóstka.
Bo choć oparty na tej samej architekturze co 6/6R, to jednak gra inaczej